Kapitale fout Leko? "Ik heb drie dagen gewacht"

Kapitale fout Leko?
13 September 2017 06:12
© PhotoNews

Qua resultaten in eigen land is er weinig op Club Brugge aan te merken, maar het spelniveau van Blauw-Zwart kan duidelijk beter. Tegen Moeskroen ontbrak het bijvoorbeeld, niet de eerste keer dit seizoen, aan aanvallende creativiteit. Nochtans had Club een zeer geschikte spelmaker in zijn rangen, maar uiteindelijk werd beslist om Sander Coopman opnieuw te verhuren aan Zulte Waregem.

Al is 'beslist' een groot woord in dat geval. Coopman kreeg in de zomer immers zelf de keuze: of een nieuwe huurbeurt of bij Club vechten voor zijn plaats. "Vincent Mannaert verzekerde me dat ik mocht blijven en dat ik wel mijn matchen zou spelen, maar vroeg me ook wat ik zelf het liefst wilde", zegt de spelmaker in Het Nieuwsblad.

Dat Coopman uiteindelijk toch voor een huurbeurt koos, had ook één en ander met coach Ivan Leko te maken. De Kroaat vond de 22-jarige blijkbaar geen prioriteit binnen zijn kern. "Assistent-trainer Rudi Cossey en Vincent Mannaert zeiden me dat de hoofdtrainer heel tevreden was. Maar ik had dat al meer gehoord. En dus vroeg ik of Leko mij dat niet eens zelf kon zeggen? We vragen het hem… Ik heb drie dagen gewacht. En toen was mijn besluit genomen. Terug naar Zulte Waregem, met een coach die in mij gelooft en waar ik eindelijk een keer een seizoen niet van nul moest beginnen."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's