LIVEBLOG CORONA: Belgisch voetbal stopgezet, Arteta besmet

LIVEBLOG CORONA: Belgisch voetbal stopgezet, Arteta besmet

Het coronavirus heeft de hele wereld in een ongeziene noodtoestand gedompeld, ook de voetballerij wordt daarin niet gespaard. Donderdag lijkt een keerpunt in deze crisis, met drastische beslissingen die in binnen- en buitenland genomen worden. VoetbalNieuws volgt hier de laatste ontwikkelingen over de invloed van het coronavirus op de voetbalwereld.


WAT ER TOT DUVSER VAST STAAT:
- De slotspeeldag in de Jupiler Pro League wordt tot nader orde aanstaande zondag zonder publiek afgewerkt. De bekerfinale van 22 maart en de terugwedstrijd in de promotiefinales van 1B zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De burgemeester van Beveren verbiedt ook het de degradatietopper tussen Waasland-Beveren en AA Gent.
- De UEFA houdt aanstaande dinsdag crisisoverleg over de Europese competities én het EK van komende zomer. Het scenario ligt op tafel dat het Europees kampioenschap pas in 2021 zal doorgaan.
- In navolging van de Serie werd ook de Spaanse Primera Division en de Nederlandse Eredivisie tijdelijk stilgelegd. De kans is groot dat er nog clubs volgen.

LIVE:

23u45 Toch afgelasting Premier League?
Mogelijk komt er dan toch gewoon niemand in actie in de Premier League. De FA zal namelijk vrijdagochtend een spoedoverleg plannen na het jammerlijke nieuws over Arteta. Daar zal worden bekeken wat de volgende acties moeten zijn. Op dit moment lijkt de kans erg groot dat ook daar de competitie zal worden stilgelegd.


23u30 Arteta en Dybala besmet met Coronavirus
Het coronavirus blijft wild om zich heen schoppen. Zopas geraakte ook bekend dat twee grote namen uit de voetbalwereld besmet zouden zijn geraakt. Dat met Arsenal-manager Mikel Arteta en Juventus-aanvaller Paulo Dybala. Lees hier meer

23u15 Premier League gaat gewoon door
Intussen kwamen ze ook in Engeland met een officiële beslissing. Althans over de speeldag van komend weekend. En de FA heeft daar beslist om alle wedstrijden tóch te laten doorgaan, zelfs mét publiek.

22u45 Belgisch voetbal afgelast tot en met 3 april
Vanmiddag besliste de Belgische voetbalbond dat de slotspeeldag achter gesloten deuren zou worden afgewerkt, en bekerfinale en de promotiefinale worden uitgesteld. Zonet maakte de federale regering echter bekend dat ze hier nog strenger gaan optreden. Zij hebben namelijk zopas beslist dat álle sportactiviteiten worden afgelast tot en met 3 april. Dat wil zeggen dat de speeldag van komend weekend dus ook NIET zal doorgaan, en de play-offs op z'n minst zullen worden uitgesteld. Wat dit voor de rest zal geven voor de kalenderinvulling in de Jupiler Pro League, zal de komende dagen moeten blijken.

22u15 Benjamin Mendy in quarantaine
Ook in de omgeving van Kevin De Bruyne komt het coronavirus dichter. Zo is Benjamin Mendy namelijk in quarantaine geplaatst door Manchester City. Een familielid van de linksback van the Citizens kampt met gezondheidsklachten, waardoor deze actie werd ondernomen.

21u54 Waasland-Beveren - AA Gent op neutraal terrein?
De Pro League legt zich dus niet zomaar neer bij de beslissing van het Beverse gemeentebestuur om de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en AA Gent niet te laten doorgaan. Preses Peter Croonen sluit zelfs niet ui dat de partij op neutraal terrein wordt afgewerkt. Lees hier meer.

21u48 Wat met Europese tickets?
Er wordt steeds meer gevreesd dat de Play-Offs in de Jupiler Pro League niet zullen worden afgewerkt. Dan worden de Europese tickets voor volgend seizoen allicht verdeeld op basis van de reguliere competitie. In dat geval zou zelfs Standard zich nog plaatsten voor Europees voetbal. Lees hier meer.

