Gent krijgt ook tien Zebra's niet klein en kan blijven knokken

Gent krijgt ook tien Zebra's niet klein en kan blijven knokken
14 Mei 2017 16:19
© PhotoNews

AA Gent heeft voor de derde wedstrijd op rij niet kunnen winnen. Thuis tegen Charleroi kwamen de Buffalo's nochtans snel tegenover 10 man te staan na een duidelijke rode kaart voor Tainmont. Maar Gent stuitte daarna op een fantastische defensie en bracht zelf ook te weinig op aanvallend vlak.

Na de nederlaag in Oostende had Gent iets recht te zetten en de wedstrijd begon ook veelbelovend voor de thuisploeg, nadat Tainmont na 24 minuten rood pakte wegens een stevige fout op Perbet. Maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Saglik kopte binnen, al hing er een buitenspelgeurtje aan dit doelpunt.

De Buffalo's vonden niet meteen een antwoord, maar werden wat geholpen door de bezoekers. Marcq maakte hands, Kubo liet de strafschop niet onbenut. Na de pauze voerde Gent de druk op maar Charleroi stond uitstekend te verdedigen en gaf amper iets weg.

Toen invaller Verstraete diep in de tweede helft ook rood pakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. De Ghelamco Arena reageerde met een fluitconcert, Gent moet immers nog steeds knokken voor Europees voetbal.

Scoreverloop:
0-1 (28') Enes Saglik
1-1 (40') Yuya Kubo (pen.)

Bijzonderheden:
Rode kaart (24') Clément Tainmont
Rode kaart (91') Louis Verstraete

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's