Op zoek naar opvolgers voor Mbokani: 5 potentiële kandidaten

Op zoek naar opvolgers voor Mbokani: 5 potentiële kandidaten

Op 34-jarige leeftijd zit er nog geen sleet op Dieumerci Mbokani, meer zelfs: met zijn 18 goals is de Congolees – samen met Jonathan David – gedeeld topschutter. Toch loopt zijn contract eind juni af op de Bosuil, waar de onderhandelingen over een verlengd verblijf intussen reeds opgestart werden. Die verlopen echter vrij moeizaam, met als gevolg dat een eventueel vertrek opnieuw tot de mogelijkheden behoort. In dat geval mag Antwerp dus op zoek naar een vervanger. Wij hielpen het stamnummer één alvast een handje met vijf potentiële kandidaten.


Papiss CISSÉ (Alanyaspor)

In onze zoektocht naar eventuele alternatieven voor Dieu mikten we op een gelijkaardig profiel: een rijpe, vlot scorende spits mét een aflopend contract. Bij Papiss Cissé gaat de vergelijking zelfs nog wat verder op, want net als Mbokani stond hij vorige zomer op de shortlist bij Anderlecht. Uiteindelijk bleef de 34-jarige Senegalees bij Alanyaspor, waar hij dit seizoen in 24 duels 16 keer raak trof. In de Turkse lijst der topschutters moet hij zo alleen oude bekende Alexander Sörloth (ex-AA Gent) laten voorgaan.



De leeftijdsgenoot van Mbokani doorzwom al vele watertjes in zijn carrière, maar is wel een garantie op doelpunten. Overal waar hij komt scoort Cissé immers aan de lopende band: van China over Turkije, Duitsland en Frankrijk tot zelfs de Premier League. In totaal was hij zo al goed voor 174 treffers in 401 matchen, ongeveer dezelfde balans als Mbokani (175 stuks in 407 optredens). Met ook nog 17 goals in 37 interlands is hij dus een echte goalgetter, al ligt met Fenerbahce naar verluidt wel al een kaper op de kust.

Steven FLETCHER (Sheffield Wednesday)

Op 33-jarige leeftijd vertoefde Steven Fletcher amper een halfjaar aan deze kant van Het Kanaal: een uitleenbeurt aan Marseille die geen groot succes werd. In de clubcultuur op de Bosuil, waar de trouwe achterban het kick and rush wel apprecieert en zich graag spiegelt aan de Britse speelstijl, zou hij echter prima passen. Verdeeld over Sunderland, Wolverhampton en Burnley heeft de Schot 53 doelpunten in 189 Premier League-duels op zijn naam staan. Ook in zijn thuisland scoorde hij bij de vleet voor Hibernian.

Zijn meest productieve seizoen beleeft de linkspoot evenwel toch dit jaar. Sheffield Wednesday draait dan wel een grijs seizoen in de Championship, met 13 treffers in 26 wedstrijden is Fletcher uitstekend bij schot. The Owls willen hun aanvalsleider dan ook niet zomaar laten vertrekken en zouden reeds een nieuwe contractaanbieding zijn weg hebben uitgestuurd. Indien geen akkoord wordt bereikt, kan Antwerp eens polsen of de 33-voudig ex-international nog oren heeft naar titelambities en Europees voetbal.

Loïc REMY (Lille OSC)

Als jeugdproduct van Olympique Lyon werd Loïc Rémy al omschreven als één van de grootste Franse talenten, maar het was pas bij Nice dat dat zijn carrière van de grond kwam. Daarna volgde een verhuis naar Marseille – dat 15,5 miljoen voor hem overhad – om vervolgens een grillig parcours in de Premier League af te leggen langs QPR, Newcastle, Chelsea en Crystal Palace. Ook in Spanje was het succes bij Las Palmas en Getafe eerder wisselvallig, maar op 33-jarige leeftijd vond hij nu eindelijk zijn plek in Lille.



Bij het nummer vier in de Ligue 1 vormt Remy een uiterst complementair duo met ex-Charleroi aanvaller Victor Oshimen, die wel met het merendeel van de pluimen gaat lopen. Rémy kon dit seizoen dan ook 'slechts' zeven keer scoren, al heeft hij daar wel bitter weinig kansen voor nodig. 25 procent van zijn doelkansen zet de Fransman om in een doelpunt, een gemiddelde dat in de buurt komt van dat van Mbokani (28%). Op basis van deze cijfers kan Rémy dus misschien wel een geknipte opvolger zijn voor Dieu.

Bogdan STANCU (Gençlerbirligi)

Een minder bekende naam, maar daarom niet minder interessant. Bogdan Stancu brak in 2008 volledig door in zijn thuisland bij Steaua Boekarest, alvorens voor vijf miljoen de overstap naar Galatasaray te wagen. Zijn passage bij de Turkse topclub werd echter geen succes, waarna de Roemeen zijn loopbaan verderzette bij wat kleinere clubs in de Süper Lig als Orduspor, Bursaspor en Gençlerbirligi. Daar is hij sinds januari vorig jaar bezig aan zijn tweede termijn. En hoe, want de 32-jarige spits was nooit beter.

