Weiler zwáár onder vuur: "Hij speelde met zijn gezondheid!"

Weiler zwáár onder vuur:
13 September 2017 06:00
© PhotoNews

RSC Anderlecht verloor dinsdagavond met 3-0 van Bayern München, maar speelde gezien de omstandigheden nog een erg degelijke partij. Anti-held van de avond was coach René Weiler, die wederom uitpakte met enkele (slechte) bizarre keuzes. De Zwitser krijgt er daags nadien dan ook flink van langs.

Zo vind Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, de fratsen van Weiler ongepast voor het kampioenenbal. "De Champions League is geen pretpark waar je de ene attractie probeert en dan weer de andere. De belangrijkste clubcompetitie ter wereld is ernst en moet ernstig worden benaderd", schrijft hij.

In Het Laatste Nieuws benadrukt men dat naast Sven Kums (die als onervaren verdediger rood pakte) en Andy Najar (niet klaar, toch moeten starten), ook de gepasseerden, Henry Onyekuru en Ivan Obradovic, een mentale opdoffer hebben gekregen. "Vreemd om te horen binnen de buik van de club dat René Weiler, die zelf rücksichtlos omgaat met mensen, klaagt van een gebrek aan respect in België", aldus de krant.

Analist Marc Degryse vindt het tot slot onverantwoord dat de niet herstelde Najar toch moest starten. "Najar had zelf aangegeven dat hij zich niet honderd procent fit voelde. Hem toch zetten in een zware wedstrijd, was spelen met de gezondheid van een speler. Dat doe je niet. En ook deze rare keuze werd snel afgestraft, toen Najar geblesseerd naar de kant moest."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's