Vannieuwkerke zet AA Gent stevig op zijn plaats

Vannieuwkerke zet AA Gent stevig op zijn plaats
16 Augustus 2017 22:04
© PhotoNews

Pijnlijke reactie van Michel Louwagie: de manager van AA Gent wil af van de verplichting dat er nu (amper) 6! spelers uit België opgeleide spelers op het wedstrijdblad belanden.

"Ik begrijp de goede bedoelingen van de regel, die Belgisch talent wil stimuleren, maar in de praktijk schieten de Belgische clubs zichzelf in de voet; We hebben dit jaar enorm geïnvesteerd in onze jeugd en andere Belgische clubs doen dat ook, maar kijk naar de realiteit deze transferzomer. De beste Belgische talenten vertrekken al op jonge leeftijd naar het buitenland", zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

"In zo een gevecht zijn er altijd verliezers. In het geval van Vanlerbeghe en Kums hebben we aan het kortste eind getrokken, in het geval van Nicolas Raskin hebben we het gehaald van Standard en Anderlecht. Wat willen we voor ons Belgisch voetbal? Willen we gewapend zijn in Europa of niet? Die cruciale vraag moeten we durven te stellen in de Pro League."

UPDATE 16/08
De uitspraken van Louwagie en AA Gent worden op de nodige kritiek onthaald. Ook Sporza- en Play Sports-presentator Karl Vannieuwkerke mengt zich in de discussie en zet de Buffalo's stevig op hun plaats. "Als je deze regel herziet, raak je elke jeugdopleider in het hart. Maak de regel nog strenger en investeer nog meer in talentontwikkeling", klonk zijn niet mis te verstane boodschap.
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's