Bye Bye Bölöni: 10 mogelijke opvolgers voor Antwerp

Bye Bye Bölöni: 10 mogelijke opvolgers voor Antwerp

"Ik reken erop dat ik niet verderga". Met die woorden bevestigde Laszlo Bölöni dat zijn termijn als coach van Antwerp er straks meer dan waarschijnlijk opzit. De 67-jarige Roemeen bezorgde de Bosuil in drie jaar tijd tal van mooie momenten, al lag hij er even vaak onder voor. Bölöni werd vooral verweten niet de geschikte man te zijn om de volgende stap te zetten, iets wat hij nu ook zelf aangaf. Wij gingen op zoek naar 10 namen die de Antwerpse ambities misschien wél kracht bij kunnen zetten.


BERND STORCK
Beginnen doen we uiteraard bij de gedoodverfde topkandidaat: Bernd Storck, de Duitse wondercoach van Cercle Brugge. Daar doet hij er mogelijk nog een jaartje bij, al zorgt de coronacrisis in Jan Breydel voor nog meer zorgen over het financiële pakket – geen probleem voor Paul Gheysens en co. Na twee succesvolle campagnes met Moeskroen en Cercle dringt een kans aan de top van de Jupiler Pro League zich alvast op voor de man die eerder al flirtte met KRC Genk. Indien hij vrijkomt dé gedroomde opvolger van Bölöni.



HEIN VANHAEZEBROUCK
Sowieso beschikbaar is Hein Vanhaezebrouck, sinds zijn ontslag bij Anderlecht als analist aan de slag. De reputatie van HVH kreeg in het Lotto Park dan ook een flinke deuk, al staat zijn visie op het spelletje nog altijd buiten kijf. De flamboyante trainer lijkt dus vooral de juiste opportuniteit af te wachten om zich weer vol op een nieuwe uitdaging te storten. Antwerp kan zo de ideale mogelijkheid bieden, want de status van ambitieuze subtopper doet wat denken aan die van Gent in 2015. Zijn looneisen zijn intussen allicht gezakt.

FELICE MAZZU
Sinds hij in Genk aan de deur werd gezet, kriebelen ook de vingers van Felice Mazzu om weer aan het werk te gaan. De Italo-Belg miste zijn kans aan de top, maar begeesterde eerder wel jarenlang alles en iedereen in Charleroi – net zoals Antwerp een underdog, al wordt de Great Old nog iets hoger ingeschat. Toch is de druk er minder dan dit jaar in de Luminus Arena, iets waar Mazzu beter bij gebaat lijkt. Net zoals het vurige publiek, die over Bölöni zijn gebrek aan kennis van het Nederlands alvast nooit een probleem maakten.



BESNIK HASI
Op dit moment nog werkzaam in Saudi-Arabië bij Al-Raed, al lijkt de houdbaarheidsdatum van Besnik Hasi daar stilaan overschreden. Geen schande, want de Albanese-Kosovaar is er naar lokale normen al erg lang aan de slag. Bijna anderhalf jaar, waarmee hij de op een na langst dienende coach in het land is. Nochtans leek een terugkeer naar een van zijn vroegere werkgevers in België al meermaals in de maak, zij het Cercle, Anderlecht dan wel KRC Genk. Ook van Charleroi was sprake, dus oren naar een comeback heeft hij wel.

MARC BRYS
We begeven ons op gevaarlijk terrein, want Marc Brys is een echte Beerschot-man. Al blijft hij in de eerste plaats vooral een geboren Antwerpenaar. In 2012 stond de drievoudig ex-coach van de aartsrivaal dan ook al eens dicht bij een verhuis naar de Bosuil, dus ondenkbaar is het zeker niet. Voor de fans zou het dan wel even wennen zijn, al zijn er met onder andere assistent Wim De Decker en clubicoon Patrick Goots – als speler – voorbeelden genoeg. Een prima trainer én beschikbaar, want dit seizoen bij STVV op straat gezet.



RICARDO SA PINTO
We noemden hem nog niet, maar Luciano D'Onofrio heeft uiteraard een grote zeg in heel dit verhaal. De sportief directeur doet graag een beroep op zijn vele contacten en vertrouwde figuren uit het verleden, zoals Bölöni zelf. Daarom sluiten we ook Ricardo Sa Pinto niet uit. D'Onofrio was al weg op Sclessin toen de Portugees er zijn markante passage als trainer beleefde, maar loodste hem wel als speler naar Luik. Zelf omschreef Sa Pinto, vrij na een nieuwe soap in Braga, de Italo-Belg ooit als "een vriend". Wie weet dus.

ENZO SCIFO
Ook met Enzo Scifo heeft D'Onofrio een goede band, al kon hij hem eind vorige eeuw als speler net niet naar Standard halen. Een andere tijdperk, want de sterke man van Antwerp was toen zowel in dienst bij de Rouches áls makelaar van de Anderlecht-spelmaker zelf. Die solliciteerde na zijn actieve carrière al een paar keer naar een job in Sclessin, maar kreeg zijn loopbaan als coach nog steeds niet echt van de grond. Vier jaar geleden opgestapt bij de nationale U21 en sindsdien werkloos, dus een vrij onwaarschijnlijke optie.



