"Europees voetbal is het hoogst haalbare voor Club Brugge"

15 April 2013 08:05
© PhotoNews

Marc Degryse heeft zondag een Club Brugge met twee gezichten gezien. Op RSC Anderlecht speelde Blauw-Zwart voor rust ijzersterk, maar na de thee had Club opvallend veel moeite met de tien man van Anderlecht. Het treffen in Brussel eindigde uiteindelijk zonder winnaar (1-1).

"In de eerste helft heb ik echt genoten van het spel van Brugge, met veel combinaties in het middenveld en lopende mensen die de diepte zoeken", analyseert Degryse in Het Laatste Nieuws. "Bacca en Lestienne deden Anderlecht toen veel pijn. Maar ze misten het killers-instinct om Club al bij de rust op 0-2 of 0-3 te zetten. En voetbal is meer dan technisch tikken. Club heeft dat gezicht, zelfs met een mannetje meer, niet kunnen vasthouden in de tweede helft."

Degryse mist bij Club de mentale weerbaarheid om zich terug in een wedstrijd te knokken. "Het valt op dat eens een wedstrijd voor Brugge nadelig kantelt, dat ze dat niet meer kunnen rechttrekken. Ook Donk niet. Nog opmerkelijk is dat Club het de laatste twintig minuten fysiek lastig had. Dus Club is tot het beste in staat, maar kan dat mentaal en fysiek niet volhouden."

Club heeft na de remise nog altijd vijf punten achterstand op Anderlecht. Degryse denkt dat de formatie van Juan Carlos Garrido zich moet richten op Europees voetbal. "Dat is het hoogst haalbare. Voor de titel moet Club in de laatste zeven duels zeventien of achttien punten halen om de kloof van vijf punten met Anderlecht goed te maken en dat zie ik niet meteen gebeuren."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's