TRANSFERUURTJE: 'Club legt recordbod neer, eerste topaanwinst Barça'

TRANSFERUURTJE: 'Club legt recordbod neer, eerste topaanwinst Barça'

De Bundesliga is weer van start gegaan, maar voorts liggen de meeste competities nog steeds plat of werden ze stopgezet door de gevolgen van het coronavirus. Daardoor zijn tal van clubs uit binnen- en buitenland nu al druk in weer met de voorbereiding op het zomerse transfergeweld. VoetbalNieuws vat het belangrijkste transfernieuws dan ook dagelijks om 12u voor u samen in dit TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
Er heerste een hevige strijd om de handtekening van Nacer Chadli. Eerder geraakte al bekend dat Club Brugge de Rode Duivel op de verlanglijst heeft staan. Maar volgens La Dernière Heure zou ook Antwerp FC denken aan de komst van de aanvaller. Vanuit het buitenland wordt dan weer op Olympiakos gewezen. De RTBF weet echter dat ook Anderlecht nog niet volledig uitgeteld is. De Brusselaars zouden een voorstel hebben gedaan, maar met een lager salaris dan hij dit seizoen opstreek. Bovendien zou RSCA hem enkel kunnen huren, terwijl moeder club AS Monaco op een permanente transfer aast.

Club Brugge blijft ondertussen ook werk maken van een nieuwe spits en heeft naar verluidt een nieuw bod neergelegd voor Adolfo Gaich. Het zou gaan om een som van tien miljoen euro, waarbij Club 90 procent van zijn transferrechten in handen krijgt. Concreet zou San Lorenzo dus nog tien procent krijgen van de transfersom bij een eventuele doorverkoop. Ook Leandro Alves, volger van Gaich zijn huidige werkgever voor Fox Sports, bevestigt trouwens dat Club opnieuw een officieel bod heeft ingediend.

Antwerp FC nam eerder al afscheid van Kevin Mirallas en Sinan Bolat, maar mogelijk ziet de Great Old komende mercato nog een aantal belangrijke spelers vertrekken. Volgens Sport/Voetbalmagazine heerst er namelijk de nodige interesse in Aurelio Buta en Simen Juklerod en vooral die eerste is grof wild. Buta werd de afgelopen maanden gelinkt aan ploegen als Watford en Southampton en hij kan Antwerp de nodige miljoenen opleveren. Dieumerci Mbokani zou dan weer mogelijk blijven.

KRC Genk heeft na het definitief vastleggen van Yunja Ito, zijn tweede aanwinst van de zomer aangetrokken. Zo besloten de Limburgers om ook de optie in het huurcontract van Eboué Kouassi te lichten. De middenvelder tekende meteen tot 2024. Verder blijft Racing ook achter Cyriel Dessers hengelen, maar de onderhandelingen met Heracles Almelo verlopen bijzonder moeizaam. Momenteel is het verschil tussen vraag en aanbod nog veel te hoog. Aan uitgaande zijde zou Ivan Fiolic opnieuw verhuurd worden.

Volgens Het Laatste Nieuws mag Mohamed Zeroual beschikken bij KV Mechelen. De 21-jarige spits kan wel op heel wat interesse rekenen. Zo zou de kleine spits in de belangstelling staan van RWDM. Daarnaast zouden ook Go Ahead Eagles en Helmond Sport geïnteresseerd zijn in Zeroual. FC Twente zou dan weer een oogje hebben laten vallen op Angelos Kotsopoulos, een 19-jarige spits van de Mechelse beloften.

Waasland-Beveren dreigt toch een aantal sterkhouders te gaan verliezen. Eén van hen is de boomlange centrale verdediger Aleksander Vukotic. De 24-jarige Serviër geniet volgens La Capitale interesse van KV Mechelen en de Schotse topclub Celtic Glasgow.

Charleroi heeft de komst van Amine Benchaib afgerond. De 21-jarige komt over van Sporting Lokeren en tekende voor drie seizoenen, met optie voor nog eens twee jaar. De 24-jarige Franse aanvallende middenvelder Loïc Lapoussin zou volgens L'Avenir dan weer overgenomen worden van Virton.

BUITENLAND
Er blijven steeds nieuwe ontwikkelingen opduiken rond de toekomst van Jan Vertonghen. AS Roma leek afgeknapt te zijn op de contracteisen van de Rode Duivel, maar is volgens Corriere dello Sport toch weer in de race. De Romeinen zouden Franco Baldini, die al twee keer bij de club aan de slag was, weer gaan betrekken in het transferbeleid en die zou zijn contacten bij de Spurs aangesproken hebben. Baldini was van 2013 tot 2015 technisch directeur van Tottenham en werkte er toen zelf met Vertonghen.

Miralem Pjanic lijkt goed op weg om zijn carrière voort te zetten in Camp Nou. SPORT schrijft dinsdagochtend namelijk dat Barça de komst van de middenvelder deze week nog grotendeels wil afronden. Italiaanse bronnen voegen daar aan toe dat ook Ousmane Dembélé inmiddels werd aangeboden als ruilmiddel, al beweert Mundo Deportivo dat Juventus de piste-Arthur nog niet helemaal heeft opgegeven.

