Genk benadeeld? "Wil die fase wel nog eens terugzien"

Genk benadeeld?
21 April 2017 08:16
© PhotoNews

Eén doelpuntje had KRC Genk nog nodig om het tot de halve finale te schoppen, maar het mocht tegen Celta de Vigo niet baten. Bovendien speelden de Spanjaarden donderdagavond een erg uitgekookte partij. "Zij voelden veel beter aan hoe ver ze bij deze scheidsrechter konden gaan", reageerde coach Albert Stuivenberg.

Al wrong er achteraf iets bij de Nederlander, zo had hij zijn bedenkingen bij één bepaalde fase. "Zij waren misschien iets vaker dicht bij een doelpunt dan wij, dat klopt. Al hebben wij ook onze momenten gehad en viel de 0-1 vlak na een fase, waarin we misschien een strafschop verdienden na een fout op Thomas Buffel. Die fase wil ik nog wel eens terugzien", klonk het in Het Belang van Limburg.

Desondanks deed Stuivenberg er alles aan, hij gooide zelfs Sébastien Dewaest als diepe spits in de strijd. "Je weet dat we doordat Naranjo Europees niet speelgerechtigd is geen tweede spits ter beschikking hebben. Daarom hadden we op voorhand een plan met Dewaest als tweede aanvaller bedacht én getraind. Alleen lag het spel tussen minuut 82 en 95 voortdurend stil, waardoor we niet de verhoopte druk konden creëren. Dat heeft te maken met de leepheid en ervaring van de Spanjaarden."

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's