Radja naar PSG?: 'Stimulans voor sterrenensemble'

Radja naar PSG?: 'Stimulans voor sterrenensemble'

Momenteel bevindt Radja Nainggolan zich op een zijspoor bij Internazionale, en dat ondanks een superseizoen bij Cagliari in de vorige jaargang. Tal van clubs wierpen zich op als kandidaat-overnemers voor de ex-Rode Duivel, waaronder ook het grote Paris Saint-Germain.


DUBBELE REHABILITATIE 

Nobele Radja. In mei 2019 werd bij vrouwlief Claudia Lai borstkanker vastgesteld waarna Radja Nainggolan – nog geen drie maanden na die erg jammerlijke diagnose – een heel opmerkelijke (transfer)beslissing maakte. Hij ruilde het imposante Stadio Giuseppe Meazza van Internazionale namelijk in voor de de gezellige Sardegna Arena van Cagliari. Van Noord-Italië naar Sicilië: een cultuurschok in Italië, maar zeker ook op voetballend gebied. Maar de familieman Nainggolan deed het met liefde. Voor Claudia. De voormalige Rode Duivel zette een op sportief vlak een grote stap terug, maar dat deed hij vooral om zijn vrouw zo goed mogelijk te kunnen bijstaan met het verslaan van die verschrikkelijke ziekte. 



Claudia keerde daarmee terug naar haar roots, maar ook Radja Nainggolan retourneerde naar de club waar het allemaal begon voor hem. Voor beiden bleek het uiteindelijk een wijze en vruchtbare beslissing om volledig tot zichzelf te komen in de hoofdstad van Sardinië. Vooreerst kondigde Claudia op social media zelf aan dat ze volledig genezen werd verklaard van kanker, en dat dankzij een operatie en chemotherapie, maar zonder twijfel ook door de grote liefde van haar naasten en manlief Radja Nainggolan. Il Ninja vond bij de Rossoblu zijn tweede adem en bewees in zijn vertrouwde heimat dat hij nog steeds één van de beste aanvallende middenvelders is van de Serie A.

KEUZE TE OVER 

Door zijn uitstekende prestaties bij Cagliari werd Nainggolan steeds vaker gelinkt aan een overstap naar een Italiaanse topclub want Internazionale lijkt het nog steeds niet helemaal te zien in de karaktervolle middenvelder. Daarnaast heeft Antonio Conte bij de Nerazurri momenteel meer dan genoeg centrale middenvelders tot zijn beschikking. Met Marcelo Brozovic, Stefano Sensi, Nicolo Barella, Christian Eriksen, Roberto Gagliardini en recentelijk ook Arturo Vidal, beschikt de Italiaanse coach over meer dan voldoende opties om zijn (aanvallend) middenveld te bemannen. Maar er is alvast geen gebrek aan geïnteresseerde clubs voor Radja Nainggolan. 



Na zijn éénjarige uitleenbeurt in Sardinië zouden Fiorentina, AC Milan en zijn andere ex-club AS Roma namelijk in de markt liggen om de 32-jarige binnen te halen: op basis van zijn krachttoer in het vorige seizoen is die belangstelling eerder vanzelfsprekend. Maar daarnaast zou ook Cagliari de strijd om Nainggolan niet opgegeven hebben, ondanks het feit dat de Rossoblu op financieel gebied niet zoveel luxe hebben als de voorgenoemde topclubs. Maar de meest opmerkelijke gegadigde is toch wel Paris Saint-Germain, waar Nainggolan de ploegmaat kan worden van Neymar en Kylian Mbappé.

IDEALE OPLOSSING  

Het Franse voetbalprogramma Téléfoot maakte namelijk bekend dat Radja Nainggolan één van de transfertargets is van de Franse landskampioen. Naast onze landgenoot prijken ook Boubakary Soumaré (Lille OSC), Mattéo Guendouzi (Arsenal), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) en Geoffrey Kondogbia (Valencia) op de shortlist van Paris Saint-Germain. Dat gerucht werd onlangs ook bevestigd door de vermaarde Italiaanse krant Corriere dello Sport. De Parijse clubleiders zouden namelijk een uitleenbeurt met aankoopoptie overwegen, eenzelfde transactie die geregeld werd bij de transfer van Alessandro Florenzi.



