VN EXCLUSIEF Ex-publiekslieveling: "Geloof in kwalificatie van Genk"

VN EXCLUSIEF Ex-publiekslieveling:
20 April 2017 09:00
© PhotoNews

KRC Genk kan tegen Celta de Vigo historie schrijven en voor het eerst in zijn bestaan de halve finale van een Europees toernooi halen. Het was tijd voor een gesprek met één van de eerste sterren van fusieclub KRC Genk.

Carmel Busuttil speelde van 1988-1994 voor de Limburgers en hij was dé publiekslieveling van het Genkse publiek. Hij volgt Genk nog steeds op de voet. "Het zal niet makkelijk worden tegen Celta, maar ik geloof dat Genk met de hulp van zijn fans geschiedenis kan schrijven door zich te plaatsen voor de halve finale. Ze kunnen echt grote zaken realiseren in Europa."

"Het Belgische voetbal en de nationale ploeg hebben grote stappen voorwaarts gezet en iedereen respecteert de manier waarop de Belgische federatie het niveau van het voetbal en de trainersopleiding heeft te weten verbeteren."In de competitie haalde Genk vreemd genoeg geen Play-Off I. "Wat Genk mist om mee te strijden voor de titel? Dat is moeilijk te zeggen, maar ze moeten wel altijd hun beste spelers laten gaan en dan is het niet makkelijk om mee te doen voor de titel. Dat is een lange strijd en je moet dan een grote kern hebben met topspelers."

Forza Genk
Busuttil kende in zijn tijd bij Genk mooie, maar ook mindere momenten (een degradatie). "Je kan dat niet vergelijken… Bij ons waren het harde tijden, want de fusie was niet makkelijk en in zeven seizoenen had ik negen trainers! Maar wij waren de pioniers van het nieuwe KRC Genk. Ik zal Genk altijd zeer dankbaar zijn, want ze gaven mij de kans om in Europa te spelen en ik heb nog steeds veel vrienden in Genk. Wanneer je stopt met voetballen, dan kijk je niet enkel naar wat je gewonnen hebt, maar ook naar het respect dat de fans mij geven wanneer ik op bezoek ben. Ik steun de club alvast tegen Celta! Forza Genk, jullie kunnen het!"
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's