LOTING RECAP: Duivels tegen Engeland en twee haalbare kaarten

LOTING RECAP: Duivels tegen Engeland en twee haalbare kaarten

Vier jaar geleden in Brazilië waren onze Rode Duivels nog iets te groen, maar nu zijn alle elementen aanwezig om te schitteren op het WK in Rusland. Al is een beetje meeval bij de loting natuurlijk ook welgekomen en die vindt vrijdagnamiddag in Moskou plaats. Dankzij deze Live-Ticker zit je bij VoetbalNieuws alvast uitstekend om de aanloop naar en de uiteraard de loting zelf van op de voet te volgen.


16u59 Poule des doods Heel wat topaffiches in de eerste ronde van het WK, maar een echte 'Poule des Doods' zit er niet meteen in. Volgens Lineker is Groep D de zwaarste met Portugal, Spanje, Marokko en Iran. Al is ook Groep D met Argentinië, Kroatië, Nigeria en IJsland de moeite waard.

16u58 Mooie start De Belgen kennen een mooie start van het tornooi. Beginnen doen we tegen Panama, zowat de minst sterke deelnemer. Daarna volgt Tunesië, waardoor de Duivels al geplaatst kunnen zijn wanneer ze het tegen Engeland opnemen. 16u56 PANAMA De poule is nu ook helemaal bekend, als laatste land komen we ui tegen Panama. 16u52 Openingsmatch De openingsmatch is inmiddels ook bekend. Op 14 juni trapt organisator Rusland het tornooi van start tegen Saudi-Arabië. 16u50 TUNESIË De tweede tegenstander voor de Belgen wordt niet Senegal, maar het Noord-Afrikaanse Tunesië. 16u46Naar Kalinigrad De details voor de topper tegen Engeland zijn inmiddels ook bekend: deze wordt gespeeld op 28 juni in Kalinigrad. 16u43 ENGELAND! De Duivels mogen meteen aan stevig aan de bak, zo vormt Engeland de eerste tegenstander. Dat belooft voor de Premier League-Belgen. 16u40 Eerste topper De eerste topaffiche van het WK is een feit, zo zullen Europees kampioen Portugal en Spanje het tegen mekaar opnemen.
16u37 Domper! De loting is van start gegaan met een tegenvaller voor de Belgen. Zo werden zij ondergebracht in Groep G, wat meteen de langste verplaatsingen oplevert. Iets wat bondscoach Martinez absoluut had willen vermijden.
????????@BelRedDevils have been drawn! Time for coach Roberto Martinez to get planning...

Who do you want to see them face? #WorldCupDraw pic.twitter.com/fm9QxiArma
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017
16u31 Verlegen Lineker Alle assistenten staan nu op het podium en ook presentator Gary Lineker is aan zijn taak begonnen. Al is het toch nog wat wennen voor de Engelsman. "Ik zou me meer comfortabel voelen bij het nemen van een strafschop tijdens de WK-finale da hier te staan." 16u26 Het kan beginnen Na een tweede optreden kan de loting nu ook echt beginnen. De eerste prominenten, waaronder de legendarische doelman Gordon Banks en Uruguayaanse spits Diego Forlan, worden op het podium geroepen. 16u14 Music maestro De speeches zijn inmiddels achter de rug, maar alvorens de trekking officieel kan beginnen volgt eerst nog een muziekaal intermezzo. Ondertussen is het moment van Klose gekomen, de WK-topschutter aller tijden heeft de wereldbeker in de zaal gezet.
While the methods may have changed over time, the #WorldCupDraw has always teed up a fascinating #WorldCup! pic.twitter.com/16sebUKlNr— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017
16u09 Putin neemt het woord De ceremonie is nu ook officieel van start gegaan, maar het zal nog even duren alvorens de balletjes zullen draaien. Eerst heeft Vladimir Putin het woord genomen en ook FIFA-baas Gianni Infantino heeft nog één en ander te zeggen. 16u04 Goedkeuring Maradona De reporter van Sporza kon niemand minder dan Diego Maradona polsen naar zijn mening over de Rode Duivels. "Het is een grote ploeg met heel veel talent, dat hebben ze ook al op het veld getoond. De Belgen hebben momenteel het meest aantal spelers in vorm uit de Premier League", klonk het op een nogal dronken toon. 15u55 De drie van Witsel
Via Twitter heeft Axel Witsel een kleine poll gelanceerd met drie mogelijke groepen voor de Belgen. Zelf geeft de middenvelder de voorkeur aan Mexico, Zweden en Marokko. Al zal de Brusselse overheid dat laatste land hoogstwaarschijnlijk willen vermijden.
I'm going for the first, you guys? #WorldCupDraw— Axel Witsel (@axelwitsel28) 1 december 2017
15u50 Ook Pele aanwezig Achter de schermen verzamelen de grootheden uit de voetballerij die straks hun steentje zullen bijdragen. Ook Pele tekende present, al wordt de Braziliaan toch weer een dagje ouder.
Backstage!!! #WorldCup #FIFALegends pic.twitter.com/D5xYzougPO— Cafu. (@officialcafu) 1 december 2017
15u47 Dé Belgische ster Op de officiële website stelt de FIFA alle landen individueel voor en ook België mag daarbij niet ontbreken. Als sterspeler wordt niet Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku of Dries Mertens, maar Eden Hazard naar voor geschoven.
????????Belgium booked their spot in the #WorldCupDraw when they saw off Greece back in September.

