Ex-speler RSCA: "Ze moesten Weiler vorig jaar al buitenflikkeren"

Ex-speler RSCA:
13 September 2017 13:48
© PhotoNews

De populariteit van René Weiler onder pers, waarnemers en publiek lijkt niet meteen gegroeid te zijn na de Champions League-wedstrijd van Anderlecht op Bayern München. Vooral zijn beslissing om Sven Kums achterin te posteren en snoeiharde kritiek na diens vroege rode kaart kan op weinig begrip rekenen.

Ook Gille Van Binst is snoeihard in Het Laatste Nieuws. "Ik viel van mijn stoel toen ik hoorde dat Kums achterin ging spelen. Bovendien kon je uit dat matchbegin ook niet afleiden welke instructies Weiler Kums had meegegeven", aldus de ex-verdediger.

Dat Kums zich dan nog excuseerde, ging er ook niet in. "Misplaatst, die excuses. Iemand als Kums moet nu vooral spreken met zijn voeten. 't Is toch ook niet zijn fout dat hij op een plaats moest spelen die niet de zijne is?"

Voor Van Binst is het dan ook duidelijk: Weiler moet liefst zo snel mogelijk weg. "Vorig jaar was ik er al voorstander van dat ze hem buitenflikkerden. Da's toch geen trainer voor Anderlecht? Maar nu hoor je meer en meer dat het gemor opstijgt. Het krediet van Weiler is op. Hij pakt verdorie beslissingen waarvoor je twintig jaar naar de unief moet geweest zijn om ze te begrijpen."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's

Meer over