Kompany loodste Haroun bijna naar deze opmerkelijke club

Kompany loodste Haroun bijna naar deze opmerkelijke club
13 September 2017 14:21
© PhotoNews

Faris Haroun is één van de weinige spelers die bij Antwerp de promotie naar eerste klasse overleefde en is er sinds het vertrek van Duplus zelfs aanvoerder. Nochtans had het niet zoveel gescheeld of de middenvelder had niet op de Bosuil gespeeld.

In de zomer van 2016 had Haroun Cercle Brugge bijna verlaten voor Australië, het thuisland van zijn vrouw. Via de familie-Kompany waren er intensieve contacten met Melbourne City, de Australische dochter van Manchester City, weet Sport/Voetbalmagazine. Uiteindelijk ging Melbourne voor een andere speler.

Maar ook in januari, vlak voor Haroun naar Antwerp trok, was er interesse. Deze keer van een eersteklasser. "Ivan Leko wilde Faris vorig seizoen naar Sint-Truiden halen", verklapt Younous Oumouri, de makelaar van Haroun. "Er was al een datum vastgelegd op Stayen, maar het bestuur van STVV blies alles af. Ze vonden een flauw excuus om hun beslissing te verantwoorden: het synthetisch veld zou niet goed zijn voor het zogenaamde broze gestel van Faris."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's

Meer over