Duitse media streng voor 'Anderslecht'

Duitse media streng voor 'Anderslecht'
13 September 2017 08:50
© PhotoNews

Zoals op voorhand werd aangenomen, hield RSC Anderlecht geen punten over aan hun bezoek aan Bayern München. Met tien man speelden de Brusselaars nochtans een verdienstelijke partij. Al zag de pers in Duitsland dat toch lichtjes anders.

Zo zijn de meeste Duitse media streng voor de Belgische recordkampioen. "We hadden ook graag gezien hoe goed of slecht Lewandowski na zijn spraakmakend interview zou spelen. Dat hebben we niet kunnen inschatten. Daarvoor was Anderlecht niet goed genoeg", schrijft Süddeutsche Zeitung.

Het bekende voetbaltijdschrift Kicker zag hoe 'Anderlecht het het Bayern erg gemakkelijk maakte'. "De Belgen, getraind door René Weiler (ex-Nürnberg), maakten het wel erg simpel voor de Duitse recordhouder. Kums ging aan de noodrem hangen bij Lewandowski en veroorzaakte een strafschop, hoewel de fout wellicht buiten de zestien gebeurde."

Het kritische Tageszeitung heeft het over een 'stotterende start van Bayern tegen Anderslecht'. 'Bayern mocht zich kort voor de rust gelukkig prijzen dat Stanciu liever struikelde dan van op 5 meter binnen te schieten. Kort na de rust veranderde Anderlecht even in Real Madrid met een voorbeeldige counter, die ook voor Bayern te snel verliep. Chipciu schoot echter liever op de paal in plaats van in het 7,32 meter grote doel te mikken."

Bij Der Spiegel zagen ze dan weer dat RSCA op zich niet slecht speelde. "Na een uur verdwenen de bezoekers in de match en werd de dominantie van Bayern groter. Anderlecht was nu kwetsbaar, vooral op de flanken, en daar profiteerden Thiago en Kimmich van."

Bij Bild tot slot, is men naar aloude gewoonte vrij karig in het feitelijke verslag. De boulevardkrant deelde wel quoteringen uit aan de spelers van RSCA en daarbij scoorde uiteraard Kums, maar ook Teodorczyk slechte punten. Trebel en Chipciu konden dan weer wel charmeren.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's