TRANSFERUURTJE: 'Ruiz op weg naar België, Club ontkent transfer'

TRANSFERUURTJE: 'Ruiz op weg naar België, Club ontkent transfer'
17 Juli 2017 12:00
© PhotoNews

De belangrijkste voetbalcompetities zitten erop, maar dat wil niet zeggen dat de clubs nu voor een rustperiode staan. Het belooft immers ook dit jaar weer een razend drukke mercato te worden, met toptransfers in binnen- en buitenland. VoetbalNieuws bundelt al dit transfernieuws dagelijks in een handig overzicht.

JUPILER PRO LEAGUE

De kans lijkt weer wat groter dat Bryan Ruiz volgend seizoen opnieuw in België speelt. De Costa Ricaan moet weg bij Sporting Lissabon en volgens Portugese bronnen zou Standard hem willen binnenhalen. Trainer Ricardo Sa Pinto kent de club goed en zal hem dus wel al bezig gezien hebben.Mogelijk kan een vertrek van Benito Raman ruimte maken voor Ruiz. De aanvaller lijkt niet meteen in de plannen van Sa Pinto voor te komen, al wilde die dat niet bevestigen. De speler zou verschillende opties in binnen- en buitenland hebben. Ook Renaud Emond zou willen vertrekken als hij onvoldoende speelminuten krijgt.

Zondag verscheen het bericht dat Club Brugge een akkoord had over de komst van Luis Fernando Sinisterra. Club stuurde echter een tweet de wereld in waarin het die geruchten formeel ontkende.Ook Issah Abbas zal niet direct naar Club komen. De 18-jarige Ghanees was even in beeld, maar heeft nu zijn contract bij Olimpija Ljubljana voor drie jaar verlengd.

Wat Club klaarblijkelijk ook te kennen gaf, is dat Ricardo van Rhijn en Tomas Pina niet meer in de plannen voorkomen. Het duo staat niet meer op de spelerslijst op de officiële website van Club.Ook de kans dat Claudemir vertrekt is weer wat groter. De middenvelder lag bij Al Ahli in de weegschaal met Mauricio (Zenit Sint-Petersburg), maar die bedankte voor het aanbod.

En ook voor Stefano Denswil is er concrete interesse opgedoken. Hamburg zou de onderhandelingen over de verdediger geopend hebben. De Nederlander zou 7 miljoen euro moeten kosten. Hamburg wil de transfer binnen de week afronden.Bij Anderlecht is er een nieuwe gegadigde opgedoken voor Kara Mbodji. Lille zou van de verdediger een prioriteit gemaakt hebben. Tot een transfer zou het evenwel niet komen, omdat Kara zelf geen trek heeft in een Frans avontuur. Hij wil alleen naar de Premier League.

KRC Genk is niet van zinnens om Sander Berge naar Sevilla te laten vertrekken. Dimitri de Condé geeft aan dat Genk ‘een belangrijk bod’ van de Spaanse club geweigerd heeft.Of de club ook zo koppig zal zijn voor Omar Colley, valt nog te bezien. Sampdoria zou een eerste concrete bod op de verdediger uitgebracht hebben. Om welk bedrag het gaat, is nog niet bekend.

Dante Vanzeir geeft dan weer zelf aan dat hij mogelijk vertrekt. Door de zware concurrentie voorin van Ingvartsen, Karelis en Samatta lijkt de kans groot dat hij niet te vaak aan spelen zal toekomen. Hij zou daarom geen neen zeggen tegen een uitleenbeurt.Antwerp wacht nog altijd op Sambou Yatabaré. Zijn komst leek zo goed als in kannen en kruiken, maar lijkt nu een stuk minder zeker. Volgens Frank Baumann, technisch directeur van Werder Bremen, bekijkt de middenvelder nog andere opties.

BUITENLAND

De toekomst van Radja Nainggolan lijkt stilaan duidelijk. De manager van AS Roma heeft bevestigd dat er op enkele details na een akkoord is over een contractverlenging. Eerstdaags worden de handtekeningen gezet.Vorig weekend dook ook een sensationeel gerucht op over Thomas Meunier. De Rode Duivel zou in de belangstelling staan van Real Madrid, dat nog een rechtsachter nodig heeft. Volgens de laatste berichten heeft Danilo immers een persoonlijk akkoord met Chelsea. De clubs moeten er wel nog uitkomen.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's

Meer over