‘Waasland Beveren mag terecht dromen van Play-Off 1’

‘Waasland Beveren mag terecht dromen van Play-Off 1’
05 Oktober 2017 22:00
© PhotoNews

Waasland Beveren is één van de verrassingen tot dusver. Misschien wel dé verrassing. Want hoewel clubs als Moeskroen, STVV en Antwerp momenteel hoger staan in het klassement, zijn de Waaslanders toch de ploeg die het meest weet te bekoren met hun spel.

WED 80 euro gratis en kijk LIVE op Unibet.be!

Daarbovenop had Waasland Beveren al heel wat punten meer kunnen hebben. Een 0-2 voorsprong werd weggegeven in Genk, met een punt tegen KV Mechelen karig beloond, tegen Lokeren nekte een slechte eerste helft hen, onverdiend verlies van STVV en Anderlecht. Enfin, indien ze een punt of negen meer hadden gehad, had niemand hier iets kunnen tegen inbrengen en stond WB nu op een tweede (!) plaats.

Met recht en reden mogen de troepen van Clement dan ook dromen van een plaats in PO1. Op voorwaarde dat ze de huidige lijn doortrekken, uiteraard. Maar niets wijst erop dat dit niet het geval zal zijn. Het zit gewoon goed op de Freethiel. Dat valt ook af te leiden uit enkele statistieken. Met 21 gemaakte doelpunten, volgen ze maar net achter Club Brugge. Ze weten dan ook steeds voldoende kansen te creëren, zelfs tegen een stugge tegenstander als Antwerp.

Ook individueel steken de WB-spelers er bovenuit. Morioka is de meest bepalende speler in de JPL met vijf doelpunten en zes assists. Elf keer beslissend op negen wedstrijden. Imponerende cijfers. Ook huurling Thelin is met drie doelpunten en evenveel assists in vier wedstrijden, sterk begonnen. Ampomah is dan weer één van de ontdekkingen van het seizoen. Mede door zijn twee doelpunten en drie assists, staat hij bij HLN bovenaan het lijstje van ‘beste aanvaller’. Vóór Olayinka, Dennis & Co.

Met aanvallend ook nog opties als Dierckx en Mmaee, zit het duidelijk snor in dat compartiment. In hetzelfde seizoensrapport van HLN vinden we overigens Morioka als beste middenvelder. Op de voet gevolgd door… Ibrahima Seck. Samen met Victorien Angban, een trio van het beste wat er te bespeuren valt in de JPL.

Echter beschikken de Waaslanders ook over een te duchten verdediging. Akkoord, 14 tegendoelpunten is niet bepaald weinig. Maar tegenover vorige seizoenen, zit er ook daar verbetering in. De komst van Davy Roef is daar niet vreemd aan. Hij groeit in het Waasland terug naar zijn beste niveau.

Backs Laurent Jans en Erdin Demir spelen al enkele jaren op hoog niveau. Daarbovenop komen hun aanvallende capaciteiten in het spel van Clement, nog beter tot hun recht. Dat is overigens ook het geval voor Rudy Camacho, een verdediger met goeie voetjes. Valteri Moren begon vorig seizoen twijfelachtig, maar ook hij is ondertussen uitgegroeid tot een onbetwistbare basispion.

Kortom, indien Waasland Beveren zijn goed geoliede machine tijdens de wintermercato weet samen te houden, of eventueel zelfs nog kan versterken, hebben worstelende topclubs genre Racing Genk en Standard, er een te duchten concurrent voor de top-6 bij. Al zou diezelfde transferperiode natuurlijk ook voor een negatieve ommekeer kunnen zorgen. Afwachten welke richting het uit zal gaan.
Meer foto's

Meer over