TRANSFERUURTJE: 'Club mag hopen op grote naam, comeback Bale'

TRANSFERUURTJE: 'Club mag hopen op grote naam, comeback Bale'

De Jupiler Pro League is inmiddels weer van start gegaan, maar de transfermarkt is nog geopend tot begin oktober. Daardoor zijn tal van clubs uit binnen- en buitenland momenteel druk in de weer met het versterken van hun ploeg en het van de hand doen van overbodige spelers. VoetbalNieuws vat het belangrijkste transfernieuws dan ook dagelijks om 12u voor u samen in dit TRANSFERUURTJE.


JUPILER PRO LEAGUE
Bij Club Brugge is het nog altijd wachten op de eerste inkomende transfer, maar het lijkt een kwestie van tijd voor de landskampioen zal toeslaan. Als versterking voor het verdedigende compartiment wordt Wesley Hoedt nog steeds gelinkt aan Blauw-Zwart. Antwerp, AA Gent en Anderlecht lijken geen werk te maken van de komst van Hoedt, waardoor de weg open zou liggen voor Club. De vraagprijs van Southampton en de persoonlijke voorwaarden van de speler zouden wel een struikelblok vormen.  
Club kreeg ook goed nieuws in de transfersoap rond Junior Edmilson. De flankspeler liet zelf al uitschijnen dat hij iets ziet in een terugkeer naar België en ex-club Standard leek zijn voorkeur te genieten. La Dernière Heure meldt echter dat een terugkeer naar de Rouches onwaarschijnlijk is, wat betekent dat Club een belangrijke concurrent minder telt om de snelle Edmilson binnen te halen. Op een akkoord met zijn club Al-Duhail blijft het evenwel wachten.

Ook een transfer van de Nederlander Bas Dost is nog niet helemaal van de baan. Tottenham lijkt over de beste papieren te beschikken, maar zou nu ook Christian Benteke aangeboden hebben gekregen. Als Tottenham toehapt, dan lijken de kansen van Club alvast te stijgen. 

Bij recordkampioen Anderlecht lijkt Josué Sa op weg naar de uitgang, al is de transfer van de Portugees nog niet helemaal rond. Terwijl de speler wel al rond is met de Bulgaren van Ludogorets, zou er op clubniveau nog geen overeenkomst gevonden zijn. Kersverse Rode Duivel Jérémy Doku geniet zoals bekend heel wat interesse van vooral Liverpool. Toch zou Anderlecht niet moeten vrezen voor zijn goudhaantje, want volgens James Pearce van het betrouwbare The Athletic heeft Liverpool zijn plannen om Doku weg te lokken uit Brussel momenteel opgeborgen.

Aan inkomende zijde is vooral een centrale verdediger dé prioriteit voor Anderlecht, omdat de spoeling achteraan nogal dun is. Het dossier van Simon Falette (Frankfurt) ligt volgens La Dernière Heure nog steeds op tafel, maar een akkoord met de Duitsers is nog niet gevonden.

KRC Genk haalde al heel wat nieuwkomers binnen, waardoor enkele overbodige spelers zouden mogen beschikken. De Kroatische middenvelder Ivan Fiolic gaat alvast aan de slag bij Cracovia Krakau, dat hem vorig seizoen sinds februari huurde. In de deal is ook een aankoopoptie opgenomen. 
  

Het ontslag van Hannes wolf verandert niets aan de situatie van Sébastian Dewaest. De verdediger zou volgens Het Belang van Limburg een transfer blijven verkiezen boven een verlengd verblijf in Limburg. En Dewaest is niet de enige speler uit de Genkse kampioenenploeg die op weg lijkt naar de exit. Jerre Uronen geniet volgens Tuttomercatoweb immers heel wat interesse. Vooral Celtic zou concreet zijn voor de Finse linksachter, terwijl ook enkele Duitse en Italiaanse teams zijn situatie op de voet volgen.
Antwerp heeft de langverwachte trasfer van Jae-ik Lee afgerond. De 21-jarige Zuid-Koreaan wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Qatarese topclub Al Rayyan (met aankoopoptie) en moet de concurrentie aangaan in de verdediging. Lee is de achtste aanwinst op de Bosuil deze zomer, maar het ziet ernaar uit dat het huiswerk van Luciano D’Onofrio nog niet af is.

Met Kaveh Rezaei en Shamar Nicholson telt Charleroi twee goede spitsen, waardoor Frank Tsadjout en Younes Delfi andere oorden zullen opzoeken. Tsjadjout keert alvast terug naar moederclub AC Milan, dat hem zal verhuren aan een andere Italiaanse ploeg. Charleroi zal volgens La Dernière Heure nog op zoek gaan naar een extra aanvaller.

Waasland- Beveren zou dan weer willen aankloppen bij Norwich City en de flankaanvaller Daniel Sinani en de defensieve middenvelder Melvin Sitti willen huren. In afwachting van het duo stelden de Waaslanders al een andere aanwinst voor met Leonardo Bertone. De ervaren 26-jarige middenvelder komt over van FC Thun
Rode lantaarn Moeskroen zou wel eens afscheid kunnen nemen van Nemanja Antonov. De 25-jarige linksachter was de eerste twee speeldagen titularis, maar werd daarna steevast uit de selectie gelaten. Hij zou meer willen spelen en op zoek gaan naar een nieuwe ploeg.

BUITENLAND
Een transfer van Real Madrid-ster Gareth Bale hangt al even in de lucht en er zou volgens The Daily Mail een deal gevonden zijn. De Welshman zou voor één jaar terugkeren naar Tottenham en er 14 miljoen euro per jaar gaan opstrijken. Op enkele details na zou de overeenkomst helemaal rond zijn en aangekondigd worden.
 
FC Barcelona wil zich graag versterken met Memphis Depay, maar die transfer zou geblokkeerd worden door de Spaanse bond. Barça zou immers enkel spelers mogen aantrekken als het er eerst zelf verkoopt. Hetzelfde probleem houdt de transfer van Eric García van Manchester City tegen, weet The Daily Mail. Mogelijke vertrekkers zijn Samuel Umtiti en Jean-Clair Tobido.

Een andere speler die op weg is naar de Catalaanse grootmacht is Sergino Dest. De Nederlander van Ajax wordt al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Spanje en zijn bestemming lijkt Catalonië te zullen worden volgens The Telegraph. Als Barcelona deze transfer kan afronden, troeft het Bayern München af. Ook Manchester City zou geïnteresseerd geweest zijn. 

De club van Kevin de Bruyne is echter vooral bezig met de mogelijke komst van Kalidou Koulibaly. City zou niet meer dan 55 miljoen euro willen uitgeven volgens Tuttosport, maar Napoli-voorzitter De Laurentiis denkt eerder aan een som van meer dan 80 miljoen euro. Koulibaly zou al meermaals aangegeven hebben dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging, ondanks zijn contract tot 2023.

Ook in Duitsland zitten ze niet stil. De langverwachte transfer van Thiago Alcantara naar Liverpool zou in kannen en kruiken zijn. De middenvelder mag voor 30 miljoen vertrekken volgens The Athletic. Bayern München zou die som al aanvaard hebben, maar het is voorlopig wachten op een persoonlijk akkoord tussen Alcantara en Liverpool.

Bayer Leverkusen passeerde voorbij de kassa toen Chelsea Kai Havertz voor talloze miljoenen naar Londen haalde. Met dat geld wil de Bundesliga-club nu zelf gaan shoppen. Volgens The Mirror denkt Leverkusen aan een transfer van Sead Kolasinac. De vleugelverdediger van Arsenal, die ook centraal uit de voeten kan, zou 10 miljoen euro moeten kosten.

POLL: Denkt u dat Club voor het sluiten van de mercato nog een grote naam zal aantrekken?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte Jérémy Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

6
6
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs

Standard moet investeren in nieuwe spelers, want anders dreigt het volgend jaar weer mis te lopen. ...

24
24
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

435
435
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"

Ronny Deila werd bedankt voor bewezen diensten na de nederlaag tegen STVV. De Noorse coach deed het ...

62
62
<strong>‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’</strong>
‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’

Alexander Blessin heeft bij Union SG indruk gemaakt door een superseizoen te draaien, waaronder een ...

366
366
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"

Fabio Cannavaro was een geweldige verdediger, maar zijn carri&egrave;re als coach was nog geen ...

19
19
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"

Burnley boekte een 4 op 6 en door de puntenaftrek van Nottingham Forest is er plots weer hoop op het ...

65
65
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"

Gert Veheyen keek uiteraard ook naar de matchen van de Rode Duivels tegen Ierland en Engeland. De ...

61
61
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld

KRC Genk is een club die de afgelopen jaren heel wat beloftevolle spelers liet doorbreken en die ...

106
106
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep

De eerste interland-break van het kalenderjaar 2024 zit er alweer op. Een groot deel van de ...

124
124
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"

Tijdens het komende paasweekend gaan de Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. Dan ...

643
643
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'

Liverpool FC is bezig aan de laatste maanden van een glorierijk tijdperk. Succescoach J&uuml;rgen ...

121
121
Anderlecht voert druk op: deadline Vertonghen staat vast
Anderlecht voert druk op: deadline Vertonghen staat vast

RSC Anderlecht is bezig aan een sterk seizoen en geldt momenteel als de grote titeluitdager van ...

433
433
Play-off-verrassing bij Genk? Vrancken noemt twee namen
Play-off-verrassing bij Genk? Vrancken noemt twee namen

KRC Genk plaatste zich na een veelbesproken ontknoping dan toch voor de Champions' Play-Offs. Daarin ...

322
322
PRD maakt scheidsrechters in Champions' Play-Offs bekend
PRD maakt scheidsrechters in Champions' Play-Offs bekend

Komend weekend is het zover, dan gaan de Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. En ...

176
176