Van Meir na Kums-debacle: "Zet hém daar toch"

Van Meir na Kums-debacle:
13 September 2017 07:50
© PhotoNews

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Bayern München werd er al heel wat gezegd en geschreven over Sven Kums, na de wedstrijd zo mogelijk nog meer. De middenvelder werd door zijn trainer immers ingezet als centrale verdediger. En na amper 10 minuten mocht de topaankoop van RSC Anderlecht al gaan douchen na een rode kaart.

Volgens analist Eric Van Meir is die rode kaart vooral te wijten aan de beslissing van Weiler. "Kums is het als middenvelder gewend om twee centrale verdedigers achter zich te hebben. Die waren er nu niet en dan reageert hij in een reflex. Dan krijg je dit, hé. Vergeet ook niet dat Sven al niet lekker in zijn vel zat. Hij heeft nog maar één match op zijn positie mogen spelen en dan zet je die in de verdediging. Met welke gedachte?", klonk het scherp in Het Nieuwsblad.

De ex-trainer van Lierse zou het zelf dan ook anders aangepakt hebben. "Ik zou Dendoncker daar hebben gezet. Dat is toch logischer? Die heeft gestalte. Je weet dat Kums op voorzetten naar Lewandowski in de problemen zou komen. En Dendoncker heeft daar wél al gespeeld."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's