Vooraleer hij in maart zijn kruisbanden scheurde, stond er op Stancu namelijk geen maat. De 52-voudig international scoorde 12 doelpunten in 17 wedstrijden, goed voor één treffer per 104 minuten – ofwel een aanzienlijk hogere efficiëntie dan Mbokani (één goal per 139 minuten). Net zoals Dieu lijkt de routinier dus alleen maar sterker te worden naarmate de jaren verstrijken. Toch is hij straks einde contract en hebben zich voorlopig geen kandidaat-overnemers gemeld. Een buitenkans voor zijn landgenoot Laszlo Bölöni?

Dame N'DOYE (FC Kopenhagen)

Met zijn 35 lentes is Dame N'Doye de oudste speler in deze lijst, maar de Senegalees liet in zijn langgerekte carrière doorheen acht verschillende landen alvast zien praktisch altijd en overal de weg naar de netten te vinden. Vooral bij Lokomotiv Moskou (27 treffers in 68 matchen) en zijn huidige club FC Kopenhagen (117 goals in 215 wedstrijden), waar hij sinds medio 2018 aan zijn tweede beurt bezig is, ontpopte hij zich tot een echte goaltjesdief. Ook in de Europese bekers staat zijn teller in totaal toch al op 21 stuks.



Ervaring zat dus, al moest N'Doye door blessures wel het gros van het huidige seizoen missen. Toch wist hij nog acht keer te scoren in 12 duels, andermaal een bewijs van zijn neus voor doelpunten. De 34-voudige international springt dan ook efficiënt om met zijn kansen en legt 23% van zijn pogingen in het mandje. In de Deense media liet hij al verstaan open te staan voor een contractverlenging, al wil hij zich vooral gewaardeerd voelen. Dat kan dus ook op de Bosuil, waar ze zulke cultfiguren wel kunnen smaken. 

POLL: Wie past het beste bij Antwerp FC?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?
Opvallend: laatste 'competitieve match' voor Standard?

Standard neemt het zaterdagavond op tegen AA Gent. Als ze nog iets van hun seizoen willen maken, dan ...

27
27
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'
'Koni De Winter grof wild: 2de PL-club meldt zich'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

18
18
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"
Standard, AA Gent of toch naar KRC Genk? "Dat is mogelijk"

Bij Standard hopen ze hun betere spelers aan boord te houden, maar dat wordt zeer moeilijk. Zo is er ...

134
134
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?
Elias Cobbaut al terug weg bij KV Mechelen?

Bij KV Mechele grepen ze alsnog naast de Champions’ Play-Offs. De club likte zijn wonden, maar ...

79
79
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"
Marc Brys pakt verrassend koffers: "Of ik ooit nog terug kom?"

Nog voor nieuwjaar kwam er een einde aan het sprookje tussen Marc Brys en OHL. De trainer was al ...

125
125
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren
Anderlecht kan nog tijdje niet rekenen op Verschaeren

Yari Verschaeren viel tegen KV Kortrijk uit met een spierblessure. De aanvallende middenvelder zal ...

71
71
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"
Jérémy Doku maakt City-fans gek: "Wissel is compleet"

Bij vlagen maakte Jérémy Doku afgelopen week indruk in de interland tussen Engeland en ...

71
71
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs
Harkin geeft bizarre transferstrategie van Standard prijs

Standard moet investeren in nieuwe spelers, want anders dreigt het volgend jaar weer mis te lopen. ...

117
117
<strong>De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"</strong>
De EK-basisploeg van Georges Leekens: "Ik vergelijk hem met Mertens"

De Rode Duivels hebben hun laatste grote test voor het EK afgewerkt. Het was de laatste kans voor de ...

515
515
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"
Mignolet evalueert Club Brugge: "Ronny heeft dat onderschat"

Ronny Deila werd bedankt voor bewezen diensten na de nederlaag tegen STVV. De Noorse coach deed het ...

168
168
<strong>‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’</strong>
‘Blessin-deal Club Brugge schudt de boel op bij Union’

Alexander Blessin heeft bij Union SG indruk gemaakt door een superseizoen te draaien, waaronder een ...

916
916
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"
Cannavaro ving bot: "Had hen gratis willen coachen"

Fabio Cannavaro was een geweldige verdediger, maar zijn carri&egrave;re als coach was nog geen ...

28
28
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"
Kompany: "Het stopt niet na deze 9 wedstrijden"

Burnley boekte een 4 op 6 en door de puntenaftrek van Nottingham Forest is er plots weer hoop op het ...

102
102
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"
Verheyen schuift twee Duivels naar de bank: "Te wisselvallig"

Gert Veheyen keek uiteraard ook naar de matchen van de Rode Duivels tegen Ierland en Engeland. De ...

149
149
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld
KRC Genk bekoort en is nummer 6 van de wereld

KRC Genk is een club die de afgelopen jaren heel wat beloftevolle spelers liet doorbreken en die ...

157
157