Horvath eerlijk: "Merkte het toen ik matchen herbekeek"

Horvath eerlijk:
13 September 2017 07:38
© PhotoNews

Club Brugge voerde de voorbije maanden een ware verjongingskuur toe binnen de kern. En die was ook tussen de doelpalen merkbaar. Zo moest de 34-jarige Ludovic Butelle plaats maken voor de 22-jarige Ethan Horvath.

De Noorse Amerikaan toonde al dat hij beschikt over het nodige talent, maar de voorbije weken werd duidelijk dat hij zeker nog stappen moet zetten. Iets wat Horvath zelf ook beseft. "Het moeilijke is nu nog beslissen wanneer je ver moet trappen en wanneer niet. Soms overhaast ik het nog te veel. Dat merk ik als ik de wedstrijden herbekijk", zegt hij tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Maar Horvath maakt zich geen zorgen en benadrukt dat hij nog voldoende tijd heeft om stappen te zetten. "Ik heb zeer veel vertrouwen in mijn capaciteiten om saves te doen. Op veilig spelen en proberen de juiste beslissing te nemen, dat is de taak van de doelman. Soms mislukt dat, maar dat overkomt de besten. Ik ben nog maar 22, als doelman ben je dan nog een baby. Matt Ryan kwam op dezelfde leeftijd als ik, denk ik."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's