Het is Jürgen Klopp menens om Timo Werner naar Liverpool te halen. Naar verluidt had de trainer onlangs zelfs een videogesprek met de doelpuntenmachine van RB Leipzig. Eigenlijk had Klopp zijn landgenoot persoonlijk willen ontmoeten, maar door de coronacrisis bleek dit niet haalbaar. Om die reden werd rond Pasen een alternatief tot stand gebracht, dat onthulde journalist Raphael Honigstein, de biograaf van Klopp, bij BT Sport.

Ook concurrent Manchester City shopt mogelijk in de Premier League. Want zo weten ze bij The Daily Mirror dat City een oogje heeft laten vallen op Leon Bailey (ex-Racing Genk), als mogelijke opvolger van Leroy Sané. Zo wordt de aanvaller van Bayer Leverkusen al langer in de gaten gehouden door de Citizens, die wel nog krijgen af te rekenen met andere gegadigden zoals Arsenal.

De ervaren landgenoot Stijn Wuytens staat op het punt om AZ Alkmaar te verlaten en bij een nieuwe club aan de slag te gaan. Technisch directeur Max Huiberts bevestigt immers dat Wuytens zijn aflopende contract niet zal verlengen, ondanks een voorstel om bij te tekenen tot 2022. "Stijn heeft aangegeven voor een buitenlands avontuur te willen gaan", vertelt hij aan VI.

POLL: Bij welke club denkt u dat Chadli zal belanden?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames
Pro League heeft ambitieus plan voor Lotto Super League en Flames

Het vrouwenvoetbal zit duidelijk in de lift, maar er zijn nog héél veel werkpunten. ...

12
12
Noa Lang deelt emotionele boodschap: "Schapen gaan in kudde"
Noa Lang deelt emotionele boodschap: "Schapen gaan in kudde"

Afgelopen zomer vertrok smaakmaker Noa Lang bij Club Brugge om... opnieuw in eigen land aan de slag ...

6
6
'Anderlecht heeft geheim wapen op weg naar titel'
'Anderlecht heeft geheim wapen op weg naar titel'

RSC Anderlecht droomt nog eens luidop van de titel. Paars-Wit start aan PO 1 met drie punten ...

137
137
"Sensationele comeback van twee JPL-titelkandidaten"
"Sensationele comeback van twee JPL-titelkandidaten"

In de Jupiler Pro League is het aftellen naar de start van de play-offs. In PO 1 zal Union nog maar ...

186
186
'Man United en Atlético strijden om ex-Genkverdediger'
'Man United en Atlético strijden om ex-Genkverdediger'

Manchester United hoopt in extremis nog een Champions League-ticket te veroveren in de Premier ...

46
46
Quincy Promes kwijnt weg in cel: 'Kaalgeschoren en misbruik'
Quincy Promes kwijnt weg in cel: 'Kaalgeschoren en misbruik'

Quincy Promes (32) haalde de afgelopen tijd meermaals negatief het nieuws na een veroordeling voor ...

0
0
'Xabi Alonso hakt knoop door over toekomst'
'Xabi Alonso hakt knoop door over toekomst'

Waar ligt de toekomst van Xabi Alonso? De Spaanse succescoach van Bayer Leverkusen maakt indruk en ...

45
45
'Bliksemtransfer Noa Lang? PSV krijgt duidelijkheid'
'Bliksemtransfer Noa Lang? PSV krijgt duidelijkheid'

PSV beleeft een uitstekend seizoen. De Eindhovenaren schopten het tot in de achtste finales van de ...

73
73
'Bayern München mag één topcoach al vergeten'
'Bayern München mag één topcoach al vergeten'

Bayern München lijkt de titel dit seizoen aan Bayer Leverkusen te moeten laten. Der ...

32
32
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."
Hasi duidelijk over toekomst: "Als het van mij afhangt ..."

KV Mechelen greep net naast PO 1 en moet dus aan de bak in de Europe Play-offs. De Kakkers starten ...

290
290
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'
'Liverpool berooft Real Madrid van sterkhouder'

Liverpool doet volop meer voor de titel in de Premier League. De Reds moeten afrekenen met Arsenal ...

209
209
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"
Standard baalt: "Hij is 4 maanden buiten strijd"

Standard neemt het vanavond op tegen AA Gent. De Rouches moeten winnen als ze nog een goed einde van ...

112
112
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"
KRC Genk jammert: "Zijn seizoen is over en out"

KRC Genk hoopt de play-offs aan te vatten met een stuntje tegen Union SG. De Limburgers krijgen ...

223
223
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging
Olivier Deschacht verbluft met spetterende nieuwe uitdaging

Voor Olivier Deschacht viel het voetballeven nooit helemaal stil. De assistent van de jonge Rode ...

127
127
<strong>Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen</strong>
Weelde bij Anderlecht: 1 speler moet (wellicht) niet hopen

RSC Anderlecht speelde in de oefenpot tegen Zulte Waregem 2-2 gelijk. Het was de terugkeer van ...

229
229