???? Relive @RomeluLukaku9's winning bullet header here!

????EXPLORE BELGIUM’S INTERACTIVE PROFILE ????https://t.co/xtQofu46aT pic.twitter.com/2JdyofpKW9
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017
15u42 Gouden Trio Nog iemand nodig om vanavond mee te voetballen? Misschien eens polsen bij dit gouden trio. Ronaldinho, Clarence Seedorf en Jay-Jay Okocha schreven samen mee een de geschiedenis van het wereldkampioenschap.
Ronaldihno, Jay Jay Okocha And Clarence Seedorf posing for a Photo during today #WorldCupDraw at Russia pic.twitter.com/4wCFaVdAd5— Nigeria Today (@NigeriaTodayNG) 1 december 2017
15u35 Gevonden! Het heeft wat moeite gekost, maar de bondscoach heeft zijn zitje inmiddels gevonden.
Found it ! ???? #WorldCupDraw pic.twitter.com/mZPTsHV4lS— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) 1 december 2017
15u27 Balletjes De wereldbeker, die op het podium zal gedragen worden door Miroslav Klose, staat al klaar. En ook alle balletjes zijn al in gereedheid gebracht.
3⃣0⃣ MINUTES TO GO! ????????

????????????????#WorldCupDraw pic.twitter.com/OS6zJSGDGG
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017
15U15 Dat dekselse zitje Inmiddels loopt de zaal waar de festiviteiten plaatsvinden al aardig vol, maar niet iedereen heeft het blijkbaar zo gemakkelijk om zijn dekselse zitje te vinden.
Where is my seat ? ????????#WorldCupDraw pic.twitter.com/ZGdTfS3FzY— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) 1 december 2017

15u07 Gat in de nacht In België valt de loting nog een schappelijk uur: een ideale manier om het weekend in te zetten. Maar dat is niet overal het geval. Voor de Japanners start de show pas om middernacht en de Australiërs zullen tot een gat in de nacht moeten opblijven om hun tegenstanders te ontdekken.
???????? 90 MINUTES TO GO!

Where in the world will you be watching the #WorldCupDraw later? pic.twitter.com/YJlH68xfqZ
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017

14u54 Martinez gearriveerd Inmiddels heeft ook Roberto Martinez zijn opwachting gemaakt op de rode loper, de Spanjaard heeft er duidelijk zin in.
Our coach has arrived ! ????#WorldCupDraw
???? @FIFAcom pic.twitter.com/mEOIEIEct7
— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) 1 december 2017
14u47 Coaches stromen toe Uiteraard zijn ook heel wat bondscoaches aanwezig in Moskou: Southgate, Low, Sampoali ... allen genieten zij momenteel van de uitgebreide receptie.
????????????????????????????????????????????????????????????????
The coaches are arriving thick and fast at the State Kremlin Palace! #WorldCupDraw pic.twitter.com/OCafNKa8Zp
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017
14u34 Maria Madness Lineker zal tijdens de presentatie van de show dus worden bijgestaan door de Russische schone Maria Komandnaya en daarover was al heel wat te doen. Zo riep de Iraanse supportersdelegatie haar deze week nog op om zich niet te sexy te kleden, anders zou de staatsttelevisie in Iran de hele show censureren.
#MundialRusia2018 la periodista rusa Maria Komandnaya será la una de los presentadores del sorteo este 1 de diciembre en el Palacio Estatal del Kremlin #PeruAlMundial pic.twitter.com/UmApEA8sNZ— Diego Ramos (@dieguito10) 18 november 2017

14u22 Een overzicht De start van de show komt steeds dichter, hieronder alvast nog een overzicht van de samenstelling van de bokalen.
2m
???? Pot 1: ????????????????????????????????????????????????????????????????

???? Pot 2: ????????????????????????????????????????????????????????????

???? Pot 3: ????????????????????????????????????????????????????????????????

???? Pot 4: ????????????????????????????????????????????????????????????????

