Geen M(a)essias voor Lokeren: "Iedereen verwacht wonderen"

Geen M(a)essias voor Lokeren:
12 Augustus 2017 14:08
© PhotoNews

Het werd een redelijk donkere week voor het Belgische voetbal. Na amper twee speeldagen besloten al twee eersteklassers om van trainer te veranderen. In navolging van STVV gooide ook KSC Lokeren coach Runar Kristinsson binnen.

Die werd meteen opgevolgd door Peter Maes en dat is volgens sterkhouder Koen Persoons de belangrijkste reden voor het ontslag van de IJslander. "Ik denk niet dat Peter Maes hier was geweest zonder die slechte start. Met andere woorden, de spelers zijn verantwoordelijk voor de beslissing van Lambrecht. Kijk, Runar is niet ontslagen omdat hij het slecht deed, maar omdat iemand beschikbaar was waarmee de voorzitter zijn beste jaren mee beleefd heeft. Punt", zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad.

Heel wat supporters zien Maes nu als een soort van 'Maessias', maar Persoons tempert de verwachtingen. "Het zijn het nog steeds dezelfde spelers die een goede voorbereiding en een dramatische competitiestart hebben afgewerkt. Iedereen verwacht opeens wonderen van Maes, maar hij kan er bijvoorbeeld niet voor zorgen dat elke voorzet perfect is en een doelpunt oplevert."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's