Doublure voor Dieu: 10 spitsen voor Antwerp

Doublure voor Dieu: 10 spitsen voor Antwerp

In het begin van de mercato sloeg Antwerp vrij snel en kordaat toe, maar een week voor het sluiten van de transfermarkt lijkt het werk van Luciano D'Onofrio nog lang niet af. Zo mag er achterin en op de flank gerust nog wat bij, al is er vooral voorin dringend nood aan versterking. Een doublure voor Dieumerci Mbokani blijft per slot van rekening nog steeds dé topprioriteit op de Bosuil. Wij helpen de Great Old graag een handje en gingen op zoek naar 10 mogelijke targets.


Het stamnummer één lijkt alvast de kaart der oude bekenden te trekken, want in de wandelgangen werden recent nog voormalig Anderlecht-spitsen Lukasz Teodorczyk en Silvère Ganvoula geopperd. Ook de naam van Abdoulay Diaby, met wie Ivan Leko een succesvolle periode bij Club Brugge beleefde, doet duchtig de ronde. Al beschikt de Malinees over een ander profiel en is hij, net als Christian Benavente, eerder een type om rond Dieu te laten zwerven. In plaats daarvan speuren wij naar speerpunten die als back-up voor de ervaren prijsschutter, momenteel nog op jacht naar zijn beste vorm, kunnen dienen. Of, in een paar gevallen, wie weet zelfs de concurrentiestrijd met hem kunnen aangaan. Op die manier kwamen wij uit bij de volgende 10 opties, vergezeld van hun geschatte marktwaarde volgens Transfermarkt.com.

Zinho GANO (26, KRC Genk) – 1,2 mln
Beginnen doen bij de man die vorig seizoen de honneurs mocht waarnemen. Uiteindelijk kwam Zinho Gano zelden in actie, al wist hij in zijn beperkte speelminuten toch twee keer raak te treffen. Vlak voor de coronastop liep de huurling een knieblessure op, waarna Antwerp zijn aankoopoptie van 1,7 miljoen niet besloot te lichten. Intussen zit de boomlange stormram van het zuiverste soort nog altijd in Genk, waar ook Jess Thorup niet op hem lijkt te rekenen, en is zijn prijskaartje wellicht reeds flink gedaald.



Cyle LARIN (25, Besiktas) – 4 mln
Een naam die al vaker de revue passeerde op de Bosuil. Cyle Larin beleefde een jaar met ups en downs bij Zulte Waregem, maar legde er wel fraaie cijfers voor. Toch was zijn optie van 2,5 miljoen net iets te zwaar om lichten, waarna de Essevee-huurling al snel aan Antwerp werd gelinkt. Vandaag vertoeft hij echter nog steeds bij Besiktas, waar de Canadees een nieuwe kans krijgt en die ook lijkt te grijpen. Desalniettemin blijft een vertrek – al dan niet terug op huur – bespreekbaar. Zij het aan een fikse som.

Renaud EMOND (28, Nantes) – 3,5 mln
Zelf hoopt hij nog altijd op zijn doorbraak in Frankrijk, maar coach Christian Gourcuff blijkt geen grote fan van Renaud Emond. Hoewel in januari nog vier miljoen voor hem op tafel werd gelegd, waarna hij evenwel al weinig potten brak, moet de ex-spits van Standard het in Nantes ook nu immers stellen met korte invalbeurten. Ondanks zijn recent doelpunt tegen Saint-Étienne, ziet het er dus niet naar uit dat de kaart van de goalgetter veel getrokken zal worden. Tijd voor een terugkeer, eventueel als huurling?



HUGO CUYPERS (23, Olympiakos) – 500K
Nog een voormalig Luikenaar, wiens liefde voor Sclessin sinds zijn afscheid bekoelde. Nadien kroonde Hugo Cuypers zich tot topschutter in de Griekse tweede klasse, met een transfer naar Olympiakos als beloning. Vermits onze landgenoot zijn stempel daar echter niet kon drukken volgde vorig jaar een uitleenbeurt aan AC Ajaccio, deze zomer werd hij opnieuw bij de Rouches genoemd. Die overstap lijkt er nu niet meer van te komen, dus misschien telt Antwerp wel het gevraagde anderhalf miljoen neer.

Aaron Leya ISEKA (22, Toulouse) – 2 mln
In tegenstelling tot veel van onze andere kandidaten zou Cuypers alleszins passen in de zoektocht naar verjonging, liefst met een Belgisch paspoort. In die zin is ook Aaron Leya Iseka een logische piste. Het gedegradeerde Toulouse rekent alvast niet meer op het jeugdproduct van Anderlecht, die na zijn eigen verzoek om te vertrekken buiten de groep staat en liefst mag beschikken. Een potentiële opportuniteit dus, hoewel hij met zijn net iets kleinere gestalte niet helemaal aan het gewenste profiel beantwoordt.

Yohan BOLI (26, Al-Rayyan) – 3,2 mln
Hetzelfde geldt enigszins voor Yohan Boli, bij wie het ook nog maar de vraag zou zijn in welk mate hij haalbaar is. Dat het niet simpel is om te shoppen in Qatar, bleek namelijk zopas in de poging om Junior Edmilson terug naar België te lokken. Bovendien stelt de Ivoriaan er sinds zijn verhuis in januari niet teleur, maar als zijn club niet dwarsligt heeft hij wie weet wel oren naar een nieuwe samenwerking met Leko – onder wie Boli bij STVV prima presteerde. Al zal dat dan allicht wel een stevige duit kosten.



