Herbeleef Deadline Day: Standard haalt Carcela, Rollercoaster bij RSCA

Herbeleef Deadline Day: Standard haalt Carcela, Rollercoaster bij RSCA

Woensdag sloot de winterste transfermarkt officieel zijn deuren en het werd wederom een historische Deadline Day. Bij RSC Anderlecht eindigde een waanzinnige dag vol wendingen uiteindelijk in de komst van Liverpool-aanvaller Lazar Markovic. Standard pakte uit met de terugkeer van Mehdi Carcela en KV Mechelen kreeg nu ook klappen op de transfermarkt. In het buitenland ontstond dan weer een heuse spitsencarrousel. Herbeleef hier nog eens de hele dag aan de hand van tekstupdates.


00u15 OFFICIEEL
Aleksandar Mitrovic vond alsnog een club: Fulham huurt hem tot het einde van het seizoen.

00u12 OFFICIEEL
Standard bevestigt nu ook zelf: Mehdi Carcela keert terug naar Sclessin. De winger wordt voor een half seizoen gehuurd van Granada, de Rouches bedongen ook een aankoopoptie.


23U55 GERUCHT
Standard zou dan toch een akkoord hebben over de transfer van Mehdi Carcela.

23u44 OFFICIEEL
Anderlecht heeft dan toch een spits! Lazar Markovic wordt gehuurd van Liverpool.

23u39 GERUCHT
Yacine Bammou werd door Anderlecht gepolst, maar FC Nantes laat de bankzitter niet vertrekken.

23u29 GERUCHT
Okaka en Mitrovic komen niet naar Anderlecht, maar volgens LDH is er nog een derde buitenlandse optie.

23u15 GERUCHT
Volgens LDH is de kans klein dat Mehdi Carcela alsnog naar Standard zal verhuizen. Granada werkt niet echt mee.

23u04 OFFICIEEL
Alper Ademoglu, ooit een toptalent bij Genk en Anderlecht, verlaat Schalke 04. Hij tekende voor 3,5 jaar bij Bursaspor.

22u54 GERUCHT
Mitrovic is alweer weg uit België en mogelijk trekt hij alsnog naar Bordeaux...

22u50 OFFICIEEL
AS Roma heeft Hector Moreno van de hand gedaan. De ex-verdediger van PSV tekende voor 3,5 jaar bij Real Sociedad.

22u45 OFFICIEEL
Moeskroen heeft de komst van Mario Jelavic aangekondigd. De 24-jarige Kroatische aanvaller tekende voor 6 maanden, met optie voor nog een 1 jaar.

22u21 GERUCHT
Onwaarschijnlijke wending: Anderlecht gaat na het mislopen van Aleksandar Mitrovic plots voor Stefano Okaka... De entourage van de spits ontkent.

22u15 OFFICIEEL
Niklas Hult, die lange tijd aan Anderlecht werd gelinkt, heeft Panathinaikos ingeruild voor AEK Athene.

22u OFFICIEEL
Mathieu Debuchy heeft Arsenal verlaten en hij maakt het seizoen vol bij de Franse eersteklasser Saint-Etienne.

21u43 OFFICIEEL
Andy Faustin is niet langer een speler van Zulte Waregem. HLN meldt dat het contract van de zomeraanwinst werd verbroken.

21u40: OFFICIEEL
Dominik Nagy komt niet naar Standard. De Hongaarse middenvelder wordt door Legia Warschau uitgeleend aan Ferençvaros.

21u30 OFFICIEEL
Alex Song, ex-FC Barcelona, is een vrije speler. Zijn contract bij Rubin Kazan werd ontbonden.

21u20 GERUCHT
Volgens HLN zit de mercato van Waasland-Beveren en Lokeren er op.

21u07 GERUCHT
Fran Brodic gaat Club Brugge verlaten en volgens Gianluca Di Marzio tekent hij bij de Italiaanse club Catania.

20u57 GERUCHT 
Het lijkt erop dat Leander Dendoncker dan toch gewoon bij Anderlecht zal blijven. De verdediger/middenvelder werd woensdagavond terug geroepen naar de club om er in het bijzijn van zijn vader verder te onderhandelen. Maar volgens Het Laatste Nieuws houdt Anderlecht het been stijf en weigert het zijn jeugdproduct zomaar te laten gaan.

20u52 OFFICIEEL
Voor AA Gent zit de wintermercato erop. De Buffalo's namen woensdag nog afscheid van Verstraete, Inbrum en Soumah, via Twitter laat de club nu weten dat het transferwerk voor deze winter achter de rug is.

20u47 GERUCHT
Indien een Belgische topclub nog een middenvelder zoekt, krijgt het daar in de komende dagen mogelijk nog een fraaie kans toe. William Vainqueur (ex-Standard) heeft volgens diverse Turkse media immers zijn contract bij Antalyaspor laten ontbinden. Hierdoor kan hij als transfervrije speler op zoek naar een nieuwe club en kan hij dus ook na de transferdeadline nog elders tekenen. Ook zijn landgenoten Menez en Nasri verbraken er hun overeenkomst, de club kampt met zware (financiële) problemen en moet mogelijk degraderen.

20u42 OFFICIEEL
Saint-Etienne heeft opnieuw een fraaie transfer afgerond en haalde Mathieu Debuchy in huis. De 32-jarige rechtsback liet zijn contract bij de Engelse topclub Arsenal ontbinden en tekende tot het einde van het seizoen bij Saint-Étienne, zo meldt de club via de officiële kanalen.

20u36 OFFICIEEL
KSC Lokeren heeft een fraaie transfer afgerond. Zoals verwacht heeft de Ecuadoraanse international José Cevallos zijn handtekening geplaatst op Daknam. De spelmaker komt over van LDU Quito en tekende voor 4.5 seizoenen. Hij zal wel pas donderdag afreizen naar België.