TODAY IS THE DAY. #WorldCupDraw pic.twitter.com/rem7jVJQON
— Football__Tweet (@Football__Tweet) 1 december 2017

14u16 Putin present
Een groot evenement in Rusland, daar kan Vladimir Putin uiteraard niet op ontbreken. Volgens bepaalde waarnemers mag het niet verbazen wanneer de Russen straks in een erg makkelijke groep worden ondergebracht.
A smiling Putin said he was keen to see exactly how his specially-chosen draw would turn out. #WorldCupDraw pic.twitter.com/NzZ8Tp5xh3— SportsJOE (@SportsJOE_UK) 1 december 2017

14u08 Sterren beginnen toe te stromen Het begint aardig druk te worden op de rode loper in Moskou. Sterren uit de voetballerij stromen vanuit alle uithoeken van de wereld toe.
????@DiegoForlan7, @marceldesailly, Fernando Hierro & @10Ronaldinho

These guys know all about the nerves before a #WorldCupDraw and the thrill of playing in a #WorldCup, too! pic.twitter.com/7uTSlnVLnq
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 1 december 2017

13u52 De voorkeur van de bondscoach
Voor Martinez maakt de tegenstand naar eigen zeggen niet zoveel uit, de bondscoach houdt vooral rekening met de praktische zaken die met de loting gepaard gaan. "Ik zou graag in een groep terecht komen waar de verplaatsingen tot een minimum worden herleid. Dat zorgt voor de nodige rust bij de spelers", is de Spanjaard duidelijk.
  
13u34 Martinez on the move
De ceremonie komt dichter en dichter, ook bondscoach Roberto Martinez is inmiddels richting het evenement vertrokken.
Bondscoach Roberto Martinez en de rest van de Belgische delegatie zijn net vertrokken uit hun hotel. Bestemming: #WorldCupDraw in het Kremlin pic.twitter.com/Rh3MD9RGwa— Stadion (@VTMStadion) 1 december 2017
13u21 Mignolet wil bekende gezichten
Via Twitter heeft ook doelman Simon Mignolet zijn voorkeur bekend gemaakt. Hij heeft geen angst van zware tegenstanders en wilt vooral zoveel mogelijk Liverpool-ploegmaats tegenkomen.
You ask me my preferred @FIFAWorldCup draw? 

Pot 2: England, Spain or Croatia

Pot 3: Egypt or Senegal

Pot 4: Serbia

Tell me something I don’t know about these opponents ???? #FamiliarFaces #LFC #WorldCupDraw pic.twitter.com/VsSbVJAw10
— Simon Mignolet (@SMignolet) 1 december 2017

13u08 Lange Duivels, kleine bedjes De voorbije dagen werden ook beelden gemaakt in het WK-hotel van de Duivels en daarbij viel vooral dat de bedden nogal klein uitvallen. Maar lange spelers als Courtois, Lukaku en Meunier zullen zich geen zorgen moeten maken volgens TD Chris Van Puyvelde.
Bij de KBVB gaan ze ervan uit dat alles goed komt met het trainingscentrum van de @BelRedDevils
In het hotel gaan ze zelfs voor nieuwe bedden zorgen ????(1m80 is wat klein voor @thibautcourtois en @RomeluLukaku9)
➡️https://t.co/5ih7vl4rMe pic.twitter.com/7Ymvx5vt7U
— Stadion (@VTMStadion) 1 december 2017

12u53 Vriendelijke collega's Via een videoboodschap laat de FIFA enkele toppers van alle deelnemende landen mekaar welkom heten in hun eigen landstaal. Zo waagt Axel Witsel zich bijvoorbeeld aan zijn beste Koreaans.
Welcome to Russia ahead of the #WorldCupDraw!

????????@neymarjr congratulates Iran in Farsi
????????@lewy_official sends greetings to Egypt in Arabic
????????@ToniKroos wishes @England a warm welcome

32 players welcoming 32 teams ???? pic.twitter.com/OwcfcEbcVf
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 30 november 2017

12u40 Schoon volk én Pluisje Bij de presentatie krijgt Lineker de hulp van de Russische sportjournaliste Maria Komandnaya. En ook een aantal andere prominenten zoals Gordon Banks, Laurent Blanc, Cafú, Fabio Cannavaro, Carles Puyol en Diego Forlán zullen hun duit in het zakje doen. Zelfs Diego Maradona is in Rusland om deel te nemen aan de ceremonie.
12u31 Birthday Boy Gary Om de loting in goede banen te leiden deed de organisatie beroep op Gary Lineker, ex-speler en momenteel presentator van het legendarische 'Match of the Day'. De Engelsman vertoeft al enkele dagen in Moskou, waar hij donderdag zijn verjaardag vierde.
????????????
Birthday boy @GaryLineker was presented with a cake in Moscow ahead of tomorrow’s #WorldCupDraw pic.twitter.com/itx150GsHE
— #WorldCupDraw ???? (@FIFAWorldCup) 30 november 2017

