Vandenbempt richt zich tot RSCA: "Club en Gent kregen wel applaus"

Vandenbempt richt zich tot RSCA:
19 Mei 2017 12:27
© PhotoNews

In de Play-Offs staat in elke poule nog één speeldag op het programma, maar de titelstrijd werd donderdagavond al beslist. Zo kon RSC Anderlecht zich voor de 34ste keer tot landskampioen kronen. Al vond niet iedereen de Brusselaars een mooie kampioen.

Het voetbal was immers te vaak vanuit de reactie en daarom niet aangenaam om volgen. "Club Brugge en zeker AA Gent kregen bij de titel applaus op alle banken voor de kwaliteit van het voetbal. Dat is er dit jaar niet voor Anderlecht. Dat zou eigenlijk niet mogen voor een club die daar bij wijze van spreken al 100 jaar garant voor probeert te staan", stelt analist Peter Vandenbempt bij Sporza.

De radiocommentator hoopt dan ook dat hier komend seizoen verandering in komt. "Dé uitdaging voor Van Holsbeeck en Weiler volgend seizoen is op het veld toch weer aanknopen met het voetbal dat altijd de huisstijl is geweest van Anderlecht. De neutrale voetballiefhebber en ook de kritische Anderlecht-fan weer verzoenen met het spel. Als de titel dit jaar een must was, dan moet aantrekkelijk en aanvallend voetbal dat volgend seizoen zijn."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's