20u30 GERUCHT
Engelse bronnen zijn formeel: de transfer van Mitrovic naar Anderlecht is geschrapt. Maar volgens Het Nieuwsblad blijven zowel RSCA als de speler zelf op een akkoord hopen. De geruchten omtrent het mislukken van een akkoord zouden immers door Newcastle zelf verspreid zijn in de hoop het onderste uit de kan te halen. Of wordt Dendoncker toch nog verkocht en haalt Paars-Wit op die manier de nodige financiële middelen.

20u23 GERUCHT
KV Mechelen blijft op zoek naar een ervaren spits, maar die zoektocht verloopt niet zonder moeite. Igor De Camargo mag niet weg bij APOEL Nicosia, Joseph Akpala blijft gewoon bij KV Oostende. Er zou nog gepolst zijn bij Tom De Sutter, maar volgens Het Laatste Nieuws is dat inmiddels ook geen optie meer.


20u15 GERUCHT
Zware domper voor Anderlecht, verschillende bronnen melden immers dat de transfer van Aleksandar Mitrovic is afgeblazen. Volgens onder meer Sky Sports en de BBC, vooral die laatste bron mag als betrouwbaar bestempeld worden, moest RSCA eerst een andere speler verkopen (Teodorczyk?) om de deal te financieren en dat is niet gelukt. Ook bronnen binnen Newcastle zouden dit nieuws bevestigen.



20u07 OFFICIEEL
Royal Antwerp FC laat op de valreep nog een speler vertrekken en neemt tijdelijk afscheid van Zotsara Randriambololona. De aanvaller gaat immers een half seizoen in 1B spelen, hij wordt gehuurd door KSV Roeselare. De West-Vlaamse club wist ook de huurbeurt van Souleymane Aw af te ronden, hij komt over van KAS Eupen.

19u59 OFFICIEEL
Middenvelder Thibault Moulin, ex-Waasland-Beveren, werd de voorbije maanden meermaals aan Club Brugge gelinkt, maar mag er van de verlanglijst geschrapt worden. De Fransman, die moest beschikken bij Legia Warschau, heeft immers zonet bij PAOK getekend. Nota bene de ex-club van Club-coach Ivan Leko.

19u52 GERUCHT
Het lijkt erop dat Lukasz Teodorczyk gewoon bij Anderlecht zal blijven. Het Duitse Hamburg SV toonde weliswaar concrete interesse, maar heeft inmiddels de stekker uit dit dossier getrokken. Volgens Sport Bild omdat Anderlecht zo'n 7 miljoen euro vroeg, wat toch bijzonder veel lijkt voor een aanvaller die mag/moet beschikken.

19u44 OFFICIEEL
Ook in het buitenland wordt er nog stevig getransfereerd. Zo heeft Tottenham Hotspur een nieuwe smaakmaker binnengehaald in de vorm van Lucas Moura. De Braziliaanse aanvaller was op overschot bij PSG. Hij tekende tot 2023 bij de Spurs en zal er het rugnummer 27 dragen.

19u39 OFFICIEEL
STVV heeft nog een fraaie versterking weten af te ronden. Zo is de komst van Chuba Akpom nu ook helemaal rond. De 22-jarige aanvaller komt over van het grote Arsenal FC en wordt voor een half seizoen gehuurd.

19u28 GERUCHT
Er lijkt wat beweging te komen rond Leander Dendoncker. De Rode Duivel verliet het oefencomplex van Anderlecht in de namiddag, om later op de avond terug te keren in het bijzijn van zijn vader. Bepaalde bronnen melden zelfs dat RSCA een bod van 25 miljoen euro, afkomstig van West Ham, heeft geaccepteerd, maar dit lijkt veel te voorbarig.

19u23 OFFICIEEL
Met oog op de strijd om de tweede periodetitel in 1B, heeft Cercle Brugge nog een last-minute aanwinst aangetrokken. En daarvoor deed het, niet verwonderlijk, beroep op moederclub AS Monaco. Zo wordt verdediger Elderson Echiejile een half seizoen gehuurd van de Monegasken. De Nigeriaan speelde in een recent verleden nog bij Standard, de voorbije maanden was hij bij het Turkse Sivasspor aan de slag.

19u15 GERUCHT
Manchester City wou van Deadline Day gebruik maken om Ryad Mahrez binnen te halen, maar Leicester City blijft dwarsliggen. Volgens bepaalde bronnen zouden de Foxes immers meer dan 100 miljoen euro eisen. Sky Sports meldt nu dat City een ultiem bod van 74 miljoen euro heeft gelanceerd.

19u07 GERUCHT
Het lijkt slechts een kwestie van uren, wellicht zelfs minder, alvorens Aleksandar Mitrovic opnieuw wordt voorgesteld bij RSC Anderlecht. De Serviër arriveerde immers al op Neerpede en daar werd hij hartelijk onthaald, blijkt uit volgende beelden van VTM Stadion.

19u OFFICIEEL
Standard heeft nog een aanwinst voorgesteld: de Griekse centrale verdediger Georgios Koutroubis komt transfervrij over van Panathinaikos.

18u58 OFFICIEEL
Thibault Moulin verlaat Legia Warschau en de voormalige middenvelder van Waasland-Beveren tekende voor drie jaar bij PAOK Saloniki.

18u50 OFFICIEEL
Joseph Akpala (KV Mechelen) en Antonio Milic (Anderlecht) blijven bij KV Oostende. Marc Coucke kondigde aan dat de transferperiode van KVO erop zit.

18u41 OFFICIEEL
Mehdi Bayat heeft een nieuwe transfer aangekondigd. Willy Semedo is de opvolger van Dodi Lukebakio en tekende voor 2 jaar met optie voor nog eens 2 jaar bij Charleroi.

18u33 OFFICIEEL
Maxime Lestienne heeft weer een mooie club gevonden. De Belg gaat aan de slag bij Malaga.

18u31 GERUCHT
Eliaquim Mangala (ex-Standard) staat op het punt om Manchester City te verlaten. Hij wordt wellicht uitgeleend aan Everton.

18u20 OFFICIEEL
AA Gent leent nog twee spelers uit: Lior Inbrum gaat naar FC Ashdod en Noël Soumah wordt uitgeleend aan Westerlo. 18u11 OFFICIEEL
Demba Ba (ex-Moeskroen) verlaat China en keert terug naar Europa. Het Turkse Gözetepe huurt hem tot het einde van het seizoen.

