Belgen in het buitenland: 10 interessante opties voor Antwerp

Belgen in het buitenland: 10 interessante opties voor Antwerp

In de bekerfinale zal Ivan Leko moeten roeien met de riemen die hij heeft, maar als Antwerp nadien haar hoge ambities wil waarmaken is versterking een noodzaak. Volgens de Kroaat zijn kwalitatieve Belgen daarbij een prioriteit, zo getuige de komst van Nill De Pauw, al mikt hij toch liefst op nog wat grotere namen. Wij helpen zijn bazen Luciano D'Onofrio en Paul Gheysens alvast graag op weg.


Daarbij richten we ons vizier op 10 interessante doch haalbare types, die vandaag in het buitenland actief zijn én een directe meerwaarde kunnen leveren. Hoewel de Great Old vorige zomer nog uitpakte met (ex-)Rode Duivels Kevin Mirallas en Steven Defour, zij het zonder succes, laten we Jan Vertonghen, Michy Batshuayi en andere Christian Benteke's hier dus achterwege. Net zoals ervaren rotten Thomas Vermaelen, Mousa Dembélé en Marouane Fellaini overigens, al vormen zij allicht net iets realistischere pistes. Over de interesse in Nacer Chadli is dan weer reeds genoeg geschreven, maar gelukkig blijven ook zonder al die A-internationals meer dan genoeg boeiende opties over die volgens Transfermarkt binnen de Antwerpse prijsklasse passen. Wie treedt zo straks in de voetsporen van Birger Verstraete?

Christian KABASELE (CV, 29, Watford) – 6,5 mln
Beginnen doen we tóch met een Rode Duivel, al komt Christian Kabasele daar niet veel aan de bak. In de EK-selectie is de verdediger dus lang geen zekerheid, waarbij de degradatie met Watford zijn kansen niet bepaald vooruit zullen helpen. Een avontuur in Antwerpen lijkt dan aantrekkelijker, vooral indien zijn loon een deuk krijgt in de Engelse tweede klasse. Qua prijsklasse valt hij wel te vergelijken met Wesley Hoedt, dus het is nog maar de vraag of D'Onofrio die inspanning wil leveren. Toch kan Kabasele, wiens huidige contract tot nader order binnen een jaar nog steeds afloopt, zeker de moeite waard zijn.



Denis ODOI (RA, 32, Fulham) – 1,5 mln
Achterin mag er alleszins nog wel wat bij op de Bosuil, dus een polyvalent profiel als dat van Denis Odoi is gerust welkom. In de driemansdefensie zou de ancien op elke positie inzetbaar zijn, en ook op de flanken kan hij depanneren. Zijn passage bij Anderlecht een aantal jaren geleden was dan wel geen succes, over Het Kanaal heeft de eenmalig international nu een prima periode achter de rug. Toch zit hij aan het eind van zijn verbintenis bij Fulham, dat wel nog over een optie beschikt. Mochten de Londenaars promoveren lonkt de Premier League, zo niet staat Odoi open voor een ambitieuze club in België.

Boli BOLINGOLI (LA, 25, Celtic) – 2,80 mln
Vermits de eenzame flanken een cruciaal onderdeel uitmaken van het strijdplan maar de spoeling daar vrij dun is, zou ook een pure wingback niet misstaan. Op links denken we dan aan Boli Bolingoli. Ex-Club Brugge, oude bekende van Leko bij STVV en nu na een goede start op een zijspoor bij Celtic. Hoewel de Schotten vorige zomer nog ruim drie miljoen neertelden om het neefje van Romelu Lukaku weg te plukken bij Rapid Wenen, zouden ze wellicht dus maar wat graag iets van die investering recupereren. Als Antwerp wat hoger mikt maar het wel binnen de familie wil houden, vormt ook Jordan Lukaku hier een optie.



