Man Utd: 26 thuisduels zonder verlies en toch hoop voor RSCA

Man Utd: 26 thuisduels zonder verlies en toch hoop voor RSCA
20 April 2017 09:15
© PhotoNews

Manchester United is niet langer van het niveau van Real Madrid, FC Barcelona of Bayern München maar het is nog steeds een Europese topclub. Op Old Trafford komen nog steeds zeer weinig ploegen winnen en dat is slecht nieuws voor Anderlecht.

Waarnemers vinden dat Anderlecht een kans maakt, maar is dat wel zo? De laatste thuisnederlaag van Man Utd dateert al van 10 september 2016 toen het met 1-2 verloor van Manchester City. Nadien speelde Man Utd maar liefst 26 wedstrijden in alle competities en het verloor niet één keer.

Het speelde wel 9 keer gelijk, maar er werd dus 17 keer gewonnen. Anderlecht kan zich wel optrekken aan het feit dat ploegen zoals Stoke City, Burnley (Steven Defour), West Ham United (Cheikhou Kouyaté), Hull City (Dieumerci Mbokani), Bournemouth en West Bromwich Abion er gelijkspeelden. De ploeg heeft het zeer moeilijk tegen een gesloten verdediging. Dit seizoen won het wel al zijn Europese thuismatchen tegen Zarja Loegansk (1-0), Fenerbahçe (4-1), Feyenoord (4-0), Saint-Etienne (3-0) en Rostov (1-0).

KIJK en WED live op de Pro League bij Unibet TV!   


Meer foto's