18u06 GERUCHT
NEC probeerde Thibault De Smet op huurbasis over te nemen van AA Gent, maar de jongeling mag de Buffalo's niet meer verlaten tijdens deze mercato.

18u OFFICIEEL
Clémen Petit verlaat de beloften van Anderlecht en keert terug naar Moeskroen, daar plukte RSCA hem enkele jaren geleden weg. Hij tekende voor 1,5 jaar.

17u54 OFFICIEEL
Het regent plots transferaankondigingen. Ook de overgang van Sebastien Siani is nu helemaal in kannen en kruiken. Zoals verwacht trekt de Kameroener naar Royal Antwerp FC. "Hij had de voorbije maanden al vaker aangegeven dat hij graag nog eens zijn geluk elders zou beproeven. KV Oostende wou Siani nu deze kans geven. We wensen hem in elk geval bijzonder veel succes", klinkt het op de website van de Kustploeg.

17u46 OFFICIEEL
Michy Batshuayi heeft zijn nieuwe club beet. Na de transfer van Aubameyang gaf Arsenal groen licht voor het vertrek van Olivier Giroud richting Chelsea. Voor de Blues dan weer het signaal om Batshuayi toestemming te geven om te vertrekken. De Rode Duivel wordt een half seizoen gehuurd en zal in het Signal Iduna Park te bewonderen zijn met het opvallende rugnummer '44'.

17u43 OFFICIEEL
KRC Genk heeft zijn nieuwe winger beet. Na het afketsen van de komst van de Nigeriaan Etebo zijn de Limburgers snel doorgeschakeld en hebben ze contact opgenomen met Standard. Zoals eerder gemeld gaat Dieumerci Ndongala immers aan de slag in de Luminus Arena. De winger wordt met optie verhuurd.

17u37 OFFICIEEL
Ook KFCO Beerschot Wilrijk, dat binnen enkele weken de barrages om promotie naar de Jupiler Pro League speelt, heeft nog toegeslagen op de Deadline Day. Zo hebben de Mannekes een nieuwe aanvaller beet. De Estse spits Rauno Sappinen komt over van FC Flora.

17u28 GERUCHT
Antwerp lijkt nu echt met de aanvoerder van KV Oostende te gaan lopen. Volgens Aster Nzeyimana van Sporza werd Siani immers gespot in Deurne. Met Nkaka hebben de Kustboys hun vervanger in ieder geval al beet.

17u20 GERUCHT
Nu de verkoop van Hanni helemaal rond is kan het snel gaan bij RSC Anderlecht. Aleksandar Mitrovic heeft volgens Sky Sports immers een privé-vliegtuig richting Brussel genomen. Eenmaal geland zal hij zijn medische proeven afleggen en heeft RSCA zijn nieuwe spits beet.

17u13 OFFICIEEL
In Turkije heeft Samuel Eto'o van club gewisseld, de Kameroener speelt tegenwoordig voor Konyaspor. Op zich geen groot nieuws, want de carrière van de ex-speler van Barcelona, Chelsea, ... , loopt al een tijdje op zijn laatste benen. Maar het filmpje waarmee de transfer wordt aangekondigd willen we u niet onthouden.


17u05 OFFICIEEL
De Transfer van Sofiane Hanni is een feit, via de officiële mediakanalen bevestigt Spartak Moskou dat de aanvoerder van RSC Anderlecht heeft getekend.

17u03 GERUCHT
Geen Refaelov dus voor Standard, die daarom alles op Carcela zetten. De onderhandelingen met Granada lopen momenteel, maar het grootste struikelblok blijft zijn salaris. De Rouches moeten hopen dat de Spanjaarden een groot deel op zich nemen anders is de Marokkaan wellicht te duur. In dit geval zou de mercato van Standard aan inkomende zijde meteen gesloten zijn.

16u48 GERUCHT
Zoals verwacht is de transfer van Lior Refaelov naar Standard definitief van de baan. Hoewel de speler zelf een persoonlijk akkoord had voor 2,5 jaar, raakten de clubs er volgens HLN niet uit. Het lijkt er dus alsmaar meer op dat de Israëliër gewoon bij Club Brugge zal blijven.

16u45 GERUCHT
Stefano Okaka zit op een zijspoor bij Watford en hoopte naar Galatasaray te vertrekken. Een deal met de Turkse grootmacht sprong echter af omdat de transfer niet meer op tijd rond zou raken. De ex-spits van Anderlecht hoopt echter nog altijd op een transfer, Fulham en Torino zouden nog geïnteresseerd zijn.

16u38 GERUCHT
David Henen gaat dan toch niet bij Sunderland voetballen. De Engelse tweedeklasser wilde onze landgenoot huren van Everton, maar die deal is nog afgesprongen. Volgens La Dernière Heure omdat Everton eiste dat Henen eerst zijn contract zou verlengen, maar dat weigerde de speler. Hij is na dit seizoen vrij om een andere club te zoeken.

16u33 OFFICIEEL
Waasland-Beveren heeft zijn tweede aanwinst van de dag nu ook helemaal beet. Nadat het eerder al Niels Verburgh op huurbasis bij Club Brugge weghaalde, wist het nu ook Louis Verstraete van AA Gent te strikken. De 18-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd en moet het vertrek van Morioka naar Anderlecht opvangen.



16u15 GERUCHT
KV Mechelen wil er in volle degradatiestrijd nóg een spits bij en denkt daarvoor aan enkele bekende namen. Tom De Sutter (Lokeren) en Joseph Akpala (KV Oostende) zijn volgens Het Nieuwsblad in beeld. Het is wel twijfelachtig of zij vandaag nog weg zullen raken. Lokeren zou eerst een vervanger willen voor het De Sutter laat vertrekken, Akpala scoorde dan weer in de laatste twee wedstrijden van KVO.