Zo'n constructie zou voor Paris Saint-Germain en Internazionale weleens de ideale oplossing zijn. Antonio Conte rekent namelijk niet meer op Radja Nainggolan en daarmee zit de Italiaanse topclub opgescheept met een dikbetaalde speler maar zonder enige vorm van toekomstperspectief. In Milaan zou de middenvelder namelijk vier miljoen euro per jaar incasseren, waardoor de clubleiding liefst zo snel mogelijk van hem zou afraken. Tijdens de coronabreak stelde Internazionale een vraagprijs voorop die achttien miljoen euro zou bedragen. Maar al snel werd het duidelijk dat geen enkele geïnteresseerde club dat gevraagde kapitaal wou en kon ophoesten. En daarom lijkt een huurbeurt plus aankoopoptie vandaag wel de beste oplossing. 

VERRATTI-NAINGGOLAN 

Ook voor Radja Nainggolan zou een transfer naar Paris Saint-Germain een goede stap betekenen. In het Parc des Princes heeft hij namelijk meer uitzicht op speelgelegenheid én kan hij zich profileren bij één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Al zal dat wellicht niet zijn op de positie van centrale aanvallende middenvelder, de positie waar Nainggolan vorig seizoen zo floreerde bij Cagliari, want Thomas Tuchel heeft in zijn huidige spelsysteem echter geen ruimte voor zo'n profiel. Maar dat hoeft zelfs geen onoverkomelijk probleem te zijn, want Nainggolan bewees in het verleden uitstekend te functioneren als centrale, dynamische middenvelder.



Dit seizoen beschikt Paris Saint-Germain al enkele klasbakken op de duopositie van centrale middenvelder met Marco Verratti, Idrissa Gueye, Ander Herrera en sporadisch ook Julian Draxler – al is de Duitser een meer offensief ingestelde speler. Van het viertal is echter enkel Marco Verratti untouchable want de Italiaan behoort tot één van de beste spelers ter wereld op zijn positie. Maar Tuchel zou een serieuze concurrent voor Gueye en Herrera wel kunnen appreciëren, zeker als die nieuwkomer Radja Nainggolan zou zijn, die vorig seizoen absolute topprestaties afleverde in het Calcio.

DIRECTE IMPACT OP PSG 

Puur kwalitatief overstijgt de Italiaanse Serie A met enkele niveaus de Franse Ligue 1, waardoor het voor Radja Nainggolan makkelijker zou moeten zijn om zich te integreren. Als één van de beste middenvelders van Italië zou hij dan ook onmiddellijk een impact kunnen maken op het Franse voetbal, en dat zowel op defensief als offensief vlak. Precies de vereisten die Thomas Tuchel nodig heeft in zijn centrale middenveld. 

Nainggolan was in het Calcio bijvoorbeeld de absolute primus op zijn positie op het gebied van defensieve efficiëntie. Met 61% accuraatheid in de defensieve duels scoort hij zelfs beter dan Draxler, Gueye en Herrera dit seizoen. Enkel heerser Verratti kan nog betere cijfers voorleggen in dat onderdeel, maar dat hoeft allerminst een schande te zijn. Bij de intercepties per wedstrijd overstijgt Nainggolan dan weer het huidige viertal van Paris Saint-Germain.



Ook op het aanvallend gebied zou Nainggolan meer dan zijn steentje kunnen bijdragen in het Parijse sterrenensemble. Met 4,92 geslaagde offensieve acties in het Calcio presteerde hij beter dan Draxler, Gueye, Herrera en Verratti tijdens hun huidige jaargang in de Ligue 1. Dat koppelt Nainggolan ook aan een ruim scorend vermogen wat bij bijvoorbeeld Gueye, Herrera en Verratti duidelijk minder het geval is. 

