Weiler komt zwaar onder vuur te liggen: "Hoogst ongepast"

Weiler komt zwaar onder vuur te liggen:
21 April 2017 07:16
© PhotoNews

RSC Anderlecht dreef Manchester United donderdag tot het uiterste, maar werd uiteindelijk toch uitgeschakeld na een doelpunt in de tweede verlenging. Een knappe prestatie, al kwam er achteraf toch de nodige kritiek op René Weiler. Die had sleutelspelers als Hanni en Teodorczyk immers vroegtijdig naar de kant gehaald, wellicht met oog op de topper tegen Club Brugge.

Heel wat kenners en analisten tonen echter geen begrip voor de wissels van Weiler. "René Weiler besliste om Hanni en Chipciu naar de kant te halen, en even later ook nog Teodorczyk. Waarom, in hemelsnaam? Met het oog Club Brugge? Alsof dat halfuurtje meer of minder een verschil zal maken? Wilde René Weiler dan niet winnen op Old Trafford? Hij gooide de kans weg op een halve finale in de Europa League? Onbegrijpelijk", schrijft Stephan Keygnaert, chef voetbal van Het Laatste Nieuws.

Die mening wordt gedeeld door Ludo Vandewalle, zijn collega van Het Nieuwsblad. "Naarmate de wedstrijd vorderde, ging het kaarsje langzaam uit en René Weiler hielp blazen. Hij haalde Hanni en Chipciu te vroeg naar de kant, wellicht met het oog op Club Brugge zondag, maar hoogst ongepast."

En ook analist Jan Mulder tot slot, stelde zich hier vragen bij. "Ik zou willen weten wat daar aan de hand was. Ik heb niets aan Hanni gemerkt tijdens de wedstrijd. Ik ben ook niet kierewiet. Het is een behoorlijke ingreep om hem in dat schitterend spelend Anderlecht naar de kant te halen. Om kampioen te spelen? Ja, maar vandaag had je hem ook nodig in een legendarische wedstrijd", zei de Nederlander bij Sporza.

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's