16u05 GERUCHT
Het zou Manchester City menens zijn om Riyad Mahrez nog naar het Etihad te halen. Volgens Sky Sports heeft het ondertussen al een vierde - en laatste - bod op de Algerijn neergelegd bij Leicester City. Dat zou 74 miljoen euro kunnen vangen en nog een speler in ruil krijgen.

16u00 GERUCHT
Tottenham lijkt ook nog een stevige aanwinst vast te leggen op de laatste dag van de wintermercato. Volgens Braziliaanse media is de komst van Lucas Moura in kannen en kruiken. De 25-jarige was op overschot bij PSG door de komst van Mbappé en Neymar vorige zomer.

15u55 GERUCHT
Marc Coucke gaf eerder vandaag aan dat KV Oostende nog één inkomende transfer zou doen en volgens HLN wordt dat Aristote Nkaka. De belofteninternational wordt overgenomen van Moeskroen en moet de opvolger worden van Siani, die naar Antwerp trekt.

15u50 OFFICIEEL
FC Sevilla dacht deze winter ook aan Michy Batshuayi, maar de Spanjaarden halen uiteindelijk een andere spits in huis. Sandro Ramirez wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Everton.



15u48 GERUCHT
Anderlecht zou helemaal beet hebben bij Aleksandar Mitrovic, meldt La Dernière Heure. Aan zijn entourage zou de Serviër bevestigd hebben dat hij er helemaal uit is met Paars-Wit. Zodra hij in België landt, lijkt hij dus zijn contract te zullen tekenen.

15u46 GERUCHT
Zoals eerder al gemeld gaat John Bostock normaal gezien aan de slag bij Bursaspor, en dat is slecht nieuws voor enkele Belgische clubs. Volgens Franse bronnen aasden ook KV Oostende en KV Mechelen op de Engelsman, maar zij vissen achter het net.

15u33 GERUCHT
Beter nieuws is er voor Anderlecht in het dossier van Aleksandar Mitrovic. Leicester-aanvaller Islam Slimani zou op dit moment medische testen afleggen bij Newcastle, waardoor de weg voor een transfer open ligt. Volgens Sky Sports stapt Mitrovic bovendien om 17u op een vlucht naar Brussel.

15u30 GERUCHT
Van een wending gesproken: terwijl Antonio Milic eerst op weg leek naar Anderlecht, zou Paars-Wit volgens HLN nu toch voorlopig afzien van zijn komst. Door de betrokkenheid van Marc Coucke bij KVO ligt het dossier te gevoelig, zou de reden voor de bocht zijn.

15u25 OFFICIEEL
Eyong Enoh heeft een nieuwe club gevonden. De Kameroen was het voorbije halfjaar werkloos nadat zijn contract bij Standard niet verlengd werd, maar gaat nu aan de slag bij Willem II. Hij keert zo terug naar de Eredivisie, waar hij eerder ook voor Ajax uitkwam.



15u22 GERUCHT
Even werd hij ook aan Anderlecht gelinkt, maar Junior Kabananga lijkt uiteindelijk voor een avontuur in het Midden-Oosten te kiezen. De ex-spits van Anderlecht en Cercle Brugge zou voor twee jaar tekenen bij Al Nasr. Dat wint de strijd met Legia Warschau om de Congolees bij FC Astana weg te halen.

15u17 GERUCHT
De transfer van Michy Batshuayi lijkt weer een beetje dichter te komen. Volgens Yahoo Sport heeft Chelsea een akkoord bereikt over de komst van Olivier Giroud. De Fransman wordt voor 22 miljoen euro overgenomen van Arsenal. Een vervanger vinden was de belangrijkste voorwaarde voor Chelsea voor het groen licht wilde geven voor een vertrek van Batshuayi.

15u11 GERUCHT
Charleroi greep naast Massimo Bruno als vervanger voor de vertrokken Dodi Lukebakio, maar de Carolo's zijn niet bij de pakken blijven zitten. De 23-jarige Willy Semedo, een Fransman die in Cyprus voor Alki Oroklini speelde, legt volgens La Nouvelle Gazette momenteel zijn medische testen af op Mambourg. Charleroi troeft met zijn komst onder meer FC Metz, Troyes en Angers af.

15u05 OFFICIEEL
Bij de Franse tweedeklasser RC Lens bevestigen ze dat John Bostock de club zal verlaten. De gewezen smaakmaker van Antwerp en OHL zet zijn carrière verder in Turkije, waar hij na zijn medische testen een contract tekent bij Bursaspor.

15u00 OFFICIEEL
KV Kortrijk heeft nog een fraaie transfer afgerond. Het neemt Erik Palmer-Brown over van Manchester City. De 20-jarige verdediger uit de VS wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. 



14u52 GERUCHT
Wolfsburg haalde een nieuwe aanvaller, maar dat betekent niet dat Anderlecht Landry Dimata moet polsen. LDH weet dat de Belgische gewoon bij Wolfsburg moet en zal blijven.

14u40 TRANSFER
KRC Genk had graag Oghenekaro Etebo aangetrokken, maar de Nigeriaan tekende voor Las Palmas.

14u30 TRANSFER
Edin Dzeko blijft bij AS Roma. Chelsea probeerde de aanvaller naar de Premier League te halen, maar de club van Radja Nainggolan meldde dat de spits de club niet zal verlaten.

14u20 GERUCHT
Kan u nog volgen? Lior Refaelov trekt volgens HNB al zeker niet naar Maccabi Tel Aviv. Tot dusver lijkt hij bij Club Brugge te blijven.

14u15 TRANSFER
De carrière van Samir Nasri zit in een serieuze dip. De Fransman is een vrije speler nadat zijn contract bij Antalyaspor werd ontbonden.

14u12 TRANSFER
Royal Antwerp FC maakte officieel bekend dat Tino Sven Susic tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van KRC Genk. De Great Old heeft ook een aankoopoptie. Volgens HLN trekt ook Sébastien Siani (KV Oostende) naar de Bosuil.



14u10 TRANSFER
Tubeke heeft Divine Naah aangetrokken. De 21-jarige middenvelder komt over van Manchester City.

14u04 GERUCHT
Het bod dat West Ham op Leander Dendoncker deed, was volgens bepaalde bronnen 11 miljoen euro. Anderlecht wil minstens 15 en hoopt op 20 miljoen.

