De Witte geeft nieuwe info over Gentse toptransfers

De Witte geeft nieuwe info over Gentse toptransfers
14 Juni 2017 18:38
© PhotoNews

AA Gent kwam in de tweede seizoenshelft beduidend beter voor de dag en dat heeft uiteraard één en ander te maken met de aanpassing van de transferstrategie. Zo besloot de club om haar budget voor het aantrekken van nieuwe spelers serieus op te trekken. Onder ander voor Lovre Kalinic werd de geldbuidel bovengehaald.

Maar er waren nog meer geslaagde winteraankopen en daarover geeft voorzitter Ivan De Witte nu nieuwe informatie. "In de zomer waren we al met hen bezig. Toen werden ze niet gelost en dacht Kalinic nog aan Engeland. In de winter slaagden we erin dat in a hurry af te handelen, ook omdat we goed voorbereid waren. En omdat we onze limieten qua loon en transfersom verlegden. Zonder hen was de kans groot dat we Play-Off I niet gehaald zouden hebben", klonk het bij Sport/Voetbalmagazine.

De Witte geeft dan ook toe dat Gent in de zomer veel te lang treuzelde. "Door het late kwaliteitsverlies dat we leden, moesten we snel handelen en zijn we niet nauwkeurig genoeg gebleken. Ik hoopte dat Sven zou blijven. We voelden eigenlijk ook niks aankomen, lange tijd was er geen reële interesse."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's