Essevee hard op zijn plaats gezet: "Met welk recht?"

Essevee hard op zijn plaats gezet:
20 Maart 2017 11:36
© PhotoNews

Ondanks het regenweer was het zondag groot feest in Zulte en Waregem. De gemeentelijke fusieclub had een avond eerder immers de beker van België gewonnen en veroverde zo ook een rechtstreeks ticket naar de poules van de Europa League. En dat deed men binnen de club natuurlijk dromen van meer.

Maar Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, zet Essevee in zijn wekelijkse terugblik met de voeten op de grond. "Zulte Waregem heeft niet de achterban, noch de infrastructuur of de mogelijkheden om echt aansluiting te zoeken bij Club Brugge of Anderlecht. Gent heeft die stap gezet, maar zij hebben daarvoor als stad toch een ruimere basis en je mag ook niet vergeten dat zelfs zij nog steeds een grote historische kloof te dichten hebben met clubs als Anderlecht of Club."

Hier en daar werd wel gesproken over een budgetverhoging, maar dat is volgens Sys al helemaal geen goed idee. "Nu zitten ze aan 14 miljoen euro, daarbij rekenen ze deelname aan de Europa League en de verkoop van sterkhouders als Meïté en Lerager. Zo werkt het echter niet. Ten eerste moet je die spelers dan nog vervangen, ten tweede hebben ze nog 18 miljoen euro aan schulden af te betalen. Een erfenis van het Patrick Decuypere-tijdperk beweren ze, maar ze zitten er wel mee. Er moet ook een nieuwe tribune afbetaald worden en vorig jaar werd 3 miljoen verlies geboekt. Met welk recht spreek je dan over een budgetverhoging?"

  Met €0.10 op je Unibet-account kan je álle wedstrijden van de Jupiler Pro League LIVE en LEGAAL kijken!

Meer foto's