POLL: Stem op het VN-elftal van het seizoen: De Doelmannen

POLL: Stem op het VN-elftal van het seizoen: De Doelmannen
19 Mei 2017 16:30
© PhotoNews

De teerling in de Jupiler Pro League is geworpen, RSC Anderlecht mocht voor de 34ste keer een landstitel op zijn palmares bijschrijven. Alvorens een ongetwijfeld drukke zomermercato kan beginnen, is het wel nog even tijd om de protagonisten van de voorbije maanden in de bloemetjes te zetten. VoetbalNieuws doet dat in de vorm van een elftal, waarbij de lezers mogen kiezen wel spelers zich de afgelopen maanden wisten te onderscheiden. Om te beginnen nomineerden we vijf doelmannen:

Hendrik Van Crombrugge (KAS Eupen)
De promovendus uit het Oostkantons toonde zich een meerwaarde voor de Jupiler Pro League en charmeerde met fris en aanvallend voetbal. Achteraan lieten de Panda's wel regelmatig steken vallen, maar gelukkig stond daar ene Henrik Van Crombrugge tussen de palen. Die speelde zich weer helemaal in de kijker en staat niet voor niets in de belangstelling van ploegen als KRC Genk en AA Gent.

Mathew Ryan (KRC Genk)
Nadat zijn doorbraak bij Valencia maar bleef uitgesteld worden, besloot Mathew Ryan afgelopen winter terug naar de Belgische velden. Bij KRC Genk werd meteen duidelijk dat de Australiër in Spanje niet aan kwaliteiten heeft ingeboet. Op enkele weken tijd groeide hij meteen weer uit tot één van beste doelwachters in de Jupiler Pro League.

Lovre Kalinic (AA Gent)
Na een matige heenronde trok AA Gent tijdens de wintermercato de geldbuidel open. Voor Lovre Kalinic werd zelfs een recordsom op tafel gelegd, maar de Kroatische international bleek elke euro meer dan waard. Hij bezorgde de Buffalo's cruciale punten en werd door de supporters zelfs verkozen tot meest verdienstelijke speler van het seizoen.

Colin Coosemans (KV Mechelen)
De laatste twee doelmannen maken tevens kans op prijs van comeback van het jaar. Colin Coosemans leek afgelopen seizoen nog helemaal afgeschreven bij KV Mechelen. Maar onder Yannick Ferrera werd hij, mede door blessureleed bij zijn concurrenten, opnieuw titularis en die kans greep hij met beide handen.

Frank Boeckx (RSC Anderlecht)
De grootste verrassing van dit seizoen is echter Frank Boeckx. Bij RSC Anderlecht vatte hij het seizoen aan in ceremoniële rol van tweede doelman, maar toen Davy Roef door de mand viel besloot René Weiler het vertrouwen aan Boeckx te schenken. Die groeide tot ieders verbazing uit tot een uiterst belangrijk sluitstuk en had zo een flink aandeel in de landstitel.

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's