UNIEK PROFIEL

Laat ons dus duidelijk stellen: indien Radja Nainggolan zijn positieve flow van bij Cagliari kan meenemen naar Paris Saint-Germain, dan zou hij een rechtstreekse sportieve versterking betekenen in het Parc des Princes. De kapitaalkrachtige Franse topclub kan ook een heus koopje doen met zijn komst, want de beleidsbepalers zouden namelijk mikken op een huurbeurt met daarbovenop ook een aankoopoptie. Het centrale middenveld van Paris Saint-Germain zou met Nainggolan bovendien een profiel aantrekken die momenteel niet voorhanden is. Coach Thomas Tuchel wrijft zich alvast in de handen ... 

POLL: Past Nainggolan bij PSG?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan
Opvallend: Lierse vraagt deze naamswijziging aan

Lierse K is een van de weinige profclubs die nog in Belgische handen is. Daarvoor alleen al ...

10
10
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"
Vanaken ruikt bloed: "Dat leek nog het enige lichtpuntje"

Bij Club Brugge mogen ze terecht trots zijn. Voor het eerst in 32 jaar haalden ze weer een halve ...

99
99
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"
KV Oostende blijft hopen: "Er is niks tastbaar"

Bij KV Oostende is het D-day. De club hoopt zich vandaag sportief te redden. Ook naast het veld ...

35
35
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap
Club Brugge-bestuur laat licht schijnen op Skov Olsen-soap

Club Brugge plaatste zich donderdag voor de halve finale van de Conference League, in de competitie ...

0
0
Riemer ziet zowaar 'voordeel' in blessure van Hazard
Riemer ziet zowaar 'voordeel' in blessure van Hazard

Anderlecht pakte vorige week eindelijk de scalp van Union. Nochtans zaten de omstandigheden niet ...

50
50
Hayen scoort punten bij Verhaeghe: "Bijzonder gecharmeerd"
Hayen scoort punten bij Verhaeghe: "Bijzonder gecharmeerd"

Na de zeven op negen in de Champions' Play-Offs kwalificeerde Club Brugge zich donderdag voor de ...

55
55
<strong>Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer</strong>
Genk verbrandt zijn vingers aan roekeloze paniektransfer

KRC Genk maakte een vreemde zet door Eduard Sobol te huren in januari, en de Oekra&iuml;ense ...

142
142
Anderlecht incasseert extra opdoffer uit ziekenboeg
Anderlecht incasseert extra opdoffer uit ziekenboeg

Anderlecht kan de concurrentie zaterdag stevig onder druk zetten, want mits een zege in Genk loopt ...

283
283
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht
Genk mist trio: Vrancken hint op verrassing tegen Anderlecht

In de Champions' Play-Offs krijgt KRC Genk zaterdag Anderlecht over de vloer. Na een fraaie zeven op ...

194
194
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'
'AA Gent speelt het hard in strijd om gegeerd goudhaantje'

In de Europe Play-Offs staat voor koploper AA Gent zaterdag een cruciale thuismatch tegen eerste ...

201
201
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'
'Grote kuis bij Anderlecht: Fredberg dumpt viertal'

Sneller dan verwacht strijdt Anderlecht plots weer volop mee om de landstitel. Om die herworven plek ...

498
498
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'
'Zorgen om Skov Olsen: twijfels over terugkeer bij Club'

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de ...

480
480
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"
Hein schiet op Club Brugge: "Hoeveel positieve aandacht kregen ze al niet?"

AA Gent opent zaterdag de deuren voor KV Mechelen, een belangrijke wedstrijd in de strijd in de ...

1389
1389
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"
Antwerp krijgt fikse waarschuwing: "Geen seconde verslappen"

Cercle Brugge speelt op speeldag 4 van de play-offs gastheer voor Royal Antwerp FC. De Vereniging ...

124
124
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"
Vrancken ontkent controverse: "Geen item binnen groep"

KRC Genk liet op de vorige speeldag dure punten liggen tegen Cercle Brugge. De Limburgers willen ...

133
133