Anderlecht als kampioen: "Hanni tien keer virieler dan Zlatan"

Anderlecht als kampioen:
21 April 2017 14:08
© PhotoNews

Het Theatre of Dreams leverde RSC Anderlecht donderdag geen droomuitslag op, maar de Brusselaars konden wel indruk maken. Tegen Manchester United speelden ze een beresterke partij, al bleef de kwalificatie uiteindelijk wel uit. Maar met oog op de topper tegen Club Brugge wist Paars-Wit een pak vertrouwen te tanken.

Ook de immer kritische columnis Hugo Camps geraakte gecharmeerd. "Aan de verleiding van laf voetbal werd in de verste verte niet gedacht. Dat was ook niet nodig want Tielemans deed niet onder voor Pogba en Hanni was tien keer virieler dan Zlatan Ibrahimovic. En met Rubén Martinez stond een betrouwbaar sluitstuk in het doel. Eleganter ook dan het goeie dikkerdje Boeckx", schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

Op voorhand werd nochtans aangenomen dat RSCA met de rem op zou spelen, rekening houdend met de topper van zondag. "De titel is belangrijker dan de Europa League zei ook voorzitter Roger Vanden Stock. Een boutade. De beste spelers stonden gewoon in de basis en er werd gelopen en gestreden. Spaarzaam was niemand. Verlengingen waren een logisch gevolg. Anderlecht speelde op Old Trafford als een kampioen. Dat belooft voor zondag."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's