Ciao Coucke, vaarwel Vandevoordt: 10 keepers die Genk kan huren

Ciao Coucke, vaarwel Vandevoordt: 10 keepers die Genk kan huren

De namen van Leandro Trossard en Ruslan Malinovskyi vielen dit seizoen al vaker in de Luminus Arena, maar de laatste tijd wordt ook een andere kampioenenmaker ten node gemist. Nadat doelman Danny Vukovic eind juli zijn achillespees scheurde werd volop het vertrouwen gegund aan youngsters Gaëtan Coucke en Maarten Vandevoordt, tot zij de afgelopen weken allebei gruwelijk in de fout gingen. Tijd voor wat meer ervaring onder de lat?


Peter Croonen zette de deur voor versterking tussen de palen alvast op een kier, al had de Genk-voorzitter daarbij wel meteen een duidelijk profiel voor ogen. "Als we iets doen, zou het in onze filosofie logischer zijn dat we een keeper huren in plaats van er een te kopen", klonk het namelijk daags na de blunder van Vandevoordt in Napoli. Noch de 17-jarige jongeling, noch de vier jaar oudere Coucke wordt dus definitief afgeschreven, integendeel: een van hen moet en zal op termijn de opvolger van Vukovic worden. In de tussentijd moet Dimitri de Condé echter wel op zoek naar een tijdelijk en liefst doorgewinterd alternatief. Wij steken de technisch directeur graag een handje toe met 10 potentiële huurdoelmannen.

Silvio PROTO (Lazio)
Meer ervaren dan Silvio Proto zal je ze alvast niet vinden. In elf jaar Anderlecht groeide de 13-voudige ex-Rode Duivel uit tot een Paars-Wit icoon, op zijn palmares prijken maar liefst zes titels en drie verkiezingen als keeper v/h jaar. Na veel gedoe vertrok hij twee jaar geleden uiteindelijk naar Olympiakos om er tweede viool te spelen, een rol die de inmiddels 36-jarige Italo-Belg nu bij Lazio Roma vervult. Binnen anderhalf jaar hangt hij daar de handschoenen aan de haak, daarna blijft Proto wellicht in het buitenland hangen. Eergierig als hij is, klinkt de kans om zichzelf nog eens te tonen evenwel mogelijk te goed om weigeren.



Frank BOECKX (Anderlecht)
Je zou het niet zeggen, maar Frank Boeckx is al bij al toch nog drie jaar jonger dan Proto. De vierde doelman van Anderlecht lijkt soms echter al meer bezig te zijn met het leven na zijn actieve loopbaan, hier en daar duikt hij zelfs reeds op als analist. In het Lotto Park is Frank the Tank bovendien ook keeperstrainer van de beloften, al kunnen we tussen de lijnen geregeld lezen dat hij er geen neen tegen zou zeggen om weer wekelijks onder de lat te staan. Zeker niet bij een club als Genk, ondanks de malaise toch nog steeds een ploeg met uitstraling. Dat Boeckx op dat niveau wel eens kan verrassen, bewees hij eerder al in Anderlecht.

Thomas DIDILLON (Anderlecht)
De Brusselaars zullen wel niet direct staan springen om een rechtstreekse concurrent voor PO I te helpen, al deden ze dat vorige zomer wel al door AA Gent van Sven Kums te voorzien. Marc Coucke en co konden dan ook moeilijk anders, want diens zware salaris moest dringend – al was het maar voor een stukje – van de loonlijst af. Om dezelfde reden mag nu ook Thomas Didillon beschikken, liefst nog vandaag als het even kan. Die wanhoop zou de 24-jarige Fransman, met voorsprong de jongste piste in dit overzicht, wel eens recht in de handen van Genk kunnen drijven. Een tweede kans die hij naar onze mening best verdient.



Colin COOSEMANS (AA Gent)
Het Belgische gedeelte van onze lijst sluiten we af met de drie jaar oudere Colin Coosemans, overbodig én ongeliefd in Gent. Dat laatste heeft veel te maken met zijn Blauw-Zwarte verleden, al moeten we toegeven dat de nochtans geboren Gentenaar ook geen absolute topper is. Toch heeft hij intussen bijna 200 duels op het hoogste niveau achter zijn naam, waaronder een veertigtal in Brugge. Genk zou dus een ervaren en betrouwbaar sluitstuk zonder meer krijgen, Coosemans mag onverwacht nog eens zijn kans wagen aan de top en AA Gent zet een pion op overschot een halfjaar in het uitstalraam. Een win-win-winsituatie, dus.

Lovre KALINIC (Aston Villa)
We verruimen onze blik naar het buitenland, al blijven we met Lovre Kalinic toch nog even in de Gentse sfeer. De 29-jarige Kroaat ruilde de Ghelamco Arena pas in januari in voor Aston Villa, maar na een wankele start gevolgd door een lastige blessure is zijn verhaal in Birmingham uit. Amper een jaar na aankomst mag de 19-voudig international, die daar zijn plek onder de lat intussen ook al verloor, immers weer beschikken. Door te duimen voor een succesvolle uitleenbeurt zouden de Engelsen – net als Anderlecht met Didillon – echter een fors verlies kunnen beperken. Genk duimt mee, want Kalinic is wat ons betreft de beste optie.



