OFFICIEEL: Genk pakt uit met toptransfer

OFFICIEEL: Genk pakt uit met toptransfer
12 Augustus 2017 13:23
© PhotoNews

Na een drietal seizoenen te hebben uitgeblonken bij Sporting Charleroi, is Clinton Mata klaar om een nieuwe stap te zetten. De rechtsback leek op weg naar RSC Anderlecht, dat ook een akkoord had met de Carolo's. Maar uiteindelijk stuurde hij de recordkampioen zelf wandelen.

Mata had verder ook verschillende opties in het buitenland, maar zou nu toch aan de slag gaan bij een Belgische topclub. SudPresse meldt namelijk dat de Belgische Angolees op punt staat om een contract te tekenen bij KRC Genk.

Opvallend, volgens het medium gaat het niet over een definitieve transfer, maar over een huurbeurt van één seizoen. Er zou zelfs geen aankoopoptie zijn opgenomen. De Limburgers waren al langer op zoek naar een rechtsback om het vertrek van Timothy Castagne op te vangen.

UPDATE 12/08
De overgang van Mata naar de Cristal Arena is nu ook officieel een feit. Genk bevestigt op zijn website dat de rechtsback een seizoen gehuurd wordt van Charleroi. "Met zijn ervaring en groot loopvermogen is hij de juiste aanvulling voor de Genkse defensie. Clinton legde vandaag met succes zijn medische tests af en sluit maandag aan bij de spelersgroep. Hij zal spelen met het nummer 27", klinkt het.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's