21u34 Bundesliga mogelijk zonder kampioen
Volgens het Duitse Express is de kans reëel dat de Bundesliga niet zal worden afgewerkt. In dat geval zou er geen kampioen en degradant zijn. Er zouden wel vier clubs promoveren, waardoor er volgend seizoen een competitie met 22 ploegen zou zijn. Een absoluut noodscenario, maar in deze tijden niet ondenkbaar.

21u10 Geen WK-voorrondes in Zuid-Amerika


20u43 Juve onderneemt actie
Nadat verdediger Daniele Rugani positief heeft getest op het virus, zijn bij Juventus zo'n 121 personen in quarantaine gegaan. De club heeft daarnaast een inzamelactie opgestart ten voordele van de hulpverleners en mikt op één miljoen euro. Lees hier meer.

20u23 Waasland-Beveren bevestigt verbod burgemeester

20u03 Play-Offs onder druk
Na de slotspeeldag van zondag ligt de Jupiler Pro League sowieso enkele weken stil, maar de kans bestaat dat ook de PO's op zijn minst uitgesteld worden. Volgens Pro League-voorzitter Peter Croonen is het niet uitgesloten dat de competitie 'bevroren' wordt. Lees hier meer.

19u42 Pro League legt zich niet neer bij afgelasting Waasland-Beveren-Gent
Op bevel van de Beverse burgemeester werd de degradatiewedstrijd Waasland-Beveren - AA Gent uitgesteld, zelfs al wordt de wedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt. Maar daar legt de Pro League zich niet bij neer, een beroepsprocedure wordt overwogen. Lees hier meer.

19u24 Ook Portugese competitie tijdje stilgelegd
Na de Serie A, La Liga en Eredivisie, is de Portugese Liga NOS de volgende grote Europese competitie die voor een tijdje wordt stilgelegd.


19u02 Club neemt extra maatregelen
Club Brugge neemt extra maatregelen om zijn medewerkers te beschermen. Zo worden de ticketingdienst en de fanshop voor onbepaalde tijd gesloten. Online blijft wel alles nog beschikbaar. Lees hier meer.

18u42 Gabbiadini is volgende bekende naam met corona
Ook de Italiaanse international Manolo Gabbiadini is besmet met het virus, dat maakte hij zelf bekend via Twitter. Bij Leicester City wordt eveneens gevreesd voor enkele spelers. Lees hier meer.

18u33 EK naar 2021?
Door alle afgelastingen komen de nationale speelkalenders zwaar onder druk te staan. En daar lijkt het EK de dupe van te worden. Volgens L'Equipe is het quasi zeker dat het Europees kampioenschap een jaar wordt uitgesteld. Lees hier meer.

18u25 Beerschot wil ten laatste dinsdag spelen
Beerschot legt zich niet zomaar neer bij de beslissing van Leuvens burgemeester Ridouani om de terugmatch in de promotiefinale van 1B uit te stellen. De Antwerpenaren reageren verbolgen en willen ten laatste dinsdag spelen. Lees hier meer.

18u07 Géén Juve-Lyon en City-Real
Dinsdag volgt pas een definitieve beslissing over het verdere verloop van de Champions League. Maar duels Juventus-Olympique Lyon en Manchester City-Real Madrid worden sowieso uitgesteld.


18u00 De MLS wordt voor 30 dagen stilgelegd
Ook de Amarikaanse competitie ontsnappen niet aan corona. Na de NBA wordt nu ook de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS voor onbepaalde tijd stopgezet.


17u05 Waasland-Beveren-Gent op de helling
Het is nog maar de vraag of het plan om de slotspeeldag van de JPL achter gesloten deuren te plaatsvinden, zal doorgaan. De burgemeester van Beveren verbiedt immers om de degradatiewedstrijd tussen Waasland-Beveren en AA Gent te laten doorgaan. Lees hier meer.

16u17 Eredivisie met maand uitgesteld
Lees hier meer.

15u34: UEFA neemt dinsdag beslissing over EK, Champions League en Europa League
Lees hier meer.

15u14: Géén promotiefinale 1B
De terugwedstrijd in de promotiefinale van 1B tussen OH Leuven en Beerschot is uitgesteld op bevel van Leuvens burgemeester Ridouani. Lees hier meer.

12u13: Ook La Liga voor twee weken stilgelegd
Lees hier meer.

