VN EXCLUSIEF "Waarom hem niet aanstellen als trainer van Standard?"

VN EXCLUSIEF
19 April 2017 11:00
© PhotoNews

Standard zit al twee jaar in een diepe crisis en dit seizoen is de bom helemaal gebarsten. Een zwak bekerparcours, ontstellend pover in de competitie, degelijk in Europa en twee trainers die werden ontslagen. Philippe Léonard ziet het met lede ogen aan.

De voormalige linksachter is een voormalige publiekslieveling van Standard. Hij speelde 180 competitiewedstrijden in 6 seizoenen en daarin pakte hij één keer de Beker van België en werd hij drie keer vice-kampioen met Standard. Daarnaast kwam hij ook 26 keren uit voor de Rode Duivels en verdedigde hij ook de kleuren van AS Monaco, OGC Nice, Feyenoord en Rapid Boekarast.

"Goh, het ontslag van Jankovic is niet echt een verrassing, maar de timing is misschien wel verrassend. Het had zelfs twee of drie matchen eerder gekund, want de resultaten zijn gewoonweg slecht en daardoor was een ontslag wel ergens te verwachten. Jankovic zei ook te vaak dat het nog wel goed was, en het is vooral de mentaliteit die dringend moet veranderen bij Standard. Ze moeten het seizoen proberen ze goed mogelijk te eindigen en dan wacht er het bestuur veel werk."

Léonard schuift Grosjean naar voren als kandidaat-trainer.

De eerste taak is het aanstellen van een nieuwe trainer. Er gaan heel wat de namen de ronde zoals onder meer Frank Vercauteren en Peter Maes. "Maes en Vercauteren? Dat zijn zeker geen verkeerde namen, want het zijn toch al trainers die iets bewezen hebben. Standard heeft vooral nood aan een trainer die de mentaliteit heeft van de club. Waarom niet Marc Grosjean (die onlangs zijn contract bij Union SG openbrak tot medio 2019, nvdr.)? Hij doet het zeer goed bij Union SG en hij zou de club wel eens terug naar de top drie kunnen loodsen. Naast het aanstellen van een nieuwe trainer is ook de komende mercato zeer belangrijk."

Eigen belang boven clubbelangen
"Ze moeten stoppen met veel middelmatige spelers aan te trekken die niet het niveau van Standard hebben en geen meerwaarde zijn. Ze moeten voor kwaliteit gaan en niet voor kwantiteit, plus de ploeg heeft nood aan meer karakter en leidersfiguren. Dat ontbreekt in deze kern. Het gaat inderdaad al een tijdje slecht met Standard en dat krijg je als persoonlijke belangen belangrijker zijn dan de clubbelangen. Er zitten ondertussen wel bekwame mensen binnen de club en het is belangrijk dat er in de komende transferperiode vooral kwaliteit gaat bijkomen."
  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's