Club Brugge verliezer van de avond na zure nederlaag bij Oostende

Club Brugge verliezer van de avond na zure nederlaag bij Oostende
18 Mei 2017 22:23
© PhotoNews

Blauw-Zwart is de verliezer van de speeldag. Dat is de conclusie die we kunnen trekken na de zure nederlaag bij Oostende en de titel die Anderlecht vanavond mag vieren na een zege bij Charleroi. Club Brugge moet zondag nog vol aan de bak tegen AA Gent in de strijd om de tweede plaats.

Club Brugge had zijn lot niet meer in eigen handen in de titelstrijd. Toch moesten de Bruggelingen vol aan de bak om nog een kans te maken om kampioen te worden en vooral om de tweede plaats veilig te stellen. Kapitein Simons keerde terug in de ploeg, Engels was ziek. Bij de thuisploeg was er één grote verrassing: Akpala stond diep in de spits.

Blauw-Zwart is halfweg de verliezer van de avond

Blauw-Zwart begon uitstekend in deze West-Vlaamse derby en na een dikke tien minuten spelen liet Vanaken een dot van een kans liggen om Club Brugge al snel op voorsprong te zetten. Een misser die Preud'homme en co zich zouden beklagen want halfweg de eerste helft kwam ook Oostende beter in de wedstrijd. Capon en Akpala vergaten eerst nog te scoren maar na een halfuur spelen bracht zowaar ex-Club speler Rozehnal Oostende op voorsprong met een rake kopbal: 1-0. De bezoekers slaagden er voor de rust niet meer in om te reageren en deden voorlopig een heel slechte zaak.


Rozehnal brengt zijn ex-ploeg in de problemen door de 1-0 te scoren.

Club Brugge ontsnapte na de pauze aan een dubbele achterstand toen Akpala voor een quasi lege goal nog naast schoot. Tussendoor had Preud'homme al Vossen en Palacios naar de kant gehaald, in hun plaats probeerden Refaelov en Wesley het verschil te maken. Die laatste gaf de bezoekers op minder dan twintig minuten van het einde weer hoop door de 1-1 in de korte hoek binnen te schieten. Plots had Club Brugge de match terug stevig in handen en drukte het Oostende achteruit. Een kopbal van Limbombe werd op een dikke tien minuten van het einde nog net van de lijn gehaald en even later moest ook Dutoit zijn kunnen tonen op een poging van de flankaanvaller van Blauw-Zwart. Uiteindelijk viel de winning-goal toch nog aan de overkant toen Akpala zomaar vrij voor Horvath verscheen en de 2-1 in doel legde. Zo is Club Brugge de verliezer van de avond en doet Oostende een uitstekende zaak in de strijd om Europees voetbal.

Scoreverloop:

1-0 (30') Rozehnal
1-1 (72') Wesley Moraes
2-1 (82') Akpala

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


KV Oostende
2
1
Club Brugge KV
Beoordeel de spelers
 • 0 stemmen
 • Claudemir Domingues de Souza
  2.0
 • Dorin Rotariu
  3.0
 • José Heriberto Izquierdo Mena
  2.2
 • 29 stemmen

Meer foto's