Kalinic zet Club een ferme hak in de titelstrijd

Kalinic zet Club een ferme hak in de titelstrijd
02 April 2017 19:55
© PhotoNews

In een boeiende maar bijwijlen ook vuile match heeft AA Gent de maat genomen van Club Brugge. De ploeg van Michel Preud'homme mocht bijna een helft met een man meer spelen, maar ontbrak creativiteit en efficiëntie om een achterstand nog goed te maken.

Club met de droomstart, AA Gent met het antwoord

In een pittige eerste helft nam Club Brugge een vroege voorsprong toen Immers na minder dan tien minuten spelen Wesley Moraes vond en de Braziliaan maakte er in twee tijden 0-1 van. Nog maar zijn tweede competitiedoelpunt. AA Gent had enorm veel moeite om in zijn spel te komen maar scoorde na goed twintig minuten bij zijn eerste echte kans: Kalu vond aan de tweede paal de vrijstaande Simon en de Nigeriaan knalde heerlijk overhoeks binnen: 1-1. De thuisploeg drukte nu door en kwam nog voor de pauze op voorsprong na dom hands van De Bock in de zestien. Simon bedankt door zijn tweede doelpunt vanop de stip te scoren: 2-1 voor de Buffalo's bij de pauze.


Moses Simon is voorlopig de man van de match met twee doelpunten.

Fenomenale Kalinic redt moedige Buffalo's

AA Gent had alle troeven in handen maar vlak na de rust pakte Troost-Ekong twee domme gele kaarten op korte tijd en plots moest de thuisploeg met een man minder verder. Blauw-Zwart voerde onmiddellijk de druk op en kreeg goede kansen via Van Rhijn, Engels en Immers, elke keer was er een klasse redding van Kalinic. De thuisploeg verdedigde met man en macht en Club ontbrak creativiteit om nog aan veel uitgespeelde kansen te geraken. Toch kreeg het nog één dot van een kans toen Engels op een paar meter van doel vrij mocht uithalen, de Gentse doelman bracht opnieuw redding en werd uiteindelijk de held van deze wedstrijd. De Buffalo's hielden stand en boeken een belangrijke winst in de strijd om de Europese tickets.

Scoreverloop:

0-1 (8') Wesley
1-1 (25') Simon
2-1 (45+1') Simon (p)

Bijzonderheid:

Troost-Ekong pakt twee gele kaarten op korte tijd.(50')

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

KAA Gent
2
1
Club Brugge KV
Beoordeel de spelers
  • 0 stemmen
  • 0 stemmen

Meer foto's