Weiler pakt Kums zwaar aan: "Ik heb het toch ook gedaan?"

Weiler pakt Kums zwaar aan:
13 September 2017 07:24
© PhotoNews

Anderlecht-coach René Weiler zorgde dinsdagavond opnieuw voor de nodige commotie. De Zwitser plaatste Sven Kums als middenvelder in de verdediging, waarna die al na 10 minuten een rode kaart pakte. Achteraf was de trainer bijzonder scherp voor zijn topaankoop.

Uiteraard kreeg Weiler op de persconferentie vraag over zijn keuze voor Kums als verdediger. "In België krijg ik alleen maar bizarre vragen", reageerde hij gepikeerd tegenover Het Laatste Nieuws, waarna hij zijn aanval op Kums inzette. "De rode kaart voor Kums heeft niks te maken met zijn positie en zijn gebrek aan ervaring daar - zo kunnen jullie altijd kritiek blijven spuien. Kums wordt uitgesloten omdat hij op dat moment niet honderd procent geconcentreerd is én omdat hij een slechte beslissing neemt. "

Dat Kums niet geschikt is om als verdediger te spelen, is volgens Weiler overigens pure onzin. "Kums heeft vista. Ik ben op het einde van mijn carrière ook een rij gezakt naar de defensie. Hij kan daar spelen - en goed. Wat voor jullie vreemd lijkt, is voor mij normaal", deelde de nerveuze Zwitser een zoveelste sneer uit aan de media.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's