Thomas FOKET (RA, 25, Reims) – 4,80 mln
Aan de overkant kiezen we voor een wat lastiger dossier, want Thomas Foket was het voorbije seizoen opnieuw onbetwist titularis bij Stade Reims. De aandacht van Roberto Martinez wist de voormalige AA Gent-back en tweevoudig Rode Duivel er blijkbaar echter niet mee te trekken, dus wie weet komt hij zijn beoogde EK-ticket wel iets dichter bij huis opzoeken. Het stamnummer één, dat straks dezelfde tactiek als het nationale elftal zal hanteren, kan in dat opzicht een interessante bestemming zijn. Indien D'Onofrio terwijl dan nog besluit te cashen op Aurélio Buta, doen alle partijen een uitstekende zaak.

Anthony LIMBOMBE (LM, 26, Nantes) – 4 mln
Leko durft op zijn flanken evenwel ook voor wat offensievere types kiezen, zoals Anthony Limbombe op links bij Club Brugge. Die was een van de uitblinkers in het Blauw-Zwarte titeljaar onder de Kroaat en schopte het vervolgens zelfs een enkele keer tot international, maar de laatste tijd zit zijn carrière in een neerwaartse spiraal. Op huur bij Standard brak hij alvast weinig potten, of Nantes nog in hem gelooft is nu nog maar de vraag. Op de Bosuil zou de winger, die ook in een andere rol van dienst kan zijn, alleszins een coach terugvinden die met zekerheid wél het volste vertrouwen in zijn kunnen heeft.



Francesco ANTONUCCI (AM, 21, Monaco) – 1,2 mln
Over naar het middenveld, waar Leko een alternatief voor de gekwetste Alexis De Sart wil. Controleurs heeft hij echter toch genoeg voorhanden, dus misschien gaat D'Onofrio op zoek naar een centrale pion die op offensief vlak zijn steentje bijdraagt. Fellaini en Dembélé zouden in die optiek ideale aanwinsten zijn, maar met een andere invulling zien we ook wel heil in Francesco Antonucci. Minder body, maar meer impulsen en na een geslaagde huur bij Volendam rijp om AS Monaco te verlaten. Het gewezen talent van Anderlecht moet een drietal miljoen kosten en werd al aan PSV, Standard en Twente gelinkt.

Mike Trésor NDAYISHIMIYE (AM, 21, Willem II) – 3,6 mln
Terwijl Antonucci furore maakte in de tweede divisie, ontpopte Mike Trésor Ndayishimiye zich tot een van de sensaties op het hoogste niveau in Nederland. Waar die eerste vooral een alternatief voor Lior Refaelov kan bieden, zou hij Antwerp dan weer van een extra profiel-Manuel Benson voorzien. Zelfs na de transfer van De Pauw geen overbodige luxe, tenminste indien Didier Lamkel Zé werkelijk mag beschikken. Hoe dan ook kan de polyvalente jeugdinternational, die door Willem II zopas voor amper een half miljoen definitief werd overgenomen, een waardevolle toevoeging aan de selectie betekenen.



Isaac MBENZA (RB, 24, Huddersfield) – 5,5 mln
Dat geldt zeker ook voor Isaac Mbenza, die eerder al in verband werd gebracht met de Great Old maar mogelijk enkel op huur beschikbaar is. Tenzij zijn huidige werkgever, die een jaar geleden in totaal nog 15 miljoen overhad voor de rechtsbuiten annex spits, bereid is om al flink wat verlies te slikken nu de flopaankoop zijn contract binnen slechts twaalf maanden afloopt. Een rasechte goalgetter kunnen we de ex-speler van Standard bezwaarlijk noemen, maar behalve een optie op de flank – zij het allicht niet in Leko zijn favoriete formatie – kan hij tevens de benodigde doublure voor Dieumerci Mbokani vormen.

Renaud EMOND (SP, 28, Nantes) – 4 mln
Al gaat de voorkeur daarvoor misschien toch eerder uit naar een écht speerpunt. Dubbele meters zoals Zinho Gano zijn echter niet dik bezaaid, maar Renaud Emond liet bij Standard toch zien dat hij ook gerust in staat is om een voorzet tegen de touwen te jassen. De voormalige aanvoerder van de Rouches trok wel nog maar pas in januari voor vier miljoen naar Nantes, waar hij tot dusver evenwel niet weet te aarden. Zelf hoopt de goalgetter voorlopig op iets meer tijd om zijn stempel te drukken, hoewel nu al niet meer iedereen in hem lijkt te geloven. Antwerp zou dus een dankbare uitweg kunnen bieden.