Hamdi HARBAOUI (34, Al-Arabi) – 475K
Tenslotte zijn ook de salarissen in Qatar niet min, zo weet ook Hamdi Harbaoui. De drievoudig Gouden Stier scoort er nog steeds met de ogen dicht, maar is volgende zomer wel einde contract. De ervaren Tunesiër, zelfs als invaller een garantie op goals, kwam zo eerder al eens uit de zandbak terug naar ons land. Antwerp kan dus altijd een lijntje uitwerpen. Door de interesse in ex-RSCA'ers én zijn nationaliteit dachten we ook even aan Ivan Santini. De Kroaat verdient in China evenwel pas écht een monsterloon.

Ilombe MBOYO (33, KV Kortrijk) – 725K
Nog een oude rot die verre van versleten is. Na zijn vele omzwervingen vond Ilombe Mboyo dan ook volledig zijn draai in Kortrijk, waar hij vorig seizoen acht keer de netten deed trillen en nu alweer aan vier treffers – én twee assists – zit. Na de recordtransfer van Terem Moffi staan de Kerels wellicht niet te springen om hun aanvalsleider van de hand te doen, maar volgende zomer loopt het contract van de tweevoudig Rode Duivel af. Het perfecte moment dus voor een laatste poging aan de top in de JPL?



Márton EPPEL (28, transfervrij) – 1,4 mln
Cercle Brugge dankte de redding een halfjaar geleden aan een hele resem wintertransfers, onder wie ook Márton Eppel. De lange Hongaar liet met één doelpunt en twee assists in acht optredens al bij al vrij bescheiden cijfers optekenen, maar bleek een dankbaar aanspeelpunt én talisman – met hem in de basis verloor de Vereniging enkel van Club Brugge. Gek genoeg zit de targetman vandaag nog steeds zonder ploeg. Zelf gaf hij nochtans aan graag in onze contreien te blijven en open te staan voor alles.

Makhtar GUEYE (22, KV Oostende) – 700K
Eindigen doen we met misschien een wat eigenaardige keuze, want Makhtar Gueye streek pas eind juli neer aan de kust. Sindsdien liet de rijzige Senegalees echter al een stevige indruk na, dus waarom dralen om hem nu alweer weg te plukken? Twee transfers in dezelfde mercato zijn dan wel zeldzaam, indien KV Oostende snel winst kan boeken op de investering van één miljoen is het vast bereid om rond de tafel te zitten. Als supersub zou hij alleszins minder kaarten pakken, zowat zijn enige zwakte.

POLL: Wie lijkt u de beste back-up voor Mbokani?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref
Riemer komt met opvallend excuus na uithaal naar ref

De titelstrijd in de Jupiler Pro League ligt sinds vorig weekend weer helemaal open. Met nog zes ...

11
11
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd
Cercle Brugge verwerkt mokerslag in volle PO-strijd

Cercle Brugge plaatste zich pas op de slotspeeldag voor de Champions' Play-offs maar nam daarin wel ...

95
95
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'
'Liverpool schakelt door en mikt vol op succestrainer'

Eerder vandaag kon u al lezen dat Ruben Amorim, de manager van Sporting CP, een grote kandidaat is ...

42
42
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"
Belgische hooligans choqueren: "Dit staat er te gebeuren"

Supportersgeweld is sinds corona zienbaar weer toegenomen in het Belgische voetbal. Niet ...

123
123
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV
Europe PO's: Sensatie in basis Gent, Hasi genadeloos bij KV

Het mag dan een 'voorproefje' zijn voor de komende dagen, voor een aantal ploegen is het vandaag van ...

63
63
<strong>Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag</strong>
Transferstress: Anderlecht overweegt drastische omslag

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro (19) aan ...

190
190
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'
Peter Maes klaar voor voetbalsprookje: 'Van hel naar hemel?'

De (in ons land) in ongenade gevallen trainer Peter Maes maakt momenteel furore in Nederland. Bij ...

159
159
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan
Malinwa en Anderlecht gaan unieke 'samenwerking' aan

Zo meteen begint een razend spannende midweekspeeldag in de Jupiler Pro League, al zijn de ...

108
108
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval
Drama RWDM: Aanwinst betrokken bij zwaar verkeersongeval

RWDM zit momenteel in volle degradatiestrijd en tankte de afgelopen weken vertrouwen met een paar ...

186
186
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk
Vrancken deelt goed en slecht nieuws uit ziekenboeg Genk

Nadat ze allebei met een fraaie 10 op 12 van start gingen in de Champions' Play-Offs staan Club ...

146
146
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'
'Buitenkans voor Club Brugge: volgende zomerdeal op til'

Terwijl het van alle Belgische ploegen nog het zwaarste schema afwerkt blijkt Club Brugge ook al het ...

565
565
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'
'Antwerp onthult zomerplannen: rampscenario afgewend'

Na de zege tegen Cercle Brugge hoopt Antwerp alsnog een rol van betekenis te spelen in de play-offs, ...

271
271
<strong>Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’</strong>
Club Brugge’s toekomstige ster: ‘de nieuwe Osimhen’

Club Brugge heeft de veelbelovende Nigeriaanse spits Etiosa Ighodaro hoog op hun verlanglijstje ...

413
413
'Vanhaezebrouck buitenspel: AA Gent all-in voor dure vogel'
'Vanhaezebrouck buitenspel: AA Gent all-in voor dure vogel'

De dagen van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent zijn geteld, en dus wordt de coach tot zijn eigen ...

237
237
Schandaal Snelders: 'Analist komt met reactie op aantijgingen'
Schandaal Snelders: 'Analist komt met reactie op aantijgingen'

De hemel blijft maar neerdalen op het hoofd van Eddy Snelders. De voormalig voetballer en gewezen ...

432
432