Vanhaezebrouck: "Zondag achterover leunen is hét verschil"

Vanhaezebrouck:
21 April 2017 14:38
© PhotoNews

AA Gent kan zomaar de grote winnaar van de vierde speeldag van PO I worden, als het vrijdagavond wint van KV Oostende. Indien RSC Anderlecht dan in eigen huis wint van Club Brugge, staan de Buffalo's alleen op de tweede plaats. Zo niet maken ze terrein goed op de leider.

Wint AA Gent haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Gent is dus zeker een titelkandidaat, zoals verschillende spelers al aangaven. Maar coach Hein Vanhaezebrouck houdt hen met de voeten op de grond. "Ik zal hen ook nooit zeggen dat ze niet mogen dromen. Ik vind het positief dat ze daarvan dromen. Een speler die niet het hoogste ambieert, is niet goed bezig. Maar het is mijn taak om hen ook bij de realiteit te houden", klonk het op de webstek van de Buffalo's.

Over de topper van zondag wil Vanhaezebrouck niet teveel kwijt, hij wil vooral zelf eerst winnen. "Ons eerste doel blijft nog altijd Europees voetbal afdwingen. Maar als je zelf niet wint, is alles slecht. Het verschil is: als je wint, zit je zondag rustig achterover en als je niet wint, zit je voorovergebogen, nerveus naar die match te kijken. Dat is hét verschil."

Meer foto's