'Bizar motief achter aanslag Dortmund gekend'

'Bizar motief achter aanslag Dortmund gekend'
21 April 2017 09:40
© PhotoNews

Ongeveer anderhalve week geleden was de Duitse club Borussia Dortmund het doelwit van een heuse aanslag. De bus van de traditionele nummer twee van de Bundesliga begaf zich richting het stadion voor de eerste wedstrijd in de Champions League toen er explosieven afgingen. De Duitse speciale eenheden hebben nu een arrestatie verricht.

Aanvankelijk was het behoorlijk onduidelijk waar we nou precies mee te maken hadden: een terroristische aanslag, een actie van een groepje hooligans ... . Media als BILD berichten nu dat de Duitse speciale eenheden een verdachte gearresteerd hebben als gevolg van een grootschalig onderzoek. Het gaat om een 28-jarige Rus, Sergei V. genaamd, die geld wilde verdienen door te speculeren op een koersdaling van het aandeel van Borussia als gevolg van de aanslag.

Dat zou zijn motief dus geweest zijn bij het plaatsen van de explosieven. De Spaanse verdediger Marc Bartra, die gewond raakte bij de aanslag, maakt het goed na een operatie aan zijn hand. De Duitsers verloren het tweeluik wel van AS Monaco.
KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Gerucht Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn.
VoetbalNieuws.be wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en bediscussieer het bericht met plezier, maar neem het nieuws wel met een korreltje zout.

Meer foto's