Club Brugge hard met voeten op de grond gezet

Club Brugge hard met voeten op de grond gezet
21 April 2017 12:41
© PhotoNews

Om de titelstrijd weer helemaal open te breken moet Club Brugge zondag iets doen wat al 19 jaar niet lukte: winnen op het veld van RSC Anderlecht. Ondanks de tegenvallende start van de PO's is het vertrouwen alvast aanwezig. Blauw-Zwart wist de voorbije 10 dagen zijn aanvallende sterkhouders immers te recupereren.

Wint Club Brugge haar volgende wedstrijd? Maak een account aan bij Unibet.be, ontvang 80 euro gratis en win forse bedragen!

Maar oud-doelman en boegbeeld Dany Verlinden zet zijn ex-club nu keihard met de voeten weer op de grond. "Om een resultaat te behalen moet Club eigenlijk over zijn technisch sterkste spelers kunnen beschikken, zij die met een individuele actie iets kunnen forceren. En daar hebben ze een probleem. Want het is niet omdat Izquierdo, Limbombe en Refaelov net terug zijn, dat ze ook al direct het verschil kunnen maken. Speelklaar zijn is één iets, maar in vorm zijn met voldoende matchritme in de benen, nog iets helemaal anders", klonk het in Het Laatste Nieuws.

Volgens Verlinden zal Club zich in eerste instantie moeten focussen op het beperken van de schade, om toch een resultaat te boeken. "Het zal zaak zijn om vooral geen vroeg doelpunt te slikken. Omdat je weet dat Anderlecht gemakkelijk scoort. Als zij snel voorkomen, zal het ook snel voorbij zijn. Voor mij moeten ze dus zeker niet met open vizier op het veld komen, want dan speel je in hun kaart. Zeker omdat Anderlecht ook weinig goals slikt."

Meer foto's