Anderlecht verbaast: "Opsteker voor zondag"

Anderlecht verbaast:
21 April 2017 12:55
© PhotoNews

Een plek in de halve finales zat er net niet in, maar voor de Belgische deelnemers werd het een meer dan geslaagd Europa League-seizoen. De clubs uit de Jupiler Pro League konden hun voet regelmatig naast clubs uit grote competities zetten. Dat bleek donderdag nog maar eens bij Genk-Celta en United-Anderlecht.

Wint RSC Anderlecht haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Al was coach/analist Georges Leekens vooral verbaast over de manier waarop Paars-Wit speelde op Old Trafford. "Bij Anderlecht viel het op dat ze complexloos speelden. Gewoon voetballen, meer niet. Ze waren heel sterk. Niet alleen individueel. Het middenveld was sterk met veel lef en durf. Ook verdedigend was het goed, met een goede Spajic. Dat is een opsteker voor zondag tegen Club Brugge", klonk het bij Sporza.

De vraag is nu of de Belgische ploegen dergelijk Europees successeizoen op korte termijn kunnen evenaren. "Ja, als ze hun spelers kunnen houden. Ik heb goede intenties gehoord op TV. Maar je weet dat als er een aanbieding komt, dat het moeilijk wordt. Kijk maar naar Courtois en De Bruyne", aldus Leekens.

Meer foto's