Engelse pers lovend voor strijdend RSCA: "Zijn vorm was spectaculair"

Engelse pers lovend voor strijdend RSCA:
21 April 2017 06:00
© PhotoNews

RSC Anderlecht slaagde er dan toch niet in om een ticket voor de halve finale van de Europa League te veroveren, maar de poging was meer dan verdienstelijk. Zo werd het grote Manchester United in eigen huis gedwongen tot extra tijd, waarin Marcus Rashford toch de beslissing afdwong. De Brusselaars krijgen nu heel wat lof in de Engelse media.

Manchester Evening News bijvoorbeeld, zag hoe RSCA het vertrouwen van United na de zege tegen Chelsea geleidelijk aan weg nam. "Anderlecht was veel ondernemender dan in Brussel. In minuut 31 toonde Sofiane Hanni aan Chelsea hoe het moest. Nadien namen de spanning en nervositeit toe bij United, afgelopen zondag was plots mijlenver weg."

The Guardian stelde dan weer vast hoe José Mourinho onder de indruk geraakte van de paars-witte fans. "Na de match wandelde Mourinho meteen naar het Anderlecht-publiek om voor hen te applaudisseren. Zij hadden 'shame on you' geroepen naar de United-fans die vroegtijdig vertrokken en Mourinho stond er op hen daarvoor te feliciteren."

Verder wordt doelman Rubén Martinez uitgeroepen als grote uitblinker. "Zonder Rubén zou United al na een kwartier in de halve finales hebben gestaan", schrijf The Express. "Rubén Martinez zat in een spectaculaire vorm, nog maar eens een doelman die dit seizoen de wedstrijd van zijn leven heeft op Old Trafford", voegt The Sun daaraan toe.

En al dat goede wordt ook bevestigd in de spelersbeoordelingen van The Daily Mail. Rubén krijgt daar een zeven, samen met Tielemans, Acheampong en Hanni de hoogste score voor een RSCA-speler. Voor de rest vooral 6 en 6.5, behalve voor Spajic (5.5) en slechtste leerling van de klas Appiah (5).

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's