12u24: "Hou dat land maar uit de buurt". De ideale groep van voormalig record-international Jan Ceulemans bestaat uit Iran, Mexico en Saudi-Arabië, maar de Caje heeft vooral enkele landen die hij wilt vermijden. "panje is natuurlijk absoluut te vermijden. Costa Rica kwalificeerde zich vlot in Noord-Amerika en deed het uitstekend op het vorige WK. Hou die ook maar uit de buurt. ­Ten slotte is er dat Japans blok dat ik ook liever niet ontmoet", klonk het eerder deze week in Het Nieuwsblad. 12u08: Team Belgium Bondscoach Roberto Martinez vertoeft al een tijdje in Moskou en is er in het gezelschap van onder meer secretaris generaal Koen De Brabander en technisch directeur Chris Van Puyvelde. Hieronder ontdekt u de volledige delegatie van 'Team Belgium'.
???? Team Belgium ???? ????????

???? @FVDoorslaer
➡️ Director Events

???? @stefan_vanloock
➡️ Media Officer

???? @koendebrabander
➡️ General Secretary

???? Roberto #Martínez
➡️ Head Coach

???? Piet #Erauw
➡️ Team Manager

⚽️ Chris #VanPuyvelde
➡️ Sports Director#WorldCupDraw pic.twitter.com/gH9wYwPDNn
— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) 30 november 2017


12u00: U heeft gekozen: De voorbije dagen kon u bij VoetbalNieuws stemmen op de ideale WK-poule en jullie kozen vooral voor de haalbare kaarten. Met landen als Peru, Iran en Panama is eigenlijk alleen de eerste plaats voldoende.

POLL: Wat is volgens u het beste?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne
Engels analist doet markante uitspraak na optreden De Bruyne

Manchester City heeft de Engelse titelstrijd donderdagavond weer in handen genomen met een 0-4-zege ...

29
29
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"
Dompertje Union: "Nu wel gevrijwaard tegen Anderlecht"

Vlak voor het einde van de heenronde van de Champions' Play-Offs heeft Union SG zich dan toch kunnen ...

75
75
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond
Alderweireld én Van Bommel scherp na pijnlijke avond

Antwerp FC boekte vorig weekend tegen Cercle Brugge zijn eerste overwinning in de Champions' ...

102
102
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld
De Bruyne leidt ruime zege City in, titelfeest PSV uitgesteld

In de Engelse Premier League heeft Manchester City zich opnieuw tot één puntje van de ...

38
38
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil
Union leeft weer! Gouden duo zet wedergeboorte in op Bosuil

Union SG is dan toch nog niet uitgeteld voor de landstitel. Na vier opeenvolgende nederlagen, konden ...

150
150
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"
Riemer: "Ik reken op hem voor volgend seizoen"

RSC Anderlecht won woensdag overtuigend van Cercle Brugge, maar betaalde daar wel een behoorlijke ...

150
150
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen
Wat een goal! Vliegende De Bruyne zet City op rozen

In de Engelse titelstrijd stond Manchester City donderdagavond behoorlijk onder druk. De regerende ...

168
168
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'
'Antwerp rekent zich rijk na toptransfer van 65 miljoen'

Antwerp FC was vorig seizoen bijzonder succesvol en plukte daar ook de vruchten van op de ...

617
617
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'
'Nieuwe coach Club Brugge: topkandidaat zet deur op kier'

Nicky Hayen levert momenteel uitstekend werk als interim-coach bij Club Brugge. Steeds vaker wordt ...

609
609
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling
0-8! PSV heeft titel quasi binnen na ware galavoorstelling

In de Nederlandse Eredivisie lijkt het kampioenschap zo goed als binnen voor PSV. De Eindhovenaren ...

66
66
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"
Jan Breydel zingt één man luidkeels toe: "Kunnen kampioen worden"

Club Brugge maakte woensdagavond opnieuw een flink statement binnen de titelstrijd. Zo haalde ...

186
186
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend
Rice slikt walgelijke gezangen: X reageert vernietigend

Declan Rice en Arsenal spelen voorlopig een dijk van een seizoen. De recordtransfer paste zich ...

104
104
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'
'Debast overtuigd: nieuwe transfergesprekken Anderlecht'

RSC Anderlecht staat halfweg de Champions' Play-Offs in pole-positie om met de landstitel aan de ...

427
427
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder
Van Bommel wisselt één keer, Union mist sterkhouder

Union SG is dramatisch aan de Champions' Play-Offs begonnen en moet donderdagavond op het veld van ...

55
55
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"
Concurrentie beeft: "Dan wordt Club natuurlijk kampioen"

Nog één wedstrijd en de heenronde van de Champions' Play-Offs zit erop. Sowieso zal ...

690
690