Jason STEELE (Brighton)
Nu we toch in de Premier League zitten, kunnen we evengoed eens langsgaan bij de vrienden van Brighton. Daar deed Genk vorige zomer prima zaakjes met de transfer van Leandro Trossard, tussen de palen vinden we met Mathew Ryan nog een oude bekende terug. Als titularis, welteverstaan, en dus zit een comeback van de Australiër er niet meteen in. Ook zijn doublure David Button willen de Seagulls vast niet kwijt, maar over derde keuze Jason Steele kan wel onderhandeld worden. De voormalig Engels jeugdinternational was ooit een grote belofte, maar wil nu op 29-jarige leeftijd vooral graag spelen. Een match made in heaven?

David OSPINA (Napoli)
Na het dubbele Champions League-treffen zit ook de band met Napoli best wel snor, wat weldra misschien verzilverd wordt met een overgang van Sander Berge. Naast de nodige miljoenen kan Genk als wederdienst dan om David Ospina vragen, in het verleden al eens gelinkt aan Club Brugge. De 31-jarige Colombiaan zat toen nog op de bank in Arsenal, nu moet hij in Alex Meret zijn meerdere erkennen. Landgenoten als Jhon Lucumi en Carlos Cuesta kunnen wellicht een goed woordje doen, indien Ospina te hoog gegrepen is vormt ook derde keeper Orestis Karnezis – 34 jaar en 49-voudig Grieks international – een interessant alternatief.



Mitchell LANGERAK (Nagoya)
De Condé kan er natuurlijk ook altijd voor opteren om een beroep te doen op de contactenlijst van nieuwe coach Hannes Wolf. Zo werkte de Duitser al meermaals samen met Mitchell Langerak, die hij zowel bij het tweede elftal van Borussia Dortmund als in Stuttgart een tijdje onder zijn hoede had. Tegenwoordig is de 31-jarige Australiër actief bij Nagoya Grampus in Japan, maar aangezien de J1 League tot eind februari stil ligt is hij op dit moment in theorie beschikbaar. Langerak kan op die manier zelfs wel eens de ideale stand-in voor zijn landgenoot Vukovic vormen, die tegen dan dicht tegen zijn terugkeer aan zou moeten leunen.

Marwin HITZ (Dortmund)
Al mag Wolf uiteraard tevens rechtstreeks een telefoontje plegen naar de ploeg waar Jürgen Klopp hem de kneepjes van het vak leerde. In Dortmund is de Zwitser Roman Bürki ontegensprekelijk de eerste keuze, waardoor diens landgenoot Marwin Hitz zich tevreden moet stellen met een plaats op de bank. In de race om de titel wil Lucien Favre vermoedelijk wel geen pionnen verliezen, al kan de 32-jarige routinier – met 160 matchen in de Bundesliga op de teller – zich maar moeilijk vereenzelvigen met zijn invallersstatuut. Een tijdelijke verhuis naar Genk, al bij al slechts op twee uurtjes rijden, kan mogelijk de uitweg vormen.



Jeroen ZOET (PSV)
Eindigen doen we nóg dichter bij huis, want vanuit Genk staan we in amper een uur in Eindhoven. Daar is de laatste tijd flink wat te doen om Jeroen Zoet, vaste waarde in de kern van Oranje maar bij PSV sinds kort wel in de pikorde gepasseerd door de Duitser Lars Unnerstall. Een heikele situatie waar in januari best een oplossing voor komt, want geen van de partijen is gebaat bij een halfjaartje op de bank. Noch PSV, dat zo aan kapitaalsvernietiging zou doen, noch Zoet zelf indien hij zijn kansen voor het komende EK gaaf wil houden – wat overigens geldt voor alle internationals hierboven. Aan Genk om de oplossing toe te reiken.

POLL: Wie van deze 10 doelmannen lijkt u de beste optie voor Genk?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld

In de Engelse Premier League heeft Manchester City zich opnieuw tot één puntje van de ...

0
0
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil

Union SG is dan toch nog niet uitgeteld voor de landstitel. Na vier opeenvolgende nederlagen, konden ...

118
118
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"

RSC Anderlecht won woensdag overtuigend van Cercle Brugge, maar betaalde daar wel een behoorlijke ...

100
100
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen

In de Engelse titelstrijd stond Manchester City donderdagavond behoorlijk onder druk. De regerende ...

123
123
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'

Antwerp FC was vorig seizoen bijzonder succesvol en plukte daar ook de vruchten van op de ...

466
466
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'

Nicky Hayen levert momenteel uitstekend werk als interim-coach bij Club Brugge. Steeds vaker wordt ...

503
503
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling

In de Nederlandse Eredivisie lijkt het kampioenschap zo goed als binnen voor PSV. De Eindhovenaren ...

63
63
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"

Club Brugge maakte woensdagavond opnieuw een flink statement binnen de titelstrijd. Zo haalde ...

171
171
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

91
91
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'

RSC Anderlecht staat halfweg de Champions' Play-Offs in pole-positie om met de landstitel aan de ...

389
389
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

55
55
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

640
640
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'
'Wending op Anfield: Liverpool kent prijskaartje nieuwe coach'

Liverpool FC gaat momenteel door enkele moeizame weken. Desondanks wordt er achter de schermen op ...

60
60
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke
Tessa Wullaert kondigt spetterend nieuws aan met Coucke

Tessa Wullaert is ongetwijfeld de vaandeldraagster van het vrouwenvoetbal in België. De ...

276
276
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'
'KBVB houdt adem in: Europese topclub zet zinnen op Tedesco'

Domenico Tedesco is momenteel druk in de weer met het vormen van zijn EK-selectie bij de Rode ...

94
94