Mixed XI 2020: deze 11 spelers zullen het komende jaar kleuren!

Mixed XI 2020: deze 11 spelers zullen het komende jaar kleuren!

Het elftal van het voorbije decennium kreeg u reeds te zien, eerder stelden we ook al een ploeg samen louter gebaseerd op de afgelopen twaalf maanden. Terugkijken op wat geweest is vormt dan ook altijd een leuke oefening, al richten we onze blik bij het begin van een nieuw jaar even graag vooruit. Tijd dus voor een Mixed XI van de 11 spelers in binnen –en buitenland die 2020 volgens ons kleur zullen geven.


GK: Maarten VANDEVOORDT
Het begin was aarzelend – om niet te zeggen dramatisch gezien zijn flater in Napels – maar in Genk hebben ze alle vertrouwen dat Maarten Vandevoordt de doelman van de toekomst is. Hoewel Danny Vukovic nog even buiten strijd is en Gaëtan Coucke toch wat op kant werd geschoven, lieten de Limburgers duidelijk verstaan in januari niet op zoek te gaan naar versterking onder de lat. Een gewaagde keuze, zeker nu in de jacht op PO I niet meer met de punten mag worden gemorst. Indien Vandevoordt de hoge verwachtingen inlost, kijken we later evenwel misschien terug op 2020 als de geboorte van Thibaut Courtois zijn opvolger.



CV: Virgil VAN DIJK
Onze driekoppige defensie beginnen we bij Virgil van Dijk, al langer universeel beschouwd als een van de beste – en tot vorige zomer ook duurste – verdedigers ter wereld. Sinds zijn overgang naar Liverpool twee jaar geleden scheerde de Nederlander dan ook zulke hoge toppen dat hij recent zelfs ei zo na de Gouden Bal won, ware het niet dat ene Lionel Messi daar nog een stokje voor stak. 2020 moet echter helemaal hét jaar van Van Dijk worden. Eerst die Premier League-titel waar Anfield al 30 jaar op wacht veilig stellen, dan knallen met Oranje op het EK: de hoop van een grote traditieclub –én natie rust op zijn brede schouders.

CV: Vincent KOMPANY
Zoveel verantwoordelijkheid zou bij de meesten onder ons het angstzweet al doen uitslaan, maar Vincent Kompany haalt allicht zijn schouders nog eens op. De speler-inspirator van Anderlecht krijgt de komende maanden namelijk heel wat meer op zijn bord. Te beginnen met Paars-Wit uit het slop te helpen, zowel op als naast het veld. Een heikele taak waarvoor hij zelf vanaf nu maar best fit kan blijven, eveneens een vereiste wil de 89-voudig Rode Duivel deel uitmaken van Roberto Martinez zijn EK-selectie. Waarin hij dan vervolgens wéér een leidersrol zal opnemen. Ook in 2020 blijft Kompany dus vol in de schijnwerpers staan.



CV: Kalidou KOULIBALY
Het rampseizoen van Napoli zou binnenkort wel eens zijn tol kunnen eisen. In ons land gaat dan uiteraard veel aandacht uit naar de toekomst van Dries Mertens, ook in Zuid-Italië een absolute publiekslieveling. Over de grenzen houden ze echter vooral Kalidou Koulibaly nauwlettend in de gaten. De Senegalese ex-Genkie wordt al sinds jaar en dag in verband gebracht met zowat elke topclub in de Premier League, een transfer waaraan de beruchte Napels-voorzitter Aurelio De Laurentiis naar verluidt in de zomer eindelijk zijn medewerking wil verlenen. Wie weet wordt Koulibaly zo straks wel de nieuwe duurste verdediger ooit.

