TRANSFERUURTJE: 'Anderlecht wil Dewaest, Real broedt op monsterplan'

TRANSFERUURTJE: 'Anderlecht wil Dewaest, Real broedt op monsterplan'

De Jupiler Pro League is inmiddels weer van start gegaan, maar de transfermarkt is nog geopend tot begin oktober. Daardoor zijn tal van clubs uit binnen- en buitenland momenteel druk in de weer met het versterken van hun ploeg en het van de hand doen van overbodige spelers. VoetbalNieuws vat het belangrijkste transfernieuws dan ook dagelijks om 12u voor u samen in dit TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
Sébastien Dewaest wil absoluut vertrekken bij KRC Genk en kan rekenen op voldoende interesse. Zo meldt SudPresse dat ook RSC Anderlecht zich officieel aan het front heeft gemeld. De Brusselaars kunnen dan ook nog wat defensieve versterking gebruiken na het spelerspensioen van Vincent Kompany en de zware blessure van Elias Cobbaut. Al heerst er wel de nodige concurrentie voor Paars-Wit. Ook Club Brugge, AA Gent en Antwerp FC zouden de vorderingen in het dossier van dichtbij volgen.

Club Brugge zou graag het contract van Odilon Kossounou willen openbreken, maar volgens Het Laatste Nieuws houdt de Ivoriaanse verdediger de boot voorlopig af. De 19-jarige zou immers schermen met belangstelling vanuit het buitenland. Eerder geraakte alvast interesse vanuit de Serie A bekend. Voor Emmanuel Dennis wordt het dan weer steeds moeilijker om deze mercato nog een nieuwe club te vinden die aan de eisen wil voldoen. Zo zou nu ook Sheffield United zijn afgehaakt.

Brecht Dejaegere gaat zijn voetbalgeluk in het buitenland beproeven. Vrijdagmiddag maakten Toulouse en AA Gent immers al bekend dat de deal beklonken is. Dejaegere gaat voor één seizoen op huurbasis spelen voor de Franse tweedeklasser. Mogelijk moeten de Buffalo's ook afscheid nemen van Roman Yaremchuk. De misnoegde Oekraïense spits zou opnieuw een transferverzoek hebben ingediend. Volgens Het Laatste Nieuws hoeft dat niet persé te betekenen dat hij vertrek, maar er zullen de nodige brokken gelijmd moeten worden. Mamadou Sylla zou dan weer naar Moeskroen kunnen.

KRC Genk blijft aan zijn selectie sleutelen. Zoals verwacht neemt de club afscheid van Stephen Odey. De Nigeriaanse aanvaller kwam niet voor in de plannen van Hannes Wolf en trekt nu op huurbasis naar de Franse tweedeklasser Amiens. Die club bedong ook een aankoopoptie. Anderzijds keert Edon Zhegrova wel verrassend terug, al zal hij eerst moeten herstellen van een blessure. Daarnaast haalden de Limburgers met Bastien Toma een nieuwe spelmaker in huis, hij werd overgenomen van FC Sion.

Antwerp FC staat steeds dichter bij de komst van verdediger Jae-Ik Lee, die over genomen wordt van Al-Rayyan. Zo weet de krant Het Laatste Nieuws dat de Zuid-Koreaan inmiddels op Belgische bodem is geland. In de komende dagen zouden verdere onderhandelingen met Antwerp op het programma staan. Het heeft er echter alle schijn van dat een akkoord in de maak is.

Standard wil zijn defensie nog versterken en daarvoor zou het vizier op de Ligue 1 gericht zijn. Zo meldt Footmercato dat de Luikenaars hun vizier hebben gericht op Alexsandar Radovanovic. Deze 26-jarige Serviër komt uit voor promovendus RC Lens, maar gaf een tijdje geleden al aan dat hij daar wil vertrekken. Er zou wel concurrentie heersen van Amiens, Caen, Brest en enkele ploegen uit Spanje.

Aster Vranckx van KV Mechelen is grof wild op de mercato. Maar de youngster bevestigde bij Eleven Sports zelf dat hij momenteel niet geïnteresseerd is in een overgang naar pakweg Club Brugge. Bovendien staat KVM niet te springen hem nu al te gaan. Aan Gazet van Antwerpen geeft men toe dat er zelfs al een bod van 4 miljoen euro geweigerd werd.