13u56 OFFICIEEL
Alexandro Craninx vertrekt na zes maanden alweer bij Sparta Rotterdam. De 22-jarige Belgische doelman, die uit de jeugdopleiding van Real Madrid komt, was pas derde doelman in Nederland en laat zijn contract nu ontbinden. Hij keert wellicht terug naar Spanje, waar hij bij derdeklasser FC Cartagena aan de slag zou gaan.



13u40 GERUCHT
Anderlecht staat dicht bij zijn eerste versterking van deze Deadline Day. Volgens La Dernière Heure heeft de club ondertussen een persoonlijk akkoord bereikt met Antonio Milic. De verdediger trainde deze ochtend nog wel gewoon mee bij KV Oostende, maar zal in de komende uren toch gewoon een contract in het Astridpark tekenen.

13u35 GERUCHT
Ook La Dernière Heure bevestigt nu dat Echiejile op weg is naar Brugge, maar de krant weet wel dat de Franse media zich vergist hebben. De Nigeriaan zal niet bij Club, maar wel bij buur Cercle Brugge tekenen.

13u31 GERUCHT
Arsenal zou na het aantrekken van Aubemeyang nog een mooie deal gesloten hebben. Het zou Mesut Özil alsnog weten te verleiden hebben tot een contractverlenging. De Duitse spelmaker was na dit seizoen einde contract, maar heeft volgens de BBC deze ochtend bijgetekend tot 2021. Hij wordt met een weekloon van 400.000 euro de best betaalde speler in de clubgeschiedenis.  

13u18 GERUCHT
De strijd om Leander Dendoncker is helemaal losgebarsten. West Ham United heeft een eerste bod uitgebracht op de Rode Duivel, weten Het Laatste Nieuws en Sudpresse. Anderlecht was echter niet tevreden met de geboden som en wees het bod dan ook resoluut af.

13u14 GERUCHT
Club Brugge gaat misschien nog een verrassende transfer realiseren, want volgens Football365 zal ook Elderson Echiejile nog een contract tekenen bij de leider. De 30-jarige linksachter speelde vorig seizoen nog even voor Standard, maar kon daar niet overtuigen. Nu is hij transfervrij nadat hij zijn contract bij het Turkse Sivasspor verbrak.

13u12 GERUCHT
Hij werd deze maand lange tijd aan Anderlecht en Club Brugge gelinkt, maar uiteindelijk lijkt Alin Tosca zijn carrière verder te zetten in de Serie A. De verdediger van Real Betis is in Italië aangekomen, waar hij medische testen ondergaat bij Benevento.

13u09 GERUCHT
Nu Standard vol lijkt in te zetten op Mehdi Carcela, lijkt een transfer van Lior Refaelov naar Sclessin niet meer aan de orde. De Israëliër, op een zijspoor bij Club Brugge, zou echter niet hoeven te wanhopen, want net als vorige zomer zou Maccabi Tel Aviv hem een uitweg willen bieden.

13u07 GERUCHT
Nadat het eerder op de dag al Daam Foulon (Anderlecht) en Niels Verburgh (Club Brugge) vastlegde, zou Waasland-Beveren nu ook een derde keer toegeslagen hebben. De deal met AA Gent over een uitleenbeurt van Louis Verstraete is volgens Het Laatste Nieuws helemaal rond.

12u59 GERUCHT
La Dernière Heure komt met meer info over de deal tussen Standard en KRC Genk omtrent Ndongala. Wellicht zal de flankspeler tot het einde van het seizoen verhuurd worden, met aankoopoptie. In Luik geloven ze wel nog in de Congolees en zijn ze daarom nog niet bereid om hem definitief los te laten.

12u32 GERUCHT
Groot teken aan de wand voor Lukasz Teodorczyk: de spits ontbrak volgens Het Laatste Nieuws deze ochtend op training bij Anderlecht. De officiële uitleg luidde dat de Pool ziek is, de kans lijkt echter veel groter dat een nakende transfer voor zijn afwezigheid zorgt...

12u30 GERUCHT
Standard staat weer een stapje dichter bij een straffe transfer. La Dernière Heure bevestigt dat Mehdi Carcela in Luik aangekomen is om een contract bij de Rouches te tekenen. RTBF stelt dan weer dat de onderhandelingen lopen, maar er nog geen akkoord is. De speler wil zelf wel absoluut terugkeren naar Sclessin.

12u25 OFFICIEEL
Cercle Brugge heeft nog een speler laten vertrekken. De leider in de tweede periode in 1B neemt afscheid van Jessy Galvez-Lopez. Het contract van de linkerflankspeler werd in onderling overleg ontbonden.

12u21 GERUCHT
Deze ochtend verscheen het bericht dat Charleroi aan Massimo Bruno dacht om het vertrek van Lukebakio op te vangen, maar dat feestje gaat uiteindelijk niet door. De flankspeler blijft volgens La Dernière Heure gewoon in het Astridpark.

12u15 OFFICIEEL
Bij Zulte Waregem vertrekken nog twee overbodige spelers. Ben Reichter en Aliko Bala doen het seizoen uit in Israël. Zij worden allebei tot het einde van het seizoen verhuurd aan Hapoel Akko.

12u12 GERUCHT
KRC Genk wilde vandaag nog een flankspeler binnenhalen en die zou het in wel heel verrassende hoek gevonden hebben. De Limburgers gaan volgens La Dernière Heure shoppen bij Standard. Daar halen ze Dieumerci Ndongala weg. De Congolees kon op Sclessin geen basisplaats veroveren, nadat hij daar eerder bij AA Gent ook niet in slaagde.

12u09 OFFICIEEL
De weg voor Batsman ligt nu helemaal open. Dortmund bevestigde immers de transfer van Pierre-Emerick Aubameyang naar Arsenal. Daarmee is de eerste grote slag van deze Deadline Day een feit.