12u00: Spelers Real Madrid in quarantaine
Omdat er bij een speler uit de basketbalclub van Real Madrid een positieve test is afgenomen, worden ook de leden van de voetbalploeg uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Lees hier meer.

11u00: Slotspeeldag JPL achter gesloten deuren
De Pro League en de KBVB hebben in samenspraak besloten dat de slotspeeldag van aanstaande zondag zal worden afgewerkt achter gesloten deuren. Lees hier meer.

POLL: De UEFA moet gewoon alle competities tijdelijk stilleggen ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel
Riemer laat zich uit over blessures Dreyer en Schmeichel

Na vijf speeldagen blijft het RSC Anderlecht dat aan de leiding staat in de Champions' Play-Offs. ...

164
164
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."
Hayen bejubelt uitblinker: "Als je ziet hoe de groep reageert ..."

Sinds Nicky Hayen het roer overnam als interim-coach, staat er geen maat meer op Club Brugge. ...

144
144
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match
Drama bij Anderlecht: supporter overlijdt tijdens match

RSC Anderlecht wist zijn koppositie woensdagavond vast te houden met een 3-0-overwinning tegen ...

438
438
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool
CDK assisteert Atalanta naar bekerfinale, titelfiasco Liverpool

In de Engelse titelstrijd heeft Liverpool FC woensdagavond een bijzonder slechte zaak gedaan. De ...

69
69
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle
Leoni held van Lotto Park: Anderlecht wint wéér van Cercle

Halfweg de Champions' Play-Offs is het RSC Anderlecht dat het klassement blijft aanvoeren. De ...

159
159
Club in kampioenenmodus: Genk krijgt pak slaag op Jan Breydel
Club in kampioenenmodus: Genk krijgt pak slaag op Jan Breydel

Club Brugge heeft woensdagavond zijn titelkandidatuur nog eens dubbel en dik in de verf gezet. ...

460
460
Witte rook: Barcelona kent trainer voor volgend seizoen
Witte rook: Barcelona kent trainer voor volgend seizoen

FC Barcelona heeft een rotweek achter de rug: het sneuvelde in de Champions League en verloor ...

149
149
Code oranje bij Anderlecht: cruciaal tweetal valt uit
Code oranje bij Anderlecht: cruciaal tweetal valt uit

RSC Anderlecht wou zich woensdagavond herpakken na de nederlaag van afgelopen weekend op KRC Genk. ...

387
387
Anderlecht krijgt dubbele voorsprong cadeau: "Een ramp!"
Anderlecht krijgt dubbele voorsprong cadeau: "Een ramp!"

In de Champions' Play-Offs kreeg RSC Anderlecht woensdagavond een uitgelezen kans om zijn ...

258
258
Overname KVO: twee aandeelhouders liggen nog dwars
Overname KVO: twee aandeelhouders liggen nog dwars

KV Oostende verzekerde zich afgelopen weekend van het behoud in de Challenger Pro League. En de ...

133
133
'PSG vindt 'nieuwe Mbappé': 200 miljoen géén struikelblok'
'PSG vindt 'nieuwe Mbappé': 200 miljoen géén struikelblok'

Paris Saint-Germain ziet komende zomer opnieuw een grote naam vertrekken. Zo is het geen geheim meer ...

169
169
'Nieuwe leegloop bij Union: prijskaartje Amoura staat vast'
'Nieuwe leegloop bij Union: prijskaartje Amoura staat vast'

Union SG is dramatisch aan de Play-Offs begonnen, maar kan voorts terugblikken op een uitstekend ...

97
97
<strong>‘Anderlecht zet Europese topclubs voor schut met superdeal'</strong>
‘Anderlecht zet Europese topclubs voor schut met superdeal'

Anderlecht wil Europese topclubs voor schut zetten met de veelbelovende centrale verdediger Taha ...

326
326
'Ajax pakt uit met zeer verrassende nieuwe coach'
'Ajax pakt uit met zeer verrassende nieuwe coach'

Voor Ajax is het een seizoen om snel te vergeten. De Amsterdammers begonnen rampzalig aan het ...

130
130
Hayen verrast met Odoi, Riemer slachtoffert Amuzu
Hayen verrast met Odoi, Riemer slachtoffert Amuzu

Woensdagavond wordt de vijfde speeldag in de Champions' Play-Off al op gang getrapt. Daarin staan er ...

71
71