VN EXCLUSIEF Lierse SK in UCL: "Henry was van een andere planeet"

VN EXCLUSIEF Lierse SK in UCL:
13 September 2017 10:46
© PhotoNews

Twintig jaar geleden plaatste Lierse SK zich ten koste van Famagusta voor de groepsfase van de Champions League, waar het AS Monaco, Sporting CP en Bayer Leverkusen trof.

De club haalde slechts één punt door gelijk te spelen tegen Sporting CP (1-1). Tegen Leverkusen (1-0 en 0-2), Sporting CP (2-1) en AS Monaco (5-1 en 0-2) werd verloren. Phillip Haagdoren, Pieter Huistra en Eric Van Meir zorgden voor de drie doelpunten.

In de defensie van Lierse SK speelde Claus Eftevaag, een Noorse centrale verdediger. Wij blikten met hem terug op die campagne. "Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd bij Lierse en de Champions League was één van de hoogtepunten. Het was teleurstellend dat we maar één punt pakten. Als ik er nu op terugkijk, dan hadden we beter wat verdedigender gespeeld."

Tegen AS Monaco, net zoals nu een prachtig team met jonge gasten zoals Thierry Henry en David Trezeguet in de rangen, kreeg Lierse voetballes. "Ik herinner mij Henry nog… Hij was van een andere planeet, zo snel en echt een fantastische speler. David Brocken was zijn rechtstreekse tegenstander, en ik denk dat hij hem nog beter zal herinneren", lacht Eftevaag.

Mooie tijd bij Lierse SK
Ondanks het feit dat Lierse maar één punt pakte, kijkt Eftevaag tevreden terug. "De Champions League blijft één van de hoogtepunten van mijn carrière, net als het bereiken van de 1/4e finale van de Europacup met Brann Bergen. De wedstrijden met het nationale team van Noorwegen waren ook mooi."

Eftevaag volgt Lierse nog steeds. "Ik volg de club nog en ik heb alleen maar warme gevoelens voor Lierse. Ik zie dat ze het de laatste jaren moeilijk hebben en dat het niet makkelijk was voor de club en het team. Ze spelen al enkele jaren niet meer op het hoogste niveau en ze hebben het moeilijk om terug te stijgen. Ik hoop dat ze snel weer naar het hoogste niveau zullen gaan."
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's