12u02 GERUCHT
De transfer van Michy Batshuayi naar Borussia Dortmund zit in een beslissende fase. De Rode Duivel legt op dit moment zijn medische testen af, waarvan op Twitter al onderstaande foto circuleert:


11u46 GERUCHT
HLN weet dat Antonio Milic zeer dicht bij een overgang naar Anderlecht staat. Knowledge Musona is geen prioriteit.

11u35 TRANSFER
KV Mechelen heeft Mamadou Bagayoko aangetrokken. De rechtsachter komt op huurbasis over van OHL.
11u33 GERUCHT
Jonathan Bolingi (Moeskroen) trekt niet naar Anderlecht. De Congolese aanvaller zou wel naar Reading kunnen.

11u25 GERUCHT
Pierrick Aubameyang is volgens BBC een speler van Arsenal, hij doorstond de medische testen. Michy Batshuayi heeft ook alles afgerond en trekt op huurbasis van Chelsea naar Dortmund. Het is enkel nog wachten op de mededelingen van de clubs.

11u05 GERUCHT
Engelse media melden dat Newcastle en Anderlecht een akkoord hebben gevonden omtrent een uitleenbeurt van Aleksandar Mitrovic.
11u GERUCHT
AS Roma zag Emerson Palmieri naar Chelsea vertrekken en Daley Blind weghalen bij Manchester United lukte niet. Jonathan Silva van Sporting CP trekt wel naar Rome. De linksachter legt er momenteel medische testen af.

10u50 TRANSFER
Galatasaray heeft de komst van Yuto Nagatomo bijna afgerond. De club bevestigde dat er gesprekken zijn opgestart met Inter Milaan.

10u40 TRANSFER
Wolfsburg heeft aanvaller Admir Mehmedi weggehaald bij Bayer Leverkusen en zo krijgen Divock Origi en Landry Dimata er een pittige concurrent bij.



10u30 GERUCHT
Komt de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou dan toch op de helling? Russische media melden namelijk dat de Algerijn plots hogere eisen stelt. Mogelijk heeft dit te maken met het Engelse Burnley FC, dat plots ook interesse toont in de de aanvoerder van Paars-Wit.

10u23 OFFICIEEL
KAS Eupen verliest in volle degradatiestrijd nog een belangrijke pion. Smaakmaker Akrim Afif zwaait het Oostkanstons immers uit. De Qatarese snelheidsduivel wordt door moederclub Villarreal immers verhuurd aan Al Sadd.

10u17 OFFICIEEL
Oud Heverlee-Leuven dreigt Bagayoko dus te verliezen aan KV Mechelen, maar heeft zich in de tussentijd wel weten te versterken. En daarvoor werd een beroep gedaan op zusterclub Leicester City. De 18-jarige Kamal Sowah komt op huurbasis over van de Engelse club, die geen werkvergunning kreeg voor het Ghanese talent.

10u13 OFFICIEEL
FC Kopenhagen heeft de Deense middenvelder Viktor Fisher kunnen wegplukken bij FSV Mainz. Hij kwam in het verleden uit voor Ajax en Middlesbrough.

10u10 GERUCHT
Ook FC Barcelona slaat mogelijk nog toe in de sloturen van de mercato. Het dagblad Sport meldt namelijk dat de Braziliaanse middenvelder Arthur op weg is naar Catalonië. Barça en Grêmio, de werkgever van het voormalige doelwit van de Eredivisie-topclub Ajax, zouden elkaar namelijk genaderd zijn in de nacht van dinsdag op woensdag. Vermoedelijk betaalt de Europese grootmacht 36 miljoen euro voor 60 procent van de transferrechten van Arthur.

10u02 OFFICIEEL
De eerste uitgaande transfer van de dag is een feit voor Club Brugge. Zo wordt youngster Niels Verbrugh voor een half seizoen aan Waasland-Beveren verhuurd, waar hij herenigd zal worden met trainer Sven Vermant. Het gaat om een huurbeurt zonder aankoopoptie, bij zijn nieuwe club krijgt Verbrugh het rugnummer '80'.

09u55 GERUCHT
We konden u eerder al melden dat RSC Anderlecht naast Jonathan Bamba grijpt als nieuwe aanvaller en ook een tweede doelwit moet mogelijk geschrapt worden. De Brusselaars trokken immers aan de mouw van Jonathan Bolingi, bezig aan een goed seizoen bij Moeskroen. Maar de huurling van Standard spits van Standard trekt nu mogelijk naar Engeland. Volgens La Capitale zou hij immers bij tweedeklasser Reading FC terecht kunnen. Bovendien is zijn moederclub niet geneigd hem naar Brussel te laten gaan.

09u48 GERUCHT
Nu Aymeric Laporte heeft getekend, is de concurrentie in de defensie van Manchester City opnieuw flink toegenomen. Voor Eliaquim Mangala mogelijk het signaal om andere oorden op te zoeken. Zo zou de Franse ex-speler van Standard op huurbasis bij Everton terecht kunnen.

09u40 GERUCHT
Davy Roef werd dan toch niet opgenomen in de deal rond Ryota Morioka. Maar de kans dat hij na het seizoen definitief terugkeert naar RSC Anderlecht is erg klein. Volgens Het Nieuwsblad heeft de doelman immers laten weten dat hij niet wil terugkeren naar zijn moederclub. Een verlengd verblijf bij WB is een optie, maar dat hangt af van de sportieve situatie in de zomer. In ieder geval zou Roef meerdere aanbiedingen onder de loep nemen.

09u33 GERUCHT

Volgens Het Laatste Nieuws tekent Michy Batshuayi woensdag dan toch bij Borussia Dortmund. Er zou een overeenkomst met Chelsea zijn gevonden over een huurbeurt zonder optie, terwijl de Londense club zelf dicht bij een akkoord zou staan met Olivier Giroud. Zodra Pierre-Emerick Aubameyang, sinds gisteren al in Londen, tekent bij Arsenal, kunnen ook de transfers van Giroud en Batshuayi afgerond worden.