CM: Hans VANAKEN
In Jan Breydel hopen ze vurig van niet, maar ook Hans Vanaken zoekt dan mogelijk andere oorden op. De dirigent van Club Brugge wint straks wellicht zijn tweede Gouden Schoen op rij – tenzij Dieumerci Mbokani anders beslist – en gaat daarna op jacht naar zijn derde titel in een Blauw-Zwart tenue. Of dat volstaat om erbij te zijn op het EK valt nog af te wachten, want de plaatsjes op het middenveld van de Rode Duivels blijven natuurlijk ontzettend duur. Op dit moment lijkt Vanaken wel over gunstige kaarten te beschikken, aan hem om zijn ticket de komende maanden te verzekeren. En dan toch eens die knaltransfer te maken?



CM: Kevin DE BRUYNE
Iemand op wie Martinez zonder enige twijfel een beroep zal doen is Kevin De Bruyne, andermaal prima op dreef bij Manchester City. Zeven doelpunten en maar liefst 13 assists in 19 duels: de grote achterstand op Premier League-leider Liverpool valt zeker niet aan hem te wijten. Hoewel een nieuwe titel momenteel dus slechts ijdele hoop lijkt, kan de 74-voudig Rode Duivel met een even goede terugronde wel zijn 14de plek in de voorbije Ballon d’Or gevoelig opkrikken. Een langverwachte triomf met City in de Champions League zou daar ook wonderen voor doen, net als een succesvol EK. Wij hopen alvast vooral op dat laatste.

CM: Didier LAMKEL ZÉ
Een elftal van spelers die ons jaar zullen kleuren: dan kan Didier Lamkel Zé niet ontbreken. De Kameroener stond de voorbije twaalf maanden symbool voor het vuur in Antwerp, zowel in positieve áls negatieve zin. Na vechtpartijen op training en een staking uit onvrede met zijn contract, leek het debacle tegen AZ het einde van zijn periode op de Bosuil. Sindsdien werkte hij zich, ondanks nog enkele fratsen, echter helemaal terug in de harten van het publiek. Laten we dan ook vooral niet vergeten wat een fantastische voetballer Lamkel Zé kan zijn, zowel op de flank als in het centrum. Benieuwd wat hij in 2020 voor ons in petto heeft.



LB: Eden HAZARD
Na zeven seizoenen in Londen ruilde Eden Hazard vorige zomer Chelsea in voor droombestemming Real Madrid, al nam hij daar afgeremd door blessures toch ietwat een valse start. Ook nu is de winger nog een poosje buiten strijd, maar dan wordt het tijd om zijn stempel te drukken in Bernabéu. Aan verwachtingen alvast geen gebrek, want onze landgenoot moet er de gedoodverfde opvolger van ene Cristiano Ronaldo worden. Zo snel mogelijk prijzen beginnen pakken is dus de boodschap, liefst nog meteen al dit jaar. En vooral gespaard blijven van verder kwaad. Op het EK hopen wij immers van de beste Hazard te genieten.

RB: Kylian MBAPPÉ
In Frankrijk rekenen ze dan weer op Kylian Mbappé om na de WK-winst van 2018 nu ook de Europese titel binnen te rijven. De nog steeds amper 21-jarige superster kijkt zo uit naar een zomer waarin zijn naam de wereldpers wel eens kan domineren, want ook hij flirt met een overgang naar Madrid – al zal om huidig PSG-maatje Neymar eveneens weer voldoende te doen zijn. Mocht het eindelijk tot een transfer komen, neemt Mbappé alleszins meer dan waarschijnlijk diens status als duurste voetballer aller tijden over. Maar eerst nog wat records breken in Parijs en er die langverwachte Champions League-beker in de kast zetten?



SP: Erling HAALAND
Over de toekomst van Erling Braut Haaland bestaat sinds kort geen twijfel meer, want de tienersensatie van RB Salzburg verhuisde per direct naar Borussia Dortmund. Samen met Thorgan Hazard moet hij in een Bundesliga die meer dan ooit openligt nu dat laatste zetje richting Duitse landstitel geven. In de Champions League rekent trainer Lucien Favre er dan weer op dat Haaland zijn groepsfasetotaal van acht doelpunten aandikt, te beginnen in de volgende ronde tegen PSG. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, moet de Noor zijn land ook nog langs Servië richting het EK zien te trappen. Om dan dáár te schitteren, uiteraard.

