Degryse duidt hét verschil bij RSCA aan: "Verbluffend zonder hem"

Degryse duidt hét verschil bij RSCA aan:
21 April 2017 08:26
© PhotoNews

Het heeft dan toch niet mogen zijn: een nieuwe Belgische stunt in de Europa League. RSC Anderlecht was nochtans goed op weg en was bij momenten zelfs de dominante ploeg op het veld van Manchester United. Maar uiteindelijk ging de recordkampioen toch kopje onder.

Het verschil met de heenwedstrijd was echter groot en dat heeft volgens analist Marc Degryse te maken met het middenveld. "Dendoncker, Tielemans en Hanni deden het alle drie héél goed. Vorige week kwam Anderlecht met Stanciu een man tekort, nu zorgde het middenveld ervoor dat het spelbeeld kantelde. Ik telde voor rust uiteindelijk meer kansen voor Anderlecht dan voor United, dat bij momenten bibberde. Die ommekeer was verbluffend", klonk het in Het Laatste Nieuws.

Degryse heeft dan ook weinig begrip voor de wissels die coach René Weiler doorvoerde. "De vervangingen die Weiler doorvoerde, vond ik toch een beetje te veel richting de topper van zondag tegen Club. Het verschil tussen Stanciu en Hanni was groot. Er zijn nog zeven speeldagen te gaan in de play-offs en Anderlecht staat zes punten voor, dan ligt er toch geen rampscenario op tafel."

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's