MICHEL PREUD'HOMME
Over naar een trainer die wél al heel wat bewezen heeft, maar in tegenstelling tot de namen hierboven nog een tijdje onder contract ligt. Michel Preud'homme is en blijft echter dé man voor wie D'Onofrio door het vuur gaat. De vraag is wel of MPH zijn aanzienlijke macht binnen 'zijn' Standard wil opgeven, al valt nog af te wachten hoe slecht het nu precies met de Luikse boekhouding gesteld is. De successen van weleer met zijn oude partner nog eens herbeleven op de Bosuil, kan dan dus een flink pak aanlokkelijker klinken.

WOUTER VRANCKEN
Ook Wouter Vrancken tekende zopas een nieuw contract bij KV Mechelen, aan verhoogde voorwaarden maar wel nog steeds van onbepaalde duur. De promotieheld van Malinwa werd zo beloond voor de talloze hoogtepunten in de voorbije maanden, al speelde hij vooral handig de vermeende interesse van KRC Genk uit. Hoewel zijn opstapclausule mee de lucht inschoot kan Vrancken dus nog altijd zonder al te veel moeite weggeplukt worden Achter de Kazerne. Net zoals Karim Belhocine in Charleroi, al lijkt dat toch iets lastiger.



WIM DE DECKER
Tot slot levert het uitgebreide netwerk van D'Onofrio net zo goed iemand anders op, al kan Antwerp ook binnenskamers kijken en Wim De Decker weer promoveren. De gewaardeerde assistent is straks net als Bölöni einde contract, een situatie die wat doet denken aan die van Philippe Clement toen Preud'homme in Brugge vertrok. De kans bestaat dat ook De Decker niet langer tweede viool wil spelen voor de opvolger van zijn huidige baas, of dat nu een van de bovenstaande namen wordt of niet. Eenzelfde pad als dat van Clement dringt zich in dat geval op. Tenzij de Antwerpenaren nu wél direct zijn kaart durven trekken.

POLL: Wie van deze 10 is volgens u de beste optie als T1 voor Antwerp?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld

KRC Genk is een club die de afgelopen jaren heel wat beloftevolle spelers liet doorbreken en die ...

7
7
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep
Drie extra Duivels naar EK? UEFA overweegt ingreep

De eerste interland-break van het kalenderjaar 2024 zit er alweer op. Een groot deel van de ...

68
68
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"
Club gehavend in Brugse derby: "Geen risico's nemen"

Tijdens het komende paasweekend gaan de Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. Dan ...

350
350
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'
'Liverpool grijpt naast droomcoach: nieuwe topkandidaten genoemd'

Liverpool FC is bezig aan de laatste maanden van een glorierijk tijdperk. Succescoach Jürgen ...

68
68
Anderlecht voert druk op: deadline Vertonghen staat vast
Anderlecht voert druk op: deadline Vertonghen staat vast

RSC Anderlecht is bezig aan een sterk seizoen en geldt momenteel als de grote titeluitdager van ...

286
286
Play-off-verrassing bij Genk? Vrancken noemt twee namen
Play-off-verrassing bij Genk? Vrancken noemt twee namen

KRC Genk plaatste zich na een veelbesproken ontknoping dan toch voor de Champions' Play-Offs. Daarin ...

240
240
PRD maakt scheidsrechters in Champions' Play-Offs bekend
PRD maakt scheidsrechters in Champions' Play-Offs bekend

Komend weekend is het zover, dan gaan de Champions' Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. En ...

124
124
Mechele heeft grote plannen bij Club: "Samen met Vanaken"
Mechele heeft grote plannen bij Club: "Samen met Vanaken"

Club Brugge plaatste zich dit seizoen opnieuw voor de Champions Play-Offs en blijft zo de enige ...

280
280
'Viertal geschrapt: straffe wending in trainerszoektocht Barça'
'Viertal geschrapt: straffe wending in trainerszoektocht Barça'

Naast onder meer Bayern München en Liverpool FC, speurt ook FC Barcelona momenteel de markt af ...

53
53
Fredberg kondigt versterking aan: transferstrategie bepaald
Fredberg kondigt versterking aan: transferstrategie bepaald

Bij RSC Anderlecht ligt de focus van coach Brian Riemer en zijn spelersgroep momenteel op de ...

231
231
Redding in zicht: KV Oostende dicht bij nieuwe eigenaars
Redding in zicht: KV Oostende dicht bij nieuwe eigenaars

KV Oostende staat komend weekend voor een cruciale afspraak in de Challenger Pro League. De uitmatch ...

94
94
Nieuw trainersvertrek bij Club: Jacques per direct weg
Nieuw trainersvertrek bij Club: Jacques per direct weg

De sportieve leiding van Club Brugge speurt momenteel naar een nieuwe hoofdtrainer voor de eerste ...

198
198
'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'
'Arsenal pakt stevig uit: driekoppig verlanglijstje gelekt'

Arsenal FC is bezig aan een puik seizoen. De Gunners staan momenteel aan de leiding in de Premier ...

88
88
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'
'Antwerp klopt bij Juventus aan voor opvolger Keita'

Titelverdediger Antwerp FC opent zaterdagavond zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een ...

196
196
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo
Milicevic verstuurt eerste waarschuwing richting Westerlo

Vrijdagavond beginnen de Europe Play-Offs in de Jupiler Pro League. AA Gent is als eerste aan zet en ...

231
231