Waar zijn de persoonlijkheden bij Anderlecht?

Waar zijn de persoonlijkheden bij Anderlecht?
13 September 2017 11:28
© PhotoNews

Réne Weiler kan een verdedigende organisatie neerzetten, dat bewees hij al meermaals en door die kracht werd Anderlecht ook kampioen. Maar dit seizoen is hij de weg kwijt, al zijn de spelers ook niet vrij van zonden.

Tegen Bayern München speelde maar liefst 5 van de 11 spelers niet op hun beste positie. Sven Kums speelde centraal achterin, daar werd al genoeg over geschreven. Dat Josué Sa en Leander Dendoncker er beter voor de dag zouden komen, is een understatement. Sommige andere spelers die op een vreemde positie speelden, kregen wél kritiek van bepaalde media. Onterecht.

Andy Najar speelde op links en dat was een vreemde keuze. Ivan Obradovic verdiende een plaats op de bank na zijn dramatische wedstrijden tegen Lokeren en STVV en heeft een wake up call nodig. Het was echter onverklaarbaar dat Najar na een lange blessure twee keer op vijf dagen in actie moest komen. Alexandru Chipciu speelde rechtsachter, terwijl er met Dennis Appiah en Emmanuel Sowah nog twee zuivere rechtsachters in de kern zitten. Als vertrouwen richting hen kan dat tellen.

Nicolae Stanciu werd op de rechterflank uitgespeeld en kreeg veel kritiek. Onterecht, want de Roemeen is een centrale speler en moet op die positie beoordeeld worden. Sofiane Hanni speelde op links, al vaker, maar ook dat is zijn beste plaats niet. Beiden missen de explosiviteit om daar te renderen.

Biglia en Jovanovic
Weiler maakt voetbal zo wel heel moeilijk, nochtans een simpel spel, maar de spelers gaan ook niet vrijuit. Deze groep mist persoonlijkheden, onder meer Stanciu en Kums laten met zich sollen. We denken niet dat Weiler het met spelers zoals Lucas Biglia of Milan Jovanovic had moeten proberen...

Het is een verdienste dat Weiler de kern onder controle kan houden, dat is wel eens anders geweest in Brussel, en het siert hem ook dat iedereen gelijk voor de wet is. Hij heeft ook een punt dat sommige spelers door bepaalde media meer in bescherming worden genomen dan anderen. Toch zijn er ook grenzen en de Zwitser moet ook niet té ver gaan, zoals nu het geval is. De komende weken zal duidelijk worden of hij de strijd tegen een groot deel van de pers en een deel van de fans zal winnen. Het is alvast zijn moeilijkste wedstrijd sinds zijn komst naar Brussel.

CR

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's