SP: Romelu LUKAKU
Eindigen doen we bij de man die sinds afgelopen zomer de sleutels van de Serie A in handen lijkt te hebben. Romelu Lukaku nam die samen met Inter over van Juventus, waar de Scudetto de laatste jaren veilig lag opgeborgen. Momenteel staan de topclubs uit Milaan en Turijn wel nog broederlijk aan kop, en dus zijn alle ogen op de sluipschutter gericht om de Nerazzurri in de terugronde over de streep te trekken. Nadien mag Big Rom zijn kunstje nog eens overdoen op het EK door de Rode Duivels naar de eindzege te knallen. In hetzelfde jaar Juventus én Portugal onttronen: in zijn nachtmerries ziet Ronaldo het gezicht van Lukaku.

POLL: Van welke veldspeler verwacht u in 2020 het meest?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo

Vrijdagavond beginnen de Europe Play-Offs in de Jupiler Pro League. AA Gent is als eerste aan zet en ...

3
3
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'
'Transfersom nog hoger: één struikelblok voor aanwinst Club'

Het zijn drukke dagen voor de vernieuwde sportieve leiding van Club Brugge. Momenteel wordt immers ...

56
56
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

71
71
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'
'Bayern vol voor sterkhouder Rode Duivels: 70 miljoen'

Bayern M&uuml;nchen bereidt zich momenteel voor op de topwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen ...

76
76
<strong>Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban</strong>
Vuurwerk bij AA Gent met nieuwe Gift Orban

Ahmed Abdullahi kwam als proefspeler uit Nigeria naar AA Gent, waar hij furore maakte door veel ...

138
138
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"
Hayen komt met mooi verhaal over Deila: "Siert hem"

Club Brugge begint onder grote druk aan de Champions' Play-Offs. Ze moeten op 'bezoek' gaan bij ...

66
66
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"
AA Gent mist 2 ervaren pionnen tegen Standard: "Te vroeg"

AA Gent speelt nog maar eens een bijrol aan het einde van het seizoen. Ze moeten w&eacute;&eacute;r ...

89
89
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'
'Ajax ziet graten in komst van smaakmaker Anderlecht'

Bij RSC Anderlecht lopen heel wat spelers in de kijker. De Brusselaars willen hun kern zo goed ...

257
257
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"
Pochettino over Lavia: "Was al sinds december zo"

Romeo Lavia kent een rotseizoen. De Belgische middenvelder komt dit seizoen niet meer aan spelen toe ...

41
41
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'
'Zirkzee heeft knaltransfer naar topclub zo goed als beet'

Joshua Zirkzee ontploft dit seizoen helemaal bij Bologna. De Nederlandse aanvaller doet het ...

80
80
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"
Hayen geeft ambities Club Brugge prijs: "Dat ga ik niet doen"

Nicky Hayen moet Club Brugge in de play-offs naar een Europees ticket loodsen en hopelijk doorstoten ...

266
266
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'
'Club Brugge heeft toptransfer beet en betaalt 5 miljoen'

Club Brugge heeft volgens Het Laatste Nieuws zijn eerste zomertransfer al beet. De Bruggelingen ...

610
610
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax
John van't Schip stopt als hoofdtrainer van Ajax

Ajax gaat de komende maanden op zoek naar een Europees ticket. Dat is uiteraard een must. De club ...

38
38
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'
'Charleroi laat na Trebel nog 4 dure vogels gratis gaan'

Sporting Charleroi moet zich in de Play-Downs proberen te handhaven in de Jupiler Pro League. De ...

146
146
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'
'Milan en Barça neus aan neus voor topverdediger'

De Europese topcompetities zijn nog volop aan de gang, maar dat houdt de geruchtenmolen niet tegen ...

46
46