09u22 GERUCHT
Manchester City trok dinsdag nogmaals de geldbuidel open om verdediger Aymeric Laporte over te nemen van Atletico Bibao. Maar de transferhonger van de Citizens is nog niet gestild. Zo zou de werkgever van Kevin De Bruyne volgens Sky Sports nog een last-minute poging willen wagen om Riyad Mahrez over te nemen. Leicester City zou wel zo'n 70 miljoen pond, een slordige 80 miljoen, euro eisen.

09u12 GERUCHT
KV Mechelen lijkt steeds dichter bij de komst van een nieuwe rechtsback. Zo verscheen Mamadou Bagayoko woensdag niet op training bij OHL, volgens Het Nieuwsblad omdat er inmiddels een akkoord tussen beide clubs is gevonden. Indien er geen problemen opduiken bij de medische testen en een persoonlijke overeenkomst is bereikt, tekent de Ivoriaan bij Malinwa.

09u03 GERUCHT
De onderhandelingen tussen Lior Refaelov, Club Brugge en Standard lopen dinsdag dus gewoon verder. Maar financieel is het verschil tussen alle partijen nog erg groot en dus speuren de Rouches ook naar andere alternatieven. Zo is er volgens Het Nieuwsblad opnieuw gepolst bij oud-lieveling Mehdi Carcela.

08u51 GERUCHT
Vertrekt Leander Dendoncker dan toch nog bij Anderlecht? Watford FC was de voorbije dagen erg concreet en ook dinsdag werd er nog onderhandeld met zijn entourage. Een concreet bod is er echter nog niet. Mogelijk gaat ook Mogi Bayat, die uitstekende connecties behoudt met de Engelsen, hier een rol in spelen, dat was tot dusver nog niet het geval. De Brusselaars hopen op een constructie waarbij Dendoncker nu verkocht wordt, maar toch het seizoen vol maakte bij RSCA.

08u39 GERUCHT
Ook van KRC Genk mogen we nog één en ander verwachten op de slotdag van de transfermarkt. De Limburgers zouden met Saint-Etienne aan het onderhandelen zijn over de komst van de Noorse middenvelder Kirstian Selnaes. Daar stoppen de plannen echter niet, zo wil Genk ook absoluut een extra winger aantrekken.

08u31 GERUCHT
Het hoofddoelwit van RSC Anderlecht blijft een nieuwe spits. Jonathan Bamba mag alvast geschrapt worden van het lijstje, volgens L'Equipe blijft hij immers gewoon bij Saint-Etienne. RSCA zou daarom blijven hopen dat er toch een akkoord rond Aleksandar Mitrovic uit de bus valt. Maar dan moet Newcastle eerst een vervanger vinden, daarvoor zou Richmond Boakye (ook in beeld bij Anderlecht) nu in aanmerking komen.

8u23 GERUCHT
Een wintertransfer zit er voor Thibaut Courtois niet in, maar komende zomer liggen de kaarten helemaal anders. Real Madrid blijft immers flink aan zijn mouw trekken. En om Chelsea te overtuigen hem te laten gaan, zou voorzitter Florentino Pérez zelfs bereid zijn om verdediger Raphaël Varane de omgekeerde richting te laten bewandelen.
08u16 GERUCHT
RSCA zou momenteel alles in het werk stellen om een nieuwe club te vinden voor de gefaalde spits Lukasz Teodorczyk, wat niet evident is na de wanprestaties van de voorbije maanden. Hamburg SV zou alvast zijn afgehaakt wegens te duur. Volgens HLN zijn er momenteel echter nog twee concrete opties voor een huurbeurt.
08u10 GERUCHT
Krijgen we een verrassende terugkeer in de Jupiler Pro League? Volgens Het Laatste Nieuws heeft KV Mechelen immers gepolst bij Igor De Camargo. De aanvaller gaf een tijdje geleden al aan open te staan voor een terugkeer naar België, maar zijn huidige club APOEL Nicosia wil voorlopig niet verkopen ondanks zijn aflopende contract. Een ommekeer in het dossier is zeker niet uitgesloten, maar KVM zou ook al andere pistes volgen.
08u03 GERUCHT
Zlatan Ibrahimovic wordt al enkele dagen gelinkt aan een vertrek bij Manchester United. En volgens het Frans L'Equipe zou hij een drietal weken geleden zelfs al getekend hebben bij zijn nieuwe club LA Galaxy. Het is wel nog onduidelijk wanneer hij deze overstap zal maken, de MLS ligt momenteel immers stil.
07u52 GERUCHT
Dinsdag werd nog flink onderhandeld over de transfer van Lior Refaelov, maar voorlopig is het water tussen Club Brugge en Standard nog te diep. Mogelijk komt het woensdag alsnog tot een akkoord, al zullen de Rouches dan wel hun geldbuidel moeten opentrekken.
7u35 OFFICIEEL
FC Sevilla heeft op de valreep nog een extra middenvelder in huis gehaald. Zo wordt Roque Mesa voor een half seizoen van Swansea City gehuurd. De controleur maakte eerder al indruk in La Liga tijdens zijn periode bij Las Palmas. 7u24 GERUCHT
Ook KV Mechelen doet mogelijk nog zaken tijdens de slotdag van de mercato. Volgens Gazet van Antwerpen heerst er immers concrete interesse in Mamadou Bagayoko. Deze Ivoriaanse international verdedigt momenteel de kleuren van Oud Heverlee-Leuven, dat hem afgelopen zomer transfervrij wist aan te trekken. Bij OHL werkt hij overigens al samen met Dennis van Wijk, de huidige T1 van KVM.

7u12 GERUCHT
Doen Charleroi en Anderlecht na de constructie rond Dodi Lukebakio opnieuw zaken? De technicus moet immers vervangen worden en daarom zouden de Carolo's denken aan Massimo Bruno. Alvorens die de overstap naar Mabourg zou kunnen maken, moet wel een overeenkomst gevonden worden met moederclub RB Leipzig.

7u02 OFFICIEEL
Verdediger Marc Bartra zal het seizoen vol maken in zijn geboorteland. Borussia Dortmund, waar de Spanjaard de laatste maanden vooral op de bank zat, vond immers een overeenkomst met Real Betis over een huurbeurt van zes maanden. Daar tegenover haalde Dortmund wel de Spaanse jeugdinternational Sergio Gomez weg uit de opleidingsploeg van FC Barcelona.


