RSCA'er kop van jut: "Grootste miskoop ooit, hij verpestte het"

RSCA'er kop van jut:
13 September 2017 06:48
© PhotoNews

RSC Anderlecht ging in zijn eerste Champions League-duel met 3-0 onderuit op het veld van Bayern München. Voor de gelegenheid wist René Weiler nog eens te verrassen met zijn belabberde tactische keuzes. Zo zette hij middenvelder Sven Kums in de verdediger en moest ook de half-geblesseerde Andy Najar aan de partij beginnen, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast kreeg Nicolae Stanciu de voorkeur op flitser Henry Onyekuru en ook die keuze pakte slecht uit. De Roemeen bleef voor de zoveelste keer onder de verwachtingen en liet ook dé kans op de gelijkmaker liggen. Met slechts een 'vijfje' is Stanciu dan ook de laagst gequoteerde RSCA'er in Het Nieuwsblad. "Lijkt zich steeds meer vooruit te slepen. De vlinderachtige technicus van weleer is een slof geworden", schrijf de krant.

Ook Ludo Vandewalle, chef voetbal van HNB, zag hoe Stanciu meer kwaad dan goed deed. "Stanciu miste op aangeven van Dendoncker helemaal vrijstaand aan de strafschopstip. Wat is dat toch met de Roemeense topaankoop van 10 miljoen euro? De nochtans technisch vaardige middenvelder lijkt steeds dieper in zijn moeras weg te zinken." Een redenering die gevolgd wordt door Het Laatste Nieuws, waar hij slechts een score van 4/10 krijgt.

Analist Marc Degryse begrijpt dan weer niet dat de recordaankoop überhaupt mocht starten. "Waarom zet je iemand die geen ritme heeft in een wedstrijd tegen Bayern? Ook dat was een rare keuze. Onyekuru zat fris, hij was een veel logischere optie geweest. Kums, Najar, een bleke Stanciu: alles wat Weiler probeerde, was een tegenvaller."

Een ook op de sociale media waren de reacties navenant:
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's