Beerschot heeft alweer afscheid genomen van Prince Ibarra. De club laat weten dat het hem tot het einde van het seizoen verhuurd aan Neftchi Baku, één van de topclubs in Azerbeidzjan. Ook Alexander Maes en Fessou Placca hebben weinig uitzicht op speelminuten en zouden volgens Het Nieuwsblad nog mogen vertrekken. Verder zou Beerschot ook nog Jorn Vancamp en Brian De Keersmaecker willen verhuren.

De overgang van Maximiliano Caufriez naar Stayen is nu ook helemaal in kannen en kruiken. STVV maakte de komst van zijn nieuwe verdediger vrijdagnamiddag officieel bekend. Naar verluidt vangt Waasland-Beveren zo'n 1 miljoen euro. Die transfersom werd echter niet bevestigd, ook over zijn contractduur werden geen details gecommuniceerd.

Cercle Brugge heeft met Harisson Marcelin een nieuwe aanwinst beet. De Vereniging heeft de rijzige jonge verdediger vandaag voorgesteld op Twitter en de officiële clubwebsite. Zoals al eerder bekend was geraakt, zal de voormalige Franse jeugdinternational gehuurd worden van Monaco en dat voor één seizoen.

BUITENLAND
Real Madrid en Paris Saint-Germain hielden het tot dusver redelijk rustig op de mercato maar zouden wel degelijk grote plannen maken. Beide grootmachten strijden volgens Marca immers om de komst van Eduardo Camavinga. Een transfer van het Franse supertalent is wel pas volgende zomer aan de orde. Real zou volgens AS dan meteen willen uitpakken met een monsterplan: ook Kylian Mbappé (PSG) en Dayot Upamecano (RB Leipzig) zouden in 2021 naar Bernabeu moeten verhuizen.

Luis Suarez leek goed en wel op weg naar Juventus, maar volgens de laatste berichten zou de Uruguayaan dan toch bij FC Barcelona blijven. De Italiaanse kampioen blijft echter niet bij de pakken zitten. Volgens Marca zou inmiddels een bod van 50 miljoen euro zijn neergelegd voor een terugkeer van Alvaro Morata. Maar voorlopig wil zijn huidige club Atletico Madrid niet meewerken aan dergelijk deal.

Wat door verschillende Italiaanse media gemeld werd, is nu ook officieel bevestigd. Alessandro Florenzi wordt voor één seizoen gehuurd van AS Roma en zal minstens tot 30 juni 2021 de kleuren van PSG verdedigen. In de deal is ook een aankoopoptie opgenomen. Florenzi moet de leegte opvangen die Thomas Meunier achtergelaten heeft.

Inter werkt al enige tijd aan het plan om N'Golo Kanté op te halen bij Chelsea. De Italianen zouden volgens The Guardian hebben voorgesteld om de Fransman te ruilen tegen Christian Eriksen. Ook zou de Premier League-club een zak geld kunnen opstrijken, maar deze deal werd in Londen van tafel geschoven.

POLL: Wat is volgens u de beste bestemming voor Dewaest?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond

Club Brugge heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finales van de Conference League. Daarin ...

471
471
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie

Club Brugge heeft donderdag een fraai stukje Belgische voetbalgeschiedenis geschreven. Blauw-Zwart ...

162
162
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt

Donderdagavond werden de tickets voor de halve finales in de Europa en Conference League uitgedeeld. ...

68
68
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales

Club Brugge heeft zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg ooit geplaatst voor de halve ...

205
205
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel

In de Europa League konden enkele Rode Duivels zich donderdag verzekeren van een plek in de halve ...

72
72
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel

Beerschot VA zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden voor het behalen van de titel in de ...

145
145
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"

Club Brugge kreeg donderdagavond een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de halve finales van ...

419
419
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's

In de Conference League zijn de eerste halve finalisten bekend. Indien Club Brugge zich kan ...

220
220
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend

Tijdens het huidige seizoen werd andermaal gesleuteld aan het competitieformat van de Jupiler Pro ...

560
560
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

231
231
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

117
117
<strong>Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’</strong>
Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’

Club Brugge is op zoek naar aanvallende versterking en het richt zijn pijlen op Jos&eacute; Melro ...

513
513
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg

Club Brugge wil zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg verzekeren van een plek in de halve ...

228
228
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

290
290
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City

Titelverdediger Manchester City is woensdagavond gesneuveld in de Champions League. De Engelse ...

131
131