6u51 GERUCHT
Bij Club Brugge wordt een vrij rustige slotdag van de mercato verwacht, al kan er aan uitgaande zijde nog één en ander verwacht worden. Reserve-doelmannen Ethan Horvath én Guillaume Hubert kunnen immers allebei nog verhuurd worden. En dan is er ook nog het dossier-Lior Refaelov, die zijn zinnen heeft gezet op een overgang naar Standard.

6u37 GERUCHT
Anderlecht speurt dus wanhopig naar extra versterking en zelfs de huidige club van toekomstig voorzitter Marc Coucke moet er aan geloven. Volgens Het Laatste Nieuws heeft RSCA immers contact opgenomen met twee spelers van KV Oostende. Zo moet Antonio Milic de defensie komen versterken, terwijl Knowledge Musona voor extra scorend vermogen en creativiteit moet zorgen.

6u23 GERUCHT
Makelaar Mogi Bayat kondigde dinsdag de overgang van Ryota Morioka naar Anderlecht aan en dus moet Waasland-Beveren op zoek naar een nieuwe middenvelder. Die vindt het mogelijk bij AA Gent, zo zou de club proberen om Louis Verstraete een half seizoen te huren van de Buffalo's.
6u11 GERUCHT
De overgang van Sofiane Hanni is nog altijd niet helemaal rond. Volgens Het Nieuwsblad zou het Engelse Burnley immers last-minute willen toeslaan bij de aanvoerder van RSC Anderlecht. Toch lijkt Spartak Moskou, met wie de Algerijn al een persoonlijk akkoord heeft, over de beste papieren te beschikken.
6u03: Groen licht Batshuayi?
In het buitenland is het vooral uitkijken naar de ontwikkelingen in de driehoeksverhouding tussen Arsenal, Borussia Dortmund en Chelsea. De Gunners willen Pierre-Emerick Aubameyang binnen halen, die moet op zijn beurt vervangen worden door Michy Batshuayi en die zou dan weer opgevolgd moet worden door Olivier Giroud (Arsenal). Het is dus afwachten welke club als eerste toeslaat en de bal aan het rollen krijgt.
6u00: Vuurwerk bij Anderlecht
In de Jupiler Pro League is de hoofdrol van 'transfer deadline day' dit keer integraal weggelegd voor RSC Anderlecht. De Brusselaars willen zich nog op meerdere posities versterken, met als hoofddoelwit een nieuwe spits. Maar ook aan uitgaande zijde mag nog heel wat beweging verwacht worden: vertrekt Teodorczyk dan toch? Wordt een oplossing gevonden voor Dendoncker? En wat met de gegeerde Trebel?

POLL: De wintermercato moet integraal afgeschaft worden ...

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"
Albert overtuigd van jonge Duivel: "Hij gaat op het EK starten"

De interlandperiode ligt achter de rug. De Rode Duivels speelden twee keer gelijk tegen Ierland en ...

43
43
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?
Van Bommel én Vincent Janssen weg bij Antwerp?

Bij Royal Antwerp FC gaan er mogelijk heel wat spelers de club verlaten in de zomer. De Great Old ...

123
123
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"
Vrancken en Genk niet akkoord: "Ik kan het moeilijk begrijpen"

KRC Genk moet Wouter Vrancken mogelijk enkele matchen. Het Bondsparkt eist een straf van 2 ...

151
151
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"
"Hoffenheim legde al bod neer bij Standard"

Standard is op zoek naar geld en moet in de zomer spelers verkopen. De Rouches kunnen ...

108
108
<strong>‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’</strong>
‘Club Brugge haalt zwaar uit: beste verdediger in België’

Club Brugge richt zich op het versterken van de verdediging en toont interesse in Emin Bayram, de ...

497
497
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"
Gerits voert druk op: "Financieel belangrijk voor Genk"

KRC Genk kende tot op heden een pover seizoen. Het Europese luik en de Croky Cup waren geen succes. ...

124
124
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"
Perez wild van Rode Duivel: "Voor hem steek ik hand in het vuur"

De Rode Duivels hebben een aantal zeer talentvolle jonge spelers in de kern. Analist Kenneth Perez ...

84
84
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'
'Bliksemtransfer Koni De Winter naar Premier League'

Koni De Winter mocht tegen Ierland zijn debuut maken voor de Rode Duivels. De centrale verdediger ...

47
47
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?
Liep wintertransfer tussen RSCA en Gent spaak door Bayat?

Een aantal Belgische clubs werken nog steeds intensief samen met Mogi Bayat. Nochtans is de makelaar ...

160
160
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord
Vrancken weg bij KRC Genk? Dit is zijn antwoord

Onlangs kwam het bericht dat Wouter Vrancken KRC Genk na het seizoen mogelijk zal verlaten. ...

460
460
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'
'City slaat toe met 'nieuw wonderkind' van 14 jaar'

Manchester City strijdt ook dit seizoen weer mee voor verschillende hoofdprijzen. Maar ondertussen ...

88
88
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'
'Club Brugge aanzienlijke stap dichter bij nieuwe trainer'

Club Brugge opent aanstaande maandag zijn campagne in de Champions' Play-Offs met een derby tegen ...

846
846
Lavia komt met eerste reactie na hartverscheurend nieuws
Lavia komt met eerste reactie na hartverscheurend nieuws

Nu de interland-break erop zit, kan bondscoach Domenico Tedesco zich volledig toeleggen op het ...

135
135
Anderlecht transfermarkt op: Fredberg gooit plannen op tafel
Anderlecht transfermarkt op: Fredberg gooit plannen op tafel

RSC Anderlecht bereidt zich voor op de opener van de Champions' Play-Offs aanstaande zaterdag tegen ...

512
512
Union-revelatie duidt grootste titeluitdager aan
Union-revelatie duidt grootste titeluitdager aan

Komend weekend het alweer zover, dan gaan de Play-Offs in de Jupiler Pro League van start. En ook om ...

178
178