Charly MUSONDA JR (AM, 23, Chelsea) – 1 mln
We konden eindigen met nog een spits in de vorm van Aaron Leya Iseka, maar in plaats daarvan kiezen we liever voor een wildcard. Zijn beloofde topcarrière zal er wellicht niet meer van komen, want de laatste jaren sukkelde Charly Musonda Jr. van de ene knieblessure in de andere. Wanneer fit voldeed het vroegere toptalent bovendien nauwelijks aan de verwachtingen, al zou het toch zonde blijven om hem nooit in België aan het werk te zien. Binnen een tweetal maanden is hij normaal gezien hersteld van een zoveelste revalidatie. Geeft Antwerp hem dan de kans om eindelijk zijn kunstjes te vertonen?

POLL: Wie zou volgens u de beste aanwinst zijn voor Antwerp?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond
Kalender PO's overhoop? Verhaeghe eist actie na droomavond

Club Brugge heeft zich verzekerd van een plekje in de halve finales van de Conference League. Daarin ...

433
433
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie
Club Brugge-fans zien nieuwe coach al na Europese glorie

Club Brugge heeft donderdag een fraai stukje Belgische voetbalgeschiedenis geschreven. Blauw-Zwart ...

160
160
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt
UEL: Twee Duivels in halve finales, Liverpool sneuvelt

Donderdagavond werden de tickets voor de halve finales in de Europa en Conference League uitgedeeld. ...

68
68
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales
Club flikt het! Jutgla trapt Blauw-Zwart naar halve finales

Club Brugge heeft zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg ooit geplaatst voor de halve ...

199
199
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel
Zorgen voor Tedesco: sterke Lukaku vraagt zelf om wissel

In de Europa League konden enkele Rode Duivels zich donderdag verzekeren van een plek in de halve ...

71
71
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel
Beerschot davert: voorzitter stapt zelf op vlak na titel

Beerschot VA zal vrijdag in de bloemetjes gezet worden voor het behalen van de titel in de ...

142
142
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"
Onverwachte uitblinker bij sterk Club: "Kost nu al 15 miljoen"

Club Brugge kreeg donderdagavond een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor de halve finales van ...

416
416
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's
Club kent mogelijke opponent, Villa ontsnapt na penalty's

In de Conference League zijn de eerste halve finalisten bekend. Indien Club Brugge zich kan ...

219
219
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend
Nieuw competitieformat: standpunten topclubs bekend

Tijdens het huidige seizoen werd andermaal gesleuteld aan het competitieformat van de Jupiler Pro ...

555
555
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"
Fans Beerschot ondernemen actie: "Rot op, garnaal!"

Vrijdagavond valt het doek over de reguliere competitie in de Challenger Pro League. Voor Beerschot ...

228
228
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"
CDK met voetjes op de grond gezet: "Is hij niet rijp voor"

In de Europa League worden donderdagavond de tickets voor de halve finales uitgedeeld. Daarbij staat ...

113
113
<strong>Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’</strong>
Topschutter op weg naar Club Brugge: ‘nieuwe Joao Félix’

Club Brugge is op zoek naar aanvallende versterking en het richt zijn pijlen op Jos&eacute; Melro ...

510
510
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg
Hayen zorgt voor één verrassing in Europese basisploeg

Club Brugge wil zich donderdagavond als eerste Belgische ploeg verzekeren van een plek in de halve ...

228
228
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?
Miljoenen voor Anderlecht: Debast naar Premier League?

RSC Anderlecht staat sinds afgelopen weekend in pole-positie om met de landstitel aan de haal te ...

290
290
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City
De Bruyne zorgt voor pijnlijk record bij ondergang City

Titelverdediger Manchester City is woensdagavond gesneuveld in de Champions League. De Engelse ...

128
128