VN EXCLUSIEF Caubergh over vreemd ontslag bij APOEL: "Onverwacht"

VN EXCLUSIEF Caubergh over vreemd ontslag bij APOEL:
12 Augustus 2017 09:00
© PhotoNews

Mario Been begon het seizoen met een nieuwe uitdaging: hij werd trainer van APOEL Nicosia en Bart Caubergh ging met hem mee en werd er de fysiektrainer. Enkele weken later werden ze al ontslagen.

"Het is inderdaad heel snel gegaan. We waren er sinds begin juni in dienst en hadden een goede voorbereiding achter de rug. In de tweede kwalificatievoorronde voor de Champions League wonnen we echter "maar" met 1-0, zowel uit als thuis, tegen Dudelange F91 (kampioen van Luxemburg). In de derde voorronde troffen we FC Viitorul Constanța (kampioen van Roemenië). Daar verloren we met 1-0, doelpunt op een vrije trap. Alles was nog mogelijk in de terugmatch in Cyprus, in meer dan 40 graden en met 15.000 supporters in het stadion."

"Viitorul moest drie dagen ervoor nog een competitieduel afwerken en hun beste speler (spits) was geschorst, want hij kreeg twee keer geel in de heenwedstrijd tegen ons. Tevens was onze kern nagenoeg volledig beschikbaar. Maar twee dagen na deze verlieswedstrijd in Roemenië kondigde de club het ontslag aan van de volledige technische staf. De doelstelling van de club voor dit seizoen was het winnen van de titel en de beker zonder één verlieswedstrijd én het behalen van de groepsfase van de Champions League. Hier waren we met de hele club naartoe aan het werken, dus dit ontslag was inderdaad wel onverwacht." De club zit al aan zijn veertiende hoofdtrainer in vier jaar tijd...Caubergh werkte in het buitenland al als assistent van Frank Vercauteren voor Al-Jazira en Samara en ook in de staf van Carlos Queiroz bij het nationale elftal van Iran. "Toen Been me eind mei contacteerde met de vraag of ik interesse had om hem te assisteren bij APOEL FC, was ik onmiddellijk getriggerd. Werken in een Zuid-Europees land met een aantal specifieke externe factoren zoals de hitte in de zomer, sprak me onmiddellijk aan. De samenwerking met Been en assistent-trainer Damian Hertog verliep voortreffelijk. De voorbereiding lag in grote lijnen reeds vast, maar ondanks alle externe factoren (stage in Polen, werken aan het trainingscomplex in Nicosia, extreem hete temperaturen,...) hebben we er het beste van gemaakt. Ook het werken met de spelersgroep was bijzonder leuk, onder meer met landgenoten Igor De Camargo en Urko Pardo."

"In Cyprus was het telkens rekening houden met de temperatuur, die bijna continu boven de 40 graden was. Zelfs 's ochtends om 8u was het al te heet om te trainen. Dat was dan ook de reden waarom we meestal 's avonds trainden om 19u. De relatieve vochtigheid viel best mee. Dus eenmaal per dag goed en intensief trainen!"

Toekomst
Het leven in Cyprus beviel hem wel. "Ik verhuisde samen met mijn vriendin naar Cyprus. We hadden een huis tegenover de club en ik moet toegeven dat alle praktische dingen zeer goed en zeer snel door de club geregeld werden. Dat heeft de aanpassing enorm versneld en maakte het leven en werken in Nicosia heel leuk. Ik was vorig jaar reeds enkele dagen in Cyprus om mogelijke locaties in verschillende Cypriotische steden te bezoeken voor de winterstage met Samara, dus ik had eigenlijk wel al een goed beeld van wat ik kon verwachten. Voor mij was het een leuke maar helaas korte ervaring om in dit land en deze cultuur gewerkt te hebben."

Momenteel ligt alles een beetje vast (technische staf etc.). Caubergh wacht daarom af. “Klopt, want in Europa zijn bijna alle competities reeds gestart. Ik hoop snel weer aan de slag te gaan want ik heb enorm veel zin om te werken. Het half jaartje vrij na 2,5 jaar hard werken in Rusland, heeft me enorm goed gedaan. Sinds ik heb gewerkt in Al Jazira, zijn er eigenlijk continu en wereldwijd mogelijkheden geweest voor mij om te werken in binnen- en buitenland. Ik laat het steeds op me afkomen en probeer zo goed mogelijke keuzes te maken rekening houdend met het sportieve, het familiale en het contractuele